تخفیف شگفت انگیز

گیربکس حلزونی

  • گیربکس چینی
  • گیربکس_سهند_دور_اصفهان-گیربکس_ایران
  • گیربکس_شاکرین_اصفهان-گیربکس_ایرانی
  • گیربکس_پی_جی_آر(PGR)
  • گیربکس حلزونی ایلماز
  • گیربکس_رستمی_اصفهان-گیربکس_ایرانی
  • شرکت_کاردان_گیربکس_اصفهان-گیربکس_ایران



  • وضعیت
  • جدیدترین
  • پربازدیدترین
  • پرفروشترین
  • ارزانترین
  • گرانترین
  • الفبا
  • محبوب ترین

گیربکس حلزونی نوعی جعبه دنده صنعتی است که از یک ماردون با رزوه مارپیچی و یک چرخ دنده تشکیل شده است. این دو قطعه طوری باهم درگیر هستند که جهت انتقال قدرت را نود درجه تغییر میدهند و یکی از قدیمی ترین انواع گیربکس نود درجه است. چرخ دنده گیربکس حلزونی در مقایسه با گیربکس معمولی دارای طراحی خاصی است و دندانه های کمی زاویه دار و خمیده ای دارد. شایان ذکر است که به دنده اصلی گیربکس حلزونی اصطلاحا چرخ حلزون نیز گفته می شود و یکی از پرکاربردترین گیربکس صنعتی است.

چرخ حلزون

قیمت گیربکس حلزونی

با توجه به استفاده گسترده و وسیع گیربکس حلزونی به خصوص گیربکس کتابی یا مکعبی در ساخت دستگاه های مختلف مثل دستگاه بسته بندی، الواتور و کانوایر و... استعلام قیمت به روز برای تولید کننده از اهمیت ویژه ای برخوردار است. سایت کالا صنعتی به عنوان مرجع استعلام قیمت گیربکس حلزونی می تواند برای صنعتگران و دستگاه ساز ها بسیار راه گشا باشد. بهترین مزیت آن قیمت به روز و معتبر و امکان اتصال به درگاه بانکی و خرید آنلاین است. با توجه به اینکه امروزه مدیریت زمان حائز اهمیت است، استعلام قیمت آنلاین از طریق سایت کالا صنعتی بسیار توصیه می گردد، اما در صورت عدم دسترسی به اینترنت و مشکلات احتمالی مربوط به آن، می توان از طریق تماس با کارشناسان فنی کالا صنعتی در واحدهای مختلف از خدمات مشاوره فنی و استعلام قیمت برخوردار گردید.همچنین برای خرید گیربکس حلزونی ایلماز EN و سایر برندها میتوانید از طریق سایت اقدام کنید.

از نظر مقایسه با انواع گیربکس دیگر، گیربکس حلزونی دارای قیمت ارزان تری است اما باید توجه داشت که مکانیزم ساده تر و بازدهی کمتر آن موجب این امر گردیده است و معمولا به صورت جداگانه (بدون الکتروموتور) به فروش می رسد. توضیح اینکه، علاوه بر گیربکس حلزونی، قیمت بسیاری از گیربکس های هلیکال و خورشیدی نیز به روز بوده و با اطمینان خاطر میتوان خرید کرد. اگر کالایی به صورت استعلام موجودی ثبت شده باشد، نیاز است که استعلام موجودی و قیمت کالا با برقراری ارتباط با کارشناسان فروش از طریق تماس تلفنی و یا پیامرسان ها انجام گیرد.

