گیربکس صنعتی
در ادامه تمامی اطلاعات مورد نیاز برای انتخاب گیربکس مناسب را در اختیار شما قرار میدهیم. برای مشاهده ادامه مطالب برای روی بیشتر کلیک نمایید. شما میتوانید برای دریافت مشاوره تخصصی رایگان و اطلاع از قیمت روز همه محصولات با بخش فروش کالا صنعتی تماس حاصل فرمایید.
یکی از نکات مهم در سیستم های متکی به موتور، نحوه انتقال قدرت آن ها می باشد. گیربکس ها یکی از پرکاربرد ترین تجهیزات در صنایع مختلف می باشد که وظیفه انتقال نیرو و توان را از یک چرخ دنده به چرخ دنده دیگر دارند.
در واقعیت گیربکس ها دو مولفه گشتاور و سرعت را به یکدیگر تبدیل می کنند تا با استفاده از این خصوصیت در زمان مناسب سرعت و یا گشتاور مورد نظر را را ایجاد کند.
موضوعی که اهمیت دارد این است که در تمام گیربکس ها رابطه گشتاور و سرعت دورانی عکس یکدیگر است.
گیربکس ها در فارسی به نام جعبه دنده نیز معروف می باشند که استفاده از آن ها در خودروها نیز دیده می شود. گیربکس های صنعتی می توانند تاثیر بسزایی در افزایش کارآیی یک واحد تولیدی بکنند.

گیربکس صنعتی عنصری مکانیکی و یکی از مهمترین اجزاء انتقال نیرو است. گیربکس صنعتی به عنوان یک ماشین ساده به شمار میرود و عموماً بعد از الکتروموتور قرار میگیرند تا بتوانند با تغییر نسبت چرخش الکتروموتور ، گشتاور مورد نیاز را فراهم کند.
گیربکس های صنعتی دارای ماهیت یکسانی نسبت به گیربکس های موجود در خودرو می باشند با این تفاوت که در صنعت گیربکس ها یک واسط می باشند. در واقع گیربکس های صنعتی وظیفه انتقال توان بین یک مصرف کننده (خروجی) و یک تولید کننده (ورودی) را دارند.
این انتقال می تواند برای افزایش گشتاور و یا سرعت مورد نیاز کاربر باشد. گیربکس ها در صنایع به عنوان یک واسط بین مصرف کننده و تولید کننده توان هستند و یک تعادلی را میان این دو طرف ایجاد می کنند.
مهمترین مورد در انتقال توان و نیرو توسط گیربکس دریافت توان لازم از سمت یک ورودی و انتقال آن به سمت خروجی می باشد. ایجاد نسبت مناسب بین ورودی و خروجی جزو مشخصه های اصلی گیربکس می باشد.
از گیربکس های صنعتی همچنین می توان برای تغییر جهت چرخش نیز استفاده کرد. خروجی اکثر گیربکس های صنعتی به صورت گشتاور است و مصرف کننده باید توان دریافت توان به صورت گشتاور را داشته باشد تا در صورت نیاز آن را به شکل مورد نظر خود تغییر دهد.
گیربکس های صنعتی در صنایع مس، فولاد، پتروشیمی سیمان سازی، معادن و انتقال مواد ذوب کاربرد دارد. توربین های گازی، بادی، آبی، بخار، موتورهای احتراقی و جت از جمله تجهیزاتی هستند که به گیربکس نیاز دارند.
در بیشتر مواقع گیربکس های صنعتی دارای قطعات و اجزای یکسانی می باشد. برخی از قطعات متناسب با کاربری و نوع صنعت می تواند متغیر باشد.
نوع نیروهای ورودی و خروجی گیربکس یکی از موارد تعیین کننده در نوع اجزا و قطعات داخلی گیربکس می باشد.
- بلبرینگ
- شفت های ورودی و خروجی
- پوسته گیربکس
- کاسه نمد
- چرخ دنده ها
بلبرینگ
یکی از اجزا اصلی هر گیربکسی بلبرینگ های متصل به آن است. متناسب با نیاز گیربکس می توان از بلبرینگ یا رولبرینگ استفاده کرد. بلبرینگ ها در دو سمت ورودی و خروجی گیربکس قرار می گیرند و موجب انتقال هر چه بهتر نیروها می شوند.
شفت های ورودی و خروجی
شفت ها یا محورهای ورودی و خروجی یکی دیگر از اصلی ترین قطعات داخل گیربکس می باشند. شفت های ورودی گیربکس وظیفه انتقال نیرو و توان را به چرخ دنده ها دارند. این نیرو و توان از چرخ دنده ها به سمت شفت خروجی منتقل می شود.
