تخفیف شگفت انگیز

گیربکس خورشیدی




  • وضعیت
  • جدیدترین
  • پربازدیدترین
  • پرفروشترین
  • ارزانترین
  • گرانترین
  • الفبا
  • محبوب ترین

گیربکس خورشیدی را به چه نام هایی میشناسند؟

گیربکس خورشیدی در ایران با نام های گیربکس دنده خورشیدی ، گیربکس ستاره ای ، دنده ستاره ای ، گیربکس سیاره ای ، دنده سیاره ای و گیربکس خورشیدی کامپکت شناخته می شوند. گیربکس خورشیدی بسته به میزان کاهش دور لازم ، از طبقات مختلف تشکیل شده است. در هر طبقه نسبت های دور گیربکس به طور مستقل و معین قابل تغییر است. بدین صورت که در هر طبقه دور ورودی کاهش یافته و به طبقه بعد انتقال می­یابد. این نوع از گیربکس ها قابلیت تحمل دور ورودی تا مرز 3500 دور در دقیقه را دارند. محدوده دور نرمال بین 800 تا 5 دور خروجی است همچنین قابلیت تحمل مقدار گشتاور 650 الی 500000 نیوتن متر و دوام و استحکام گیربکس خورشیدی نسبت به بقیه گیربکس ها بیشتر میباشند. سایت کالا صنعتی در این مطلب عناوین زیر را مورد بررسی قرار داده است.

اجزای اصلی تشکیل دهنده گیربکس خورشیدی

اجزای گیربکس خورشیدی

گیربکس خورشیدی از چهار قسمت اصلی تشکیل شده اند :

  1. چرخ دنده اصلی (خورشید)
  2. چرخ دنده سیاره ای (پینیون)
  3. قفسه یا محفظه : که تمام چرخ دنده های سیارک در آن حضور دارند.
  4. رینگ داخلی : که هماهنگی تمامی چرخ دنده های سیارک را با خورشید بر عهده دارد.

قطعات گیربکس خورشیدی

قطعات گیربکس خورشیدی

گیربکس خورشیدی از جمله گیربکس های پرکاربرد در صنعت می باشند که قادر به پشتیبانی از نسبت های سرعت مختلفی می باشند. این مدل از گیربکس ها در یک پکیج کوچک ارائه می شود و دارای ویژگی های مثبت بیشماری می باشد.

بلبرینگ های گیربکس خورشیدی

یک گیربکس خورشیدی دارای دو رولر بیرینگ در دو سمت ورودی و خروجی می باشد. این رولر بیرینگ ها در قسمت خروجی موجب می شوند که شرایط بیرونی و محیطی اثری روی گیربکس نداشته باشند.

محفظه چرخ دنده های سیاره ای

یک حلقه و محفظه چرخ دنده های سیارک را در قسمت بیرونی به هم متصل کرده و ثابت می کند. در حالت ساده، سیستم های خورشیدی دارای یک توان ورودی هستند که با سرعت بالا حول چرخ دنده خورشیدی می چرخد.

چرخ دنده های گیربکس خورشیدی

به طور کلی گیربکس خورشیدی شامل سه ست مختلف از چرخ دنده ها می باشند که با درجه های آزادی مختلفی کار می کنند. چرخ دنده سیارک دور محور مورد نظر می چرخد که این چرخ دنده نیز به دور چرخ دنده خورشید می چرخد. چرخ دنده های سیارک اطراف خورشید به صورت هماهنگ با چرخ دنده خورشید می چرخند. علاوه بر هماهنگی با چرخ دنده خورشید، این چرخ دنده ها با حلقه نگهدارنده نیز هماهنگ می باشند. تمام چرخ دنده های سیارک به یک محافظ با نام قفسه متصل هستند. در همه گیربکس خورشیدی قطعات ثابت استفاده نمی شوند. در سیستم های دیفرانسیلی تمام اجزای گیربکس می چرخد. در سیستم های گیربکس خورشیدی معمولا به دو صورت عمل می کنند.

گیربکس خورشیدی

ورودی و خروجی در گیربکس خورشیدی

این مدل از گیربکس ها یا دارای یک خروجی با دو ورودی و یا دو خروجی با یک ورودی برای دریافت نیرو از الکتروموتور می باشند. به عنوان مثال دیفرانسیل خودروهای شخصی از یک گیربکس خورشیدی با چرخ دنده مورب تشکیل شده است. چرخش چرخ های خودرو نشان دهنده دو خروجی که با توجه به میزان سرعت و جهت چرخش تغییر می کند. سیستم چرخ دنده های مورب براساس مدل سیستم شفت های موازی کار می کند. برای دانلود کاتالوگ انواع گیربکس صنعتی اعم از گیربکس خورشیدی ، گیربکس هلیکال و گیربکس حلزونی ، گیربکس سایکلو ، گیربکس اکسترودر میتوانید به صفحه بانک کاتالوگ مراجعه نمایید.