خرید گیربکس حلزونی

در حال حاضر اکثر صنایع با مشکلاتی از قبیل کمبود فضای نصب تجهیزات مواجه هستند، به همین علت شرکت های تولید کننده گیربکس صنعتی، نوع خاصی از این محصولات را تحت عنوان گیربکس حلزونی تولید می کنند. به طور کلی گیربکس های حلزونی به دو دسته VF (حلزونی) و کتابی (مکعبی) تقسیم بندی می شوند و در هر دو مدل زاویه شفت ورودی و خروجی نسبت به یکدیگر 90 درجه است. این دو ویژگی باعث شده تا طیف وسیعی از صنایع به خرید گیربکس حلزونی روی آورده و از این محصولات برای فضاهای کاری نسبتاً کوچک استفاده نمایند. گیربکس های حلزونی فضای بسیار محدودی را اشغال می کنند و برای کاربردهایی که محور ورودی و خروجی نمی توانند در یک راستا قرار گیرند، گزینه ای ایده آل هستند. همچنین می توان این گیربکس ها را به 6 حالت مختلف نصب و یا با همدیگر  ترکیب نمود.
گیربکس های حلزونی معمولاً از سایز 25 تا 150 تولید می شوند که هر تیپ مزایا و معایب خاص خود را دارد. مهم ترین ویژگی های گیربکس حلزونی عدم برگشت پذیری در نسبت های بالای 40، کوپل مستقیم با الکتروموتور و تعمیر و نگهداری آسان است. برای خرید گیربکس حلزونی متناسب با الکتروموتور، می توانید بر اساس تیپ گیربکس و قطر شافت ورودی و خروجی آن، توان موتور را انتخاب نمایید.
یکی دیگر از نکات بسیار مهم در خرید گیربکس حلزونی، نسبت تبدیل آن ها است. منظور از نسبت تبدیل گیربکس حلزونی، نسبت سرعت خروجی و سرعت ورودی گیربکس است. با توجه به این که نسبت تبدیل گیربکس، نسبت مستقیمی با سرعت، گشتاور و انتقال کارآمد نیرو دارد، حتماً پیش از خرید گیربکس حلزونی نسبت به نیازهای کاربرد صنعتی مد نظر و برآورده نمودن آن ها توسط گیربکس اطمینان حاصل نمایید.

اجزای اصلی گیربکس حلزونی

  1. ماردون
  2. چرخ دنده
  3. پوسته گیربکس
  4. بلبرینگ
  5. کاسه نمد

اجزای گیربکس حلزونی

ماردون گیربکس حلزونی

این قطعه از ماشینکاری یک استوانه فلزی از جنس آلیاژ فولادی ساخته می شود که به عنوان ورودی گیربکس حلزونی حرکت را به دنده حلزونی منتقل می کند. به دو صورت سالید شافت و هالو شافت برای انواع مختلف گیربکس حلزونی تولید می شود، ماردون سالید شافت دیگری ماردون هالوشافت.

  • ماردون سالید شافت: زمانی که ارتباط محرک (که معمولا الکتروموتور است) و گیربکس از طریق قطعات جانبی مثل کوپلینگ یا مکانیزم تسمه-پولی فراهم شود، قابل استفاده است.
  • ماردون هالوشافت: اگر الکتروموتور و گیربکس حلزونی مستقیما باهم کوپل شوند، ماردون باید هالوشافت باشد به طوری که شافت الکتروموتور داخل هالوشافت ماردون گیربکس قرار می گیرد (باید توجه داشت که خار مربوطه حتما جا زده شود) و چفت و بست تجهیز از طریق فلنجی که روی الکتروموتور و ورودی گیربکس بسته می شود انجام می گیرد.

ماردون گیربکس حلزونی

چرخ دنده گیربکس حلزونی

مهمترین قطعه گیربکس حلزونی چرخ دنده حلزونی آن است و وظیفه اصلی تولید گشتاور را بر عهده دارد. باید دقت داشت که سطح درگیری ماردون و چرخ دنده در گیربکس حلزونی خیلی زیاد نیست و در نتیجه لقی این گیربکس نسبتا زیاد است و در مقایسه با گیربکس های هلیکال و خورشیدی راندمان نسبتا پایینی تا حدود 65% دارد.

پوسته گیربکس حلزونی

در یک دسته بندی کلی، آلومینیوم و چدن از پرکاربرد ترین متریال در ساخت پوسته گیربکس حلزونی است. واضح است که پوسته چدنی دارای مقاومت و استحکام بهتری بوده و در گیربکس های سایز متوسط تا بزرگ از چدن برای ساخت پوسته استفاده می شود. پوسته یا هوزینگ (Housing) تمامی قطعات دیگر را در بر گرفته و داخل آن روغن دنده یا واسکازین ریخته می شود تا دنده ها در شرایط روانکاری مناسب کار کنند.

تقسیم بندی پوسته گیربکس گیربکس حلزونی

پوسته ها به صورت کلی تقسیم بندی می شوند:

  1. پایه دار (جهت نصب و پیچ شدن روی شاسی)
  2. فلنجدار (جهت نصب از طریق فلنج در قسمت شافت یا هالوشافت خروجی گیربکس

بلبرینگ گیربکس حلزونی

بلبرینگ هایی که در قسمت های مختلف گیربکس حلزونی استفاده می شود حرکت شافت دنده ها را تسهیل نموده و با دمپ کردن نیروهای شعاعی و محوری وارد شده به شافت، باعث افزایش عمر گیربکس می شود.