پوسته گیربکس
پوسته بیرونی گیربکس معمولا طوری طراحی می شوند که در برابر ضربات و ارتعاشات مقاومت خوبی نشان می دهند. این تجهیزات معمولا از جنس چدن می باشند. تمامی تجهیزات داخلی گیربکس در درون پوسته گیربکس قرار دارند.
کاسه نمد
کاسه نمد ها از جمله قطعات داخلی گیربکس ها می باشند که وظیفه محافظت از گیربکس در برابر عوامل خارجی مانند گرد و خاک و رطوبت را دارند. کاسه نمد ها هم متناسب با نوع گیربکس و شرایط محیطی در جنس های مختلفی نصب می شود.
چرخ دنده ها
اثر گذارترین و مهمترین قطعات داخلی گیربکس ها چرخ دنده ها می باشند. چرخ دنده های مختلفی قابلیت نصب بر روی گیربکس ها را دارند. دندانه های چرخ دنده می تواند به صورت مستقیم یا مارپیچ قرار بگیرد.
به عنوان مثال چرخ دنده های مارپیچ سطح تماس بیشتری را در هنگام چرخش ایجاد می کنند که می تواند باعث افزایش بازدهی و عملکرد نرم تر چرخ دنده نسبت به چرخ دنده های دندانه صاف شود.
موتور گیربکس ترکیبی از یک موتور الکتریکی و یک گیربکس می باشد که گیربکس در موتور گیربکس تغییر دور و گشتاور موتور، افزایش قدرت چرخش و کاهش سرعت آنرا انجام می دهد. هر چه نرخ کاهش سرعت در گیربکس بیشتر شود، قدرت آن بالاتر خواهد رفت.
در واقع بین سرعت چرخش موتور و قدرت آن رابطه معکوس وجود دارد. برای سفارش موتور گیربکس با کارشناسان ما در سایت کالا صنعتی در تماس باشید.
برای انتخاب درست موتور گیربکس صنعتی لازم است که اطلاعات زیر را داشته باشیم:
- نوع ماشین انجام دهنده کار
- دمای محیطی که گیربکس صنعتی در آن کار میکند.
- شرایط محیط (گردوخاک، رطوبت، یخبندان، استوایی و ...)
- موتور محرک (نوع و مشخصات)
- نوع اتصال بین الکتروموتور و گیربکس صنعتی (مستقیم، از طریق کوپلینگ، کلاچ یا دور متغیر)
- آرایش محورها
- مقدار بار شعاعی و مماسی و علت آن
مهمترین عواملی که در انتخاب الکتروگیربکس در نظر گرفته میشود عبارتاند از :
- توان ورودی گیربکس صنعتی (قدرت الکتروموتور با واحد کیلووات و یا اسب بخار)
- دور ورودی گیربکس صنعتی (تعداد دور چرخش شافت الکتروموتور در دقیقه)
- دور خروجی گیربکس صنعتی (تعداد دور چرخش شافت خروجی گیربکس در دقیقه )
- اندازه گشتاور خروجی گیربکس صنعتی (معمولاٌ برحسب واحد نیوتن متر سنجیده میشود.)
- نسبت تبدیل گیربکس صنعتی (از تقسیم عدد دور خروجی بر عدد دور ورودی به دست میآید.)
معمولاً باید از نصب الکتروموتور با توان بالاتر از مقدار موردنیاز پرهیز کرد زیرا شوک و تنشهایی ایجاد میکند که عمر گیربکس صنعتی و سایر اجزاء را کاهش میدهد، چون طراحی بر طبق توانی که ماشین (انجام دهنده کار) جذب میکند انجام گرفته است و نه بر اساس توان الکتروموتور نصب شده است.
به علاوه انرژی بیشتری مصرف شده و هزینه بالا میرود و تجهیزات برقی مصرفی نیز گرانتر میشود.
میتوانید از الکتروموتور بزرگتر استفاده کنید به شرطی که مطمئن باشید در شرایط ویژه (مثلاً وقتی که تعداد اتصالات زیاد است) مورد استفاده قرار نمیگیرد.
گیربکس صنعتی میتواند نیروهای اضافی تا 100% گشتاور اسمی خود را تحمل کنند به شرطی که تعداد اتصالات محدود باشد.
اگر تعداد اتصالات زیاد باشد باید گیربکس صنعتی ای را انتخاب کنید که گشتاور نیروی آن 50% بیشتر از مقدار معمول در نظر گرفته شده، که این امر توسط ضریب کار مناسب حاصل میگردد.