چرخ دنده های سیارک با توجه به سایزشان تعداد زیادی دندانه را درگیر می کنند. به همین دلیل این چرخ دنده ها می توانند چرخش های زیادی حول محور اصلی انجام دهند. با توجه به سایر بزرگتر چرخ دنده خورشیدی هر چرخش این چرخ دنده معادل چندین چرخش چرخ دنده های سیارک می باشد. برای عملکرد هر چه بهتر چرخ دنده ها بهتر است سایز آن ها متناسب با چرخ دنده خورشیدی در نظر گرفته شود. معمولا گیربکس خورشیدی ضریب کاهشی 1:10 را ارائه می دهند. گیربکس خورشیدی ترکیبی دارای ساختاری به مراتب پیچیده از گیربکس های ساده می باشند و توانایی ارائه ضرایب کاهشی بالاتری نیز می باشند. روش های مرحله مرحله کردن یکی از روش های مناسب برای افزایش ضریب کاهشی است که متناسب با آن گشتاور و سرعت چرخشی نیز تغییر می کند. خروجی چرخشی هر مرحله از گیربکس خورشیدی، ورودی مرحله بعدی می شود و متناسب با این دنباله نسبت های مشخصی ایجاد می شود که در مجموع یک نسبت کاهشی بالایی را ایجاد می کنند.

روش های ترکیبی به عنوان یکی از اصلی ترین گزینه ها برای افزایش ضریب کاهشی گیربکس ها می باشد که البته طراحی و تولید این مدل ها نیز دارای سختی خاصی می باشند. در گیربکس خورشیدی ترکیبی معمولا از چرخ دنده های مورب و هیپویید استفاده می شود.

این مدل از چرخ دنده ها با زاویه ای مناسب نسبت به یکدیگر قرار می گیرد. چرخ دنده های مارپیچ معمولا کمتر استفاده می شود. زیرا این مدل از چرخ دنده ها تغییرات گسترده ای را در سرعت چرخشی ایجاد می کنند. به صورت معمول چرخ دنده خورشیدی با چرخ دنده های سیارک و رینگ چرخ دنده در چند نقطه درگیر است و متناسب با این شرایط دندانه های بیشتری برای انتقال بار در مقایسه با چرخ دنده های معمولی درگیر می کند. بنابراین برای بار یکسان، گیربکس خورشیدی به چرخ دنده های کوچکتری نسبت به گیربکس های معمولی نیاز دارند تا میزان یکسانی ضریب کاهشی را ارائه دهند. اگر چه تعداد چرخ دنده ها در حالت گیربکس خورشیدی بسیار بیشتر می باشد.

با توجه به بازوهای شعاعی محفظه نگهدارنده چرخ دنده های سیارک، این بازو کمک می کند ممان های بزرگ و مهمی که به شفت خروجی وارد شود که این موضوع موجب بازدهی هر چه بهتر ساختار گیربکس ها می شود. یکی دیگر از مزایای مهم گیربکس خورشیدی نگهداری و انتقال نیروهای خروجی در سمت بلبرینگ ها می باشد که بر اثر نیروهای شعاعی وارده بر چرخ دنده ها ایجاد می شوند. علاوه بر این موارد این نیروها معمولا موجب اعوجاج و خرابی بدنه بیرونی گیربکس می شوند که به وسیله این ایده این مشکل نیز برطرف می شود.

هر چه تعداد چرخ دنده های سیارک در گیربکس خورشیدی زیاد شود، مقدار ظرفیت بار و سختی پیچشی در مقدار مشخصی تقسیم شده و مقدار استهلاک و تغییر شکل دندانه ها نیز کاهش می یابد. با این روش می توان نیروهای بسیار بزرگی با تجهیزات کم و البته کاربردی انتقال داد. معمولا در گیربکس خورشیدی از سه چرخ دنده سیارکی استفاد می شود که متناسب با نیاز و کاربرد آن می تواند تعداد آن را افزایش داد. معمولا باید فاصله بین چرخ دنده ها را به صورت یکسان در نظر گرفت. چرخ دنده های مارپیچ برای ظرفیت های بیشتر از چرخ دنده های سوزنی استفاده می شوند. با توجه به اینکه چرخ دنده های مارپیچ دارای زاویه هستند توانایی انتقال بار بیشتری را در یک بار چرخش دارند.