بلبرینگ شیار عمیق

کاسه نمد گیربکس حلزونی

برای کارکرد گیربکس در شرایط بهینه نیاز است که روغن داخل آن حجم مناسبی داشته باشد و روانکاری دنده ها به بهترین شکل ممکن انجام پذیرد. از این رو قطعه ای به نام کاسه نمد یا oil seal وجود دارد که برای جلوگیری از نشتی روغن، ورود گرد و غبار و همچنین رطوبت، بسیار موثر عمل می کند. این قطعه جزو قطعات مصرفی گیربکس حلزونی است و هر چند وقت دچار خرابی می شود، وقتی کاسه نمد خاصیت آب بندی خود را از دست بدهد حتما باید تعویض شود.

کاسه نمد

انواع گیربکس های حلزونی

برای اینکه بتوانید گیربکس مناسبی را انتخاب کنید باید آشنایی کامل با انواع گیربکس حلزونی داشته باشید. گیربکس حلزونی با توجه به مکانیزم عملکردی، نوع ورودی و خروجی و همچنین نوع پوسته آن به چند دسته به شرح زیر تقسیم می شوند:

گیربکس حلزونی از نظر نوع ورودی

سری VF : ورودی گیربکس به صورت سالید شافت است. به عبارت دیگر شافت ماردون گیربکس به صورت توپر (solidshaft) از یک ظرف گیربکس ادامه دارد. در شرایط سفارشی به صورت شافت از دو طرف گیربکس (دو سر شافت) نیز قابل طراحی و تولید است. از این گیربکس ها عموما برای زمانی که اتصال محرک و گیربکس از طریق کوپلینگ یا مکانیزم تسمه و پولی است، استفاده می شود.

سری MVF : ورودی گیربکس حلزونی به صورت هالوشافت است. قطر این هالوشافت بر اساس استاندارد قطر شافت الکتروموتور صنعتی طراحی و ساخته می شود. زمانی که کوپل مستقیم الکتروموتور و گیربکس مد نظر باشد، استفاده از گیربکس حلزونی سری MVF بسیار مناسب است.برندهای مختلفی در تولید گیربکس حلزونی این سری فعال هستند و توانسته اند سهم بازار خوبی کسب کنند. برای اطلاع از  قیمت گیربکس MVF سهند و همچنین خرید گیربکس MVF شاکرین با کارشناسان ما در تماس باشید.

سری W یا مکعبی یا کتابی: پوسته گیربکس به صورت مکعبی بوده اما مکانیزم عملکرد آن دقیقا مشابه با پوسته های گرد است. ورودی این سری گیربکس ها می تواند به صورت سالید شافت و یا هالوشافت باشد. نوع ورودی هالوشافت آنها در مصارف بسیاری قابل استفاده و به کار گیری است.

سری RVF : این نوع گیربکس حلزونی شامل 2 مرحله کاهش دور است. مکانیزم عملکرد آن به این صورت است که یک جعبه دنده تقلیل دور اولیه در ورودی گیربکس قرار دارد و در مرحله بعدی مکانیزم حلزونی دور ورودی را کاهش و گشتاور را افزایش می دهد.

گیربکس حلزونی از نظر نوع خروجی

انواح مختلفی را به عنوان دومین مشخصه نوع گیربکس حلزونی می توان نام برد، اما در میان آنها دو نوع نرمال و فلنجدار بسیار پرکاربردترند:

  • خروجی نرمال N: گیربکس به صورت پایه دار بوده و پوسته قابلیت اتصال از طریق پیچ با شاسی مربوطه را دارد.
  • خروجی فلنجدار FC: خروجی گیربکس فلنجدار است که به دو صورت فلنج F و فلنج FC (فلنج کوتاه) تولید می شود. فلنج FC در میان صنعتگران بسیار رایج تر و پر مصرف تر است. این گیربکس ها برای استفاده در میکسر ها و همزن های صنعتی بسیار پرکاربرد است، به طوری که گیربکس به صورت خوابیده به بغل، از طریق فلنج FC که در قسمت خروجی گیربکس قرار دارد، روی میکسر نصب می شود.

با توجه به اینکه انواع گیربکس حلزونی در سایزهای بسیار کوچک تا بزرگ در ایران تولید می شود، کاربرد فراوان آن در صنایع مختلف عیان بوده و طرفداران زیادی دارد.

