گیربکس هلیکال چیست؟
گیربکس هلیکال دارای دندانه هایی هستند که مقداری زاویه نسبت به شفت دارند. این امر منجر به تماس تعداد بیشتر از یک دندان در حین حرکت میشود که باعث می شود چرخ دنده بتواند بار بیشتری را حمل کند. که این مورد به دلیل تقسیم بار بین دندانه هاست، این آرایش به گیربکس هلیکال اجازه می دهد تا نرم تر و بی صداتر از چرخ دنده های خار دار کار کنند.

بعد از گیربکس حلزونی، هلیکال را میتوان پر مصرف ترین نوع گیربکس در صنایع مختلف دانست. از گیربکس هلیکال در نوار نقاله ها بسیار استفاده می شود. این تجهیز از تعدادی چرخ دنده با دندانه های مورب تشکیل شده است که وظیفه افزایش گشتاور الکتروموتور و کم کردن دور خروجی را برعهده دارند. راندمان بالا و صدای کمتر از حلزونی ها را میتوان جزو مزیت های آن دانست.
گیربکس های صنعتی در صنایع مختلف کوچک و بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند و کاربرد های فراوانی دارند. گیربکس هلیکال، با توجه به طراحی و مدل چرخ دنده مورب آن، به انواع شافت مستقیم، Bevel Helical، سری PM و بسیاری انواع دیگر نام گذاری شده است. این گیربکس، نسبت به سایر چرخدنده ها توانایی تحمل فشار و تنش بالایی دارد. چرخ دنده ها قطعات دندانه داری هستند که در مجاورت با قطعه مشابه قرار می گیرند.
به مجموعه از این چرخ دنده های مورب که با هم در ارتباط هستند، گیربکس Helical Gearbox گفته میشود، که توانایی افزایش گشتاور خروجی و درگیری سطح بیشتری از دنده را با استفاده از مورب بودن چرخ دنده ها دارد.
ویژگی های فنی گیربکس هلیکال
گشتاور خروجی بسیار بالا، عملکرد کم صدا و طول عمر بالا، ویژگی مشخصی از گیربکس هلیکال مارپیچی و مورب هستند. این تجهیز با طیف گسترده ه ای از کاربرد ها، از نظر عملکرد مقیاس پذیر هستند. به لطف طراحی مدولار و چگالی بالا، صرفه جویی در فضا و ساختار جمع و جور، امکان بهره برداری در فضاهای صنعتی کوچک و کم جا را فراهم می کند. بازده این گیربکس نسبت به گیربکس حلزونی بسیار بالا بوده و به همین دلیل است که در صنایع مختلف طرفداران زیادی دارد. گیربکس هلیکال طرح SEW با متراکم کردن ترتیب دنده ها برای بستن با سرو موتورها نیز کاربرد دارد.
مزایای گیربکس هلیکال
دنده مورب در این گیربکس باعث شده تا سطح تماس دنده ها افزایش یافته و علاوه بر افزایش عمر گیربکس، تحمل گشتاور را زیاد نموده و امکان دریافت گشتاور خروجی بیشتر را فراهم نماید. با توجه به تقسیم بار بین دندانه ها، چرخ دنده های هلیکال، نرمتر و بیصداتر کار کنند. بر خلاف گیربکس هلیکال، در ساختار گیربکس مکعبی و حلزونی از یک نوع چرخدنده ساده استفاده می شود. در گیربکس شافت مستقیم، شافت خروجی گیربکس و الکتروموتور در یک راستا است و برای داشتن خروجی 90 درجه، باید از گیربکس های عمود یا بول هلیکال استفاده شود.