در چرخ دنده های مارپیج یکسری نیروهای محوری وجود دارد که می تواند دمپ شود اما یکسری نیروی های مماسی نیز وجود دارد که برای دمپ آن ها باید از بلبرینگ های خاصی استفاده شود. برای افزایش عمر گیربکس خورشیدی باید از قطعاتی در آن استفاده کرد که کیفیت لازم را برای انجام کار در بلند مدت داشته باشند. به این ترتیب هم طول عمر کاری گیربکس افزایش می یابد و هم بازدهی خروجی کار نیز بهبود پیدا می کند. تعادل بین چرخ دنده های سیارک بسیار اهمیت دارد زیرا در صورت بروز کوچکترین عدم تعادلی بین چرخ دنده سیارک و خورشیدی، گیربکس آسیب جدی می بیند. یکی از بهترین روش ها برای حفظ تعادل چرخ دنده ها رعایت فاصله یکسان چرخ دنده ها از یکدیگر می باشد.

مزایای گیربکس خورشیدی

ویژگی های گیربکس خورشیدی یا به عبارتی ویژگی های گیربکس سیاره ای به شرح ذیل است:

  • به واسطه چند طبقه ای بودن گیربکس خورشیدی، دور های مختلف خروجی قابل دستیابی است.
  • نسبت تبدیل در هر طبقه گیربکس خورشیدی بین 3 تا 7 متغیر است.
  • گیربکس خورشیدی امکان نصب در زوایای مختلف را دارد
  • راندمان گیربکس خورشیدی بسیار بالاتر از گیربکس حلزونی و گیربکس هلیکال
  • به دلیل فولادی بودن دنده ها و همچنین تقسیم بار متوازن بین چرخ دنده ها در گیربکس خورشیدی ، هم طول عمر بالاتری دارد و هم دوام بیشتر در برابر بارهای بیشتر از ظرفیت خواهد داشت.
  • گیربکس خورشیدی دامنه گشتاور بسیار بالایی دارد.
  • به نسبت گیربکس حلزونی و گیربکس هلیکال، حجم کمتری دارد.
  • لقی بسیار ناچیز و دقت بالای ماشینكاری درچرخ دنده ها یکی دیگر از مزایای گیربکس خورشیدی است.
  • امكان كوپل بسیار ساده و سریع الكتروموتور بر روی گیربکس خورشیدی

گیربکس خورشیدی چیست؟

گیربکس خورشیدی یا سیاره ای یک دنده مرکزی دارد که با دنده هرز گرد سیاره ای در اطراف پنیون که روی محور نگهدارنده که به طور یکپارچه روی قفسه یا حامل سیاره ای قرار دارد، احاطه شده است.

در گیربکس دنده خورشیدی چرخ دنده هاروی هم لغزیده و حول محور میانی (دنده خورشید) دوران می کنند. یک گیربکس دنده خورشیدی از چرخ دنده خورشیدی و رینگی با دنده و  تعدادی دنده ستاره ای و یک حلقه قفسه چرخ دنده های ستاره ای را تشکیل می دهد درسیستم دنده خورشیدی که دارای سه جزء اصلی می باشد.

یکی از این سه جزء باید ثابت باشد تا دو جزء دیگر به عنوان محرک و متحرک نیرو را منتقل می­کنند.

کاربرد گیربکس خورشیدی

امروزه گیربكس خورشیدی یا سیاره ای به دلیل مزایایی که دارا می باشند، جایگاه وسیعی در صنایع مختلف پیدا كرده اند. از جمله این صنایع میتوان به صنایع بسته بندی، گیربکس توربین بادی، گیربکس بچینگ، گیربکس توربین بادی، بال میل صنایع سیمان، خرد کن مواد معدنی، رولینگ، گیربکس وینچ کشنده، گیربکس نوار نقاله اشاره کرد.

گیربکس خورشیدی چه مزایایی دارند؟

گیربکس­ خورشیدی به دلیل امتیازاتی که دارند امروزه جایگاه ویژه ای در صنعت پیدا کرده اند.

به عنوان مثال: دوام زیاد در طول زمان استفاده، راندمان بالا در زمان استفاده ( تا 98%)، ایجاد گشتاور از حدود 700 نیوتن متر تا 550000 نیوتن متر با یک گیربکس، حجم کم در مقایسه با گیربکس های با شرایط مشابه، صدای خیلی کم در زمان استفاده، تنوع دور از نیم تا حدود 500 دور در دقیقه، تحمل بارهای عمودی و افقی زیاد بر روی شافت و تعمیرات ساده از مهم ترین مزایای گیربکس خورشیدی هستند.

مشاوره برای خرید گیربکس خورشیدی هم دارید؟

کارشناسان گروه کالا صنعتی با تجربه بالا آماده مشاوره گیربکس خورشیدی برای خرید و فروش را دارند. ارتباط آنلاین و تماس تلفنی دو راه ساده برای دریافت بهترین مشاوره برای خرید گیربکس خورشیدی است.

  • سوالات متداول
ثبت سفارش
تعداد
عنوان