مزایای گیربکس حلزونی

  • تعمیر و نگهداری آسان
  • امکان نصب در حالت های مختلف
  • عملکرد نرم البته با صدای بیشتر از گیربکس های دیگر
  • دامنه گشتاور خروجی های مختلف
  • راه اندازی بسیار ساده
  • روغنکاری ساده و آسان در طول زمان مصرف
  • خاصیت خود قفل شوندگی و عدم برگشت پذیری در نسبت های تبدیل بالای 46

کاربرد گیربکس حلزونی

طراحی گیربکس حلزونی به سال ها پیش بر می گردد و به دلیل ارزان بودن و اختلاف زاویه 90 درجه ای بین ورودی و خروجی گیربکس طرفداران زیادی در صنایع مختلف دارد. از انواع مختلف آن به خصوص گیربکس کتابی یا مکعبی استفاده گسترده ای می شود. این گیربکس ها به صورت تکی و یا مرکب با گیربکس دیگر (از نوع حلزونی یا هلیکال یا...) قابل استفاده است. از دیگر ویژگی های گیربکس حلزونی می توان به حالت های نصب شش گانه اشاره نمود که در دستگاه های مختلف در جهت مناسب بتواند بسته شود. یکی از خاص ترین ویژگی های گیربکس حلزونی، عدم برگشت پذیری آن در نسبت های تبدیل بالاتر از 46 است. برای مصارف لیفتینگ یا بالابری این ویژگی بسیار کمک کننده و مفید است. به طوری که زمان قطعی برق یا از کار افتادن دستگاه، گیربکس در جهت معکوس حرکت نمیکند و امکان سقوط بار به صفر نزدیکتر می شود. عدم برگشت پذیری گیربکس حلزونی به عنوان خاصیت خود قفل شوندگی نیز می تواند در نظر گرفته شود.

بالابر ساختمانی، آسانسور های حمل بار و لوازم مشابه از بهترین مصارف و کاربرد های گیربکس حلزونی است. حتی گیربکس حلزونی که برای بالابر استفاده می شود  به گیربکس بالابر شناخته می شود. گیربکس بالابر معمولا با نسبت تبدیل 1:46 یا 1:56 (کمی آرام تر از نسبت 46 حرکت می کند اما برگشت ناپذیری مناسب تری دارد) انتخاب می شود. با استفاده از میکروسوییچ قطع کن می توان بالابر را در ارتفاع مورد نظر متوقف کرد بدون اینکه گیربکس در جهت معکوس حرکت کند. برای اطمینان بیشتر و حرکت نرم تر بالابر می توان از الکتروموتور ترمزدار استفاده نمود.

مصارف گیربکس حلزونی در صنایع

صنایع کاشی و سرامیک، صنایع بسته بندی، صنایع غذایی ، گیربکس نوار نقاله ، گیربکس ماشین بلوک زنی ، گیربکس کانوایر کوچک ، صنایع کاشی ، صنایع سرامیک ، گیربکس کمپرسور ، آسیاب کوچک ، گیربکس ماشین آجر زنی ، تراک میکسر ، گیربکس خردکن ، گیربکس کوره صنعتی ، گیربکس بالابر ، گیربکس ماشین آلات بسته بندی ، گیربکس نانوایی ، صنایع شکر ، صنایع پلاستیک سازی ، صنایع دریایی و غیره از جمله صنایع پر مصرف در گیربکس حلزونی هستند. ماشین آلات و بالابرهای ساختمانی، دمنده ها و هواکش ها، دیزل ژنراتورها، معادن و چاه ها، کمپرسورها، نوار نقاله ها، کانوایرها، سیستم انتقال مواد، نانوایی ها، میکسرها، آسیاب ها، ماشین آلات تراش، آسانسور و ... بسیاری دیگر از صنایع امروزه از این مدل از گیربکس ها استفاده می کنند.