همانطور که اشاره شد، گیربکس شافت مستقیم مزایای زیادی دارد. از جمله اینکه قابلیت نصب در شرایط و پوزیشن های مختلف را داراست، حتی در سرعت های بالا آرام و با صدای آهسته کار می کند. در نسبت های تبدیل مختلف عملکرد مطلوبی دارد. فضای مناسبی جهت تعمیر و نگهداری دارد بنابراین به راحتی میتوان چرخ دنده ها را بازرسی و به هنگام نیاز، روغنکاری کرد که موجب افزایش طول عمر دستگاه خواهد شد. همچنین با توجه به جنس فولادی آن، بسیار مستحکم و با دوام است. با توجه به نیازها و کاربرد صنعتی، انواع مختلفی از چرخ دنده ها وجود دارند: چرخ دنده هلیکال سینگل، چرخ دنده هلیکال دوبل، چرخ دنده شاه ماهی یا هرینگبان.
از طرفی بعد از گیربکس خورشیدی، گیربکس هلیکال راندمان بالاتری نسبت به گیربکس حلزونی دارد. این مزایا باعث شده که گیربکس هلیکال شافت مستقیم کاربرد زیادی در صنعت داشته باشد. پوسته گیربکس هلیکال عموماً پوسته آلومینیوم یا پوسته چدن است و بنا به نوع مصرف، گیربکس هلیکال میتواند پایه دار، گیربکس هلیکال فلنچ دار و ترکیب پایه و فلنچ باشد.
کاربرد گیربکس هلیکال مستقیم
در بین گیربکس های هلیکال، گیربکس شافت مستقیم یکی از پر مصرف ترین انواع آن است. این امر در حالی که بالاترین استاندارد یکپارچگی قطعات را حفظ میکند، موجب رونق تولید اقتصادی نیز می شود. گیربکس هلیکال مستقیم، یکی از گیربکس های بسیار پرکاربرد است و از هر گیربکس دیگری کارایی بیشتری دارد. گیربکس هلیکال با دوام بالایی که دارد، برای کاربرد های بار زیاد و استفاده مداوم بسیار مناسب و ایده آل است که در صنایعی چون نساجی، پلاستیک، چاپ، آسانسور، کمپرسور، نفت و برش و... کاربرد فراوانی دارد. اما باید توجه داشت که در زمان انتخاب آن باید به پارامتر SF یا سرویس فاکتور توجه شود.
این چرخدنده ها از آلیاژ فولاد ساخته می شوند و همین ویژگی، توانایی تحمل فشار را بیشتر کرده و عمر آن را افزایش خواهد داد. اگر دنده سنگ زنی شود یا آبکاری خوب شود، صدای گیربکس هلیکال بسیار پایین است. در واقع حرکت یک چرخ دنده، محرکی برای چرخ دنده دیگر شده و موجب می شود تا گشتاور به محور دیگر منتقل شود. گیربکس شافت مستقیم به دلیل بازده بالای 90 درصدی و تنوع کاربرد در صنایع مختلف، مورد توجه زیادی قرار گرفته است. با توجه به راندمان بالای گیربکس های شافت مستقیم، و نیز ارائه دورهای مختلف با بازه بسیار زیاد، تقریبا با هر نوع شرایط کاری سازگاری دارد. البته باید توجه داشت که این گیربکس برگشت پذیر است و برای استفاده از آن در تجهیزاتی نظیر بالابرها، باید حتماً از ترمز مغناطیسی پشت الکتروموتور استفاده شود.
گیربکس هلیکال تک
میتوان گفت از قدیمی ترین انواع گیربکس های هلیکال، تک، دو و سه استیج هستند. این گیربکس گشتاوری در محدوده 50 تا 20 هزار نیوتن متر را در بر می گیرند. باید اشاره کرد که دست یابی به چنین گشتاوری آسان نیست و تنها مدل های خاصی از گیربکس این امکان را دارند.
گیربکس هلیکال تک یکی از انواع گیربکس شافت مستقیم است که بسیار راحت با الکتروموتور فلنچ دار کوپل شده و تشکیل یک الکتروگیربکس شافت مستقیم را می دهد. نشان تجاری گیربکس هلیکال تک بسیار متفاوت است اما گروه کالا صنعتی با توجه به شناخت ویژه ای که از گیربکس صنعتی دارد همواره بهترین گزینه ها را پیشنهاد می دهد.