نکات مهم در نصب گیربکس های حلزونی

  1. با توجه به سرعت دورانی بالای چرخش، امکان بیرون آمدن چرخ دنده و پولی از پوشش گیربکس وجود دارد. بهتر است سطح مقاطع ذکر شده را به وسیله پیچ هایی به محفظه اصلی محکم کرده تا احتمال بیرون زدگی آن ها کاهش پیدا کند.
  2. محل نصب گیربکس طی چند مرحله باید مورد آزمایش قرار بگیرد تا از لحاظ مقاومت و جذب ارتعاشات مناسب باشد.
  3. برای دمپ کردن ضربات شدید بار و شوک های احتمالی بهتر است از کوپلینگ های هیدرولیکی محدود کننده برای گشتاور استفاده شود.
  4. انجام آزمایشات لازم برای تراز بودن جایگاه نصب گیربکس، سطح روغن مناسب و ویسکوزیته مناسب آن قبل از راه اندازی بسیار حائز اهمیت است. استحکام اتصالات ورودی و خروجی به گیربکس مساله قابل توجهی است.
  5. باید توجه داشت که کوچکترین خطایی در این زمینه می تواند اثرات جانبی بسیار پر هزینه و سنگینی برای یک واحد صنعتی به بار بیاورد.
  6. یکی از مهمترین نکاتی که باید به آن توجه شود انتخاب سایز گیربکس مناسب است. در صورتیکه تایپ گیربکس یا سایز گیربکس طوری انتخاب شود که جوابگوی کار نباشد، فشار زیادی را تحمل میکند و عمر مفید کمی خواهد داشت.
  7. با توجه به اینکه گیربکس حلزونی در ساخت بالابر ساختمانی استفاده می شود، باید دقت داشت که برای حمل نفر از آن استفاده نشود. با وجود خاصیت عدم برگشت پذیری و خاصیت قفل شوندگی گیربکس بالابر، باز هم توصیه می شود که زیر بار، وسایل با ارزش و همچنین انسان قرار نگیرد. توصیه های ایمنی باید قویا مورد توجه قرار گرفته و به آنها عمل شود.

ملاحظات مربوط به ظرفیت حرارتی گیربکس حلزونی

در موارد خاص (خصوصاً گیربکس حلزونی سری MVF و VF ) باید بررسی کنید که توان جذب شده از حد پایینی ظرفیت حرارتی تجاوز نکند. در مواردی که سرعت دوران شافت حلزون بیش از 1400 دور در دقیقه باشد و یا نیروی سنگینی حضور داشته باشد و یا گیربکس حلزونی به طور پیوسته کار کند، می­بایست توان بکار گرفته شده کمتر و یا معادل POT ظرفیت حرارتی گیربکس حلزونی باشد. اگر کار الکتروگیربکس حلزونی به مدت دو ساعت پیوسته باشد و سپس طی یک فاصله زمانی مناسب با دمای محیط برابر شود، POT را نباید در محاسبات در نظر گرفت. برای کاربری مورد نظر شما، اگر به طور مداوم و پیوسته کار می کند، پیشنهاد می شود قبل از ثبت سفارش با کارشناسان فروش تماس حاصل فرمایید.

قطعات یدکی گیربکس حلزونی

قطعات اصلی گیربکس حلزونی شامل ماردون، دنده حلزونی، پوسته گیربکس و قطعات جانبی مثل بازوی گشتاوری، فلنج خروجی و ... به صورت یدکی در بازار موجود است. نکته بسیار مهم این است که به دلیل تفاوت های اندکی که بین تولیدکنندگان ممکن است وجود داشته باشد، قطعه ای که قرار است جایگزین شود، حتما توسط همان کارخانه تولید کننده قبلی تولید شده باشد. برای گیربکس حلزونی سری VF و MVF قطعات ماردون، دنده حلزونی یا برنجی، پوسته، دری بغل، فلنج خروجی و ورودی توسط کارخانجات تولید کننده قابل تامین بوده و از سایت کالا صنعتی می توان اقدام به خرید و سفارش محصولات نمود. قطعات گیربکس کتابی یا گیربکس چینی NMRV در بازار به سختی یافت می شود و در صورت خرابی (که عموما اصلی ترین خرابی گیربکس حلزونی، خرابی دنده حلزونی آن است.) کل گیربکس تعویض می گردد. لذا اصلی ترین و پر مصرف ترین قطعه یدکی گیربکس حلزونی، دنده حلزونی یا برنجی آن است که با دانستن 3 پارامتر:

  1. شرکت تولیدکننده گیربکس
  2. سایز یا تیپ گیربکس
  3. نسبت تبدیل گیربکس

از طریق سایت کالا صنعتی و یا کارشناسان فنی واحد گیربکس صنعتی قابل سفارش است. قطعات یدکی که در انبار موجود نباشد، با ثبت سفارش نزد کارخانه تولید کننده و یا انجام واردات با زمان تحویل 60 الی 90 روزه، قابل تامین است.

  • سوالات متداول
الکتروموتور و گیربکس پمپ و تجهیزات مرتبط اینورتر و ابزار دقیق اپراتور