برند های خوب گیربکس هلیکال
از برندهای معروف تولید کننده گیربکس هلیکال، میتوان به شرکت های خارجی اس ای دبلیو SEW، ترنستکنو TransTecno، ایلماز Yilmaz و ... اشاره کرد. همچنین میتوان از تولید کننده های گیربکس هلیکال ایرانی، شریف، پولادین پارت، رضایت، شاکرین، پارس گرجی صنعت، پارس، پیشرو و ... نام برد. در صورت نیاز برای اطلاع از قیمت گیربکس هلیکال می-توانید به سایت کالا صنعتی مراجعه کنید.

انواع گیربکس شافت مستقیم و کاربرد آن
گیربکس شافت مستقیم، در چند نوع پایه دار، فلنچ دار و پایه و فلنچ دار دسته بندی می شود. که در ادامه شرح داده می شود.
- گیربکس شافت مستقیم پایه دار: این گیربکس ها همانطور که از نامش پیداست، از بخش پایه نصب شده و در توان های 12/0 تا 45 کیلووات، اندازه شافت خروجی 22 تا 100 میلی متر و با دور 16تا 40 دور بر دقیقه، تولید می شوند.
- گیربکس شافت مستقیم فلنج دار: گیربکس های فلنج دار را میتوان به صورت افقی و عمودی در بخش شافت خروجی، نصب کرد. گیربکس فلنج دار با توان 12 تا 45 کیلووات، اندازه شافت خروجی 22 تا 100 میلیمتر و 16 تا 400 دور بر دقیقه ساخته می شوند.
- گیربکس شافت مستقیم دو سر شافت: این گیربکس ها که بیشتر در تجهیزات کشاورزی و هیدروموتور ها کاربرد دارند، با به کارگیری شافت در ورودی و خروجی ساخته می شوند. در این حالت، چرخدنده و ادوات انتقال نیرو، نیروی محرک را به ورودی گیربکس انتقال می دهند.
- گیربکس شافت مستقیم مرکب: گیربکسی که از ترکیب دو نوع گیربکس کوچک و بزرگ ساخته میشود. به این صورت که گیربکس کوچک مجموعه را راه اندازی کرده و گیربکس دیگر وظیفه تغییر سرعت و توان سیستم را برعهده دارد. از این گیربکس برای تغییر دور و مخصوصا دسترسی به دورهای 1 تا 16 دور بر دقیقه، و نیز در صنایعی که سرعت پایین مورد نیاز است، استفاده می شود.

گیربکس هلیکال ایلماز
کاربرد گیربکس هلیکال در صنعت
از جمله مهم ترین کاربردهای گیربکس هلیکال شافت مستقیم می توانیم به موارد ذیل اشاره کنیم. گیربکس هلیکال مورد استفاده در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، صنایع غذایی و دارویی، گیربکس هلیکال نوار نقاله، کاشی و سرامیک، میکسر، گیربکس بچینگ، گیربکس کانوایر، گیربکس تیکنر، صنایع فولاد و سیمان، صنایع دریایی، آب و فاضلاب و بسته بندی. گیربکس هلیکال شافت مستقیم پایه دار بیشتر در خطوط انتقال مواد و گیربکس هلیکال فلنچ دار برای مواردی که گیربکس به صورت عمودی نصب می شود مانند میکسر کاربرد دارند.
تعمیر گیربکس هلیکال
در مجموعه کالا صنعتی تعمیر گیربکس هلیکال شافت مستقیم ، تعمیر الکتروگیربکس شافت مستقیم ، تعمیر گیربکس هلیکال شریف ، تعمیر الکتروگیربکس هلیکال شریف و برندهای دیگر انجام می شود و اگر گیربکس صنعتی بزرگ بوده و نیاز به حضور کارشناس باشد، این مجموعه قادر است با اعزام کارشناس و برآورد قیمت تعمیر گیربکس صنعتی ، مشتریان را راهنمایی کند. برای اطلاعات بیشتر به بخش تعمیرات مراجعه فرمایید.
در بخش لوازم جانبی گیربکس تامین قطعات گیربکس هلیکال ، انواع دنده هلیکال ، چرخ دنده گیربکس شافت مستقیم ، را میتوانید جستجو کنید. گیربکس هلیکال مستقیم یکی از پر مصرف ترین انواع گیربکس به شمار می رود. گیربکس SEW و VEM را میتوان سر آمد این صنعت دانست. اما در بین برند های معروف در ایران، شرکت های گیربکس شریف، گیربکس شاکرین، گیربکس پولادین پارت و بسیاری شرکت های دیگر مشغول به ساخت الکتروگیربکس شافت مستقیم هستند.
گیربکس هلیکال شافت مستقیم چیست؟
یکی از انواع گیربکس صنعتی که بسیار مورد استقبال است گیربکس هلیکال شافت مستقیم می باشد. یک گیربکس هلیکال شافت مستقیم متشکل است از تعدادی زوج دنده که محل قرارگیری آنها درون پوسته گیربکس صنعتی است و همچنین دو محور برای چرخ دنده ها که در دو سوی این محور ها یاتاقان های غلطشی وجود دارد. نوع چرخ دنده هایی که در گیربکس هلیکال شافت مستقیم به کار رفته، چرخ دنده مارپیچ یا هلیکال و چرخ دنده ساده یا مستقیم است؛ گیربکس هلیکال شافت مستقیم یکی از پرطرفدار ترین گیربکس صنعتی است که دلیل این امر کم سر و صدا بودن هنگام کار و درگیری نرم میان چرخ دنده های گیربکس هلیکال شافت مستقیم است.
گیربکس هلیکال چگونه کار می کنند و چه ویژگی هایی دارند؟
در گیربکس هلیکال در امتداد دنده ها با محور زاویه مورب وجود دارد که به دلیل وجود این زاویه در لحظه عملکرد آن ، در هر بار اعمال نیرو بیش از یک دنده درگیر است که این امر باعث شده فشار کمتری به دنده ها وارد شود و امکان استهلاک در گیربکس هلیکال به حداقل برسد. در گیربکس هلیکال شافت مستقیم محور الکتروموتور و محور خروجی گیربکس صنعتی در یک راستا قرار دارد و قطر شافت خروجی با اندازه های استاندارد تعیین شده در تناسب است. گیربکس هلیکال براساس کاربردهایشان به سه دسته پایه دار، گیربکس هلیکال فلنچ دار و پایه و فلنچ طبقه بندی می شوند. جنس پوسته آن از چدن ، فولاد و شافت های فولادی است و نوع یاتاقان در گیربکس هلیکال عموماً به صورت معمول غلطشی می باشد.
انتقال قدرت از گیربکس هلیکال شافت مستقیم به دستگاه از چه طریق ممکن است؟
یک سری تجهیزات انتقال دنده قدرت وجود دارد که عبارتند از: کوپلینگ ، تسمه، چرخ دنده، چرخ زنجیر و... .
گیربکس هلیکال هالو شافت چیست؟
گیربکس هلیکال هالو شافت همانطور که از نامش پیداست، محل اتصال الکتروموتور به گیربکس به شکل هالو یا تو خالی است و ورودی آن متناسب با شافت خروجی الکتروموتور تعیین می شود.
در دهانه گیربکس هلیکال هالو شافت فلانچی وجود دارد که در هنگام نصب گیربکس به الکتروموتور فلنچ این دو بر هم منطبق می شود. یکی از مزایای اتصال گیربکس هالو شافت با الکتروموتور، جداسازی ساده فلنچ الکتروموتور از گیربکس صنعتی است که امکان تعمیر و جایگزینی ساده تری دارند.