- گیربکس صنعتی باید محکم به یک پایه صلب پیچ شود تا ارتعاش ننماید.
- اگر میخواهید گیربکس صنعتی را رنگ بزنید، کاسه نمد را بپوشانید تا از خراب شدن آنها جلوگیری شود.
- برای جلوگیری از اکسیده شدن و گریپاژ قطعات بالا، قبل از نصب آنها سطوح مورد تماس را تمیز کرده و گریس کاری نمایید.
- قبل از راهاندازی گیربکس صنعتی اطمینان حاصل کنید که سطح روغن درست بوده و ویسکوزیته روغن برای نوع بار مصرفی، صحیح باشد.
- اگر احتمال ضربه، بار بیشازحد یا گریپاژ میدهید، از کوپلینگ هیدرولیکی، محدودکننده گشتاور نیرو، کلاچ و غیره استفاده کنید.
- تلورانس ماشینکاری هر نوع دنده، چرخ زنجیر یا پولی که روی محورهای ورودی یا خروجی نصب میشوند، باید ISOH7 باشد.
- وقتی گیربکس صنعتی را با گریس روغنکاری کرده باشید نیاز به روغن کاری بعدی نیست. اگر روغن معدنی استفاده شده توصیه میشود که روغن را پس از 500 تا 1000 ساعت کار اولیه عوض کرده و بهتر است داخل گیربکس صنعتی را شستشو دهید. در فواصل زمانی منظم، سطح روغن را بازرسی و روغن را پس از 4000 ساعت کار عوض کنید.
چرخ دنده یا گیربکس صنعتی به دو دسته کلی تقسیم بندی میشوند:
- گیربکس کاهنده
- گیربکس افزاینده
گیربکس کاهنده
گیربکس کاهنده بین موتور و متحرک قرار میگیرد و با کاهش دور الکتروموتور ، گشتاور و دور خروجی مورد نیاز را تأمین می کند.
گیربکس افزاینده
گیربکس افزاینده بین موتور و متحرک قرار میگیرد و با افزایش دور الکتروموتور، گشتاور و دور خروجی مورد نیاز را تأمین می کند.
در برخی از صنایع بخصوص صنایع نیروگاهی و صنایع پالایشگاهی و صنایع پتروشیمی نیاز به گیربکس صنعتی با دور بالا است که آنها گیربکس افزاینده نامیده میشوند.

همچنین بر اساس نحوه قرارگیری دندهها، گیربکس صنعتی به 4 نوع تقسیم بندی میشوند که به شرح ذیل است:
- گیربکس هلیکال
- گیربکس حلزونی
- گیربکس خورشیدی
- گیربکس صنعتی خاص
گیربکس صنعتی هلیکال و گیربکس صنعتی حلزونی عموماً نسبت تبدیلهای معینی دارند و برای رسیدن به نسبت تبدیلهای بالاتر (دور کمتر) میتوان دو گیربکس صنعتی را باهم کوپل کرد که این کار در گیربکس خورشیدی با تعویض نسبت بین طبقات و یا افزودن طبقه برای رسیدن به نسبت دور دلخواه انجام میشود.
ارائه پیشنهادیه فنی
مجموعه کالا صنعتی افتخار دارد که با حضور کارشناسان فنی و باتجربه در زمینهٔ انتخاب گیربکس صنعتی مناسب ، بنا به درخواست شما ، پیشنهاد فنی برای گیربکس صنعتی مورد نیاز را ارسال نماید.
این پیشنهاد شامل بروشور گیربکس صنعتی ، ابعاد و مشخصات فنی و ملاحظات اقتصادی گیربکس پیشنهادی است. همچنین با مراجعه به بانک کاتالوگ میتوان کاتالوگ گیربکس صنعتی مورد نظر را به صورت فایل PDF دانلود نمایید.
ارائه پیشنهادیه مالی ( پیش فاکتور)
یکی از مزایای کالا صنعتی داشتن قیمت برای محصولات عرف بازار است. برای گیربکس صنعتی خاص با توجه به اینکه قیمت گیربکس صنعتی خاص دائماً در حال تغییر است، لذا لیست قیمت جدید گیربکس خاص بنا به درخواست مشتری از طریق ارتباط آنلاین ارسال خواهد شد.
برای گیربکس اروپایی و گیربکس چینی که نیاز به استعلام قیمت برای واردات از دیگر کشورها باشد، بسته به زمان پاسخگویی طرف خارجی تا یک هفته زمان نیاز است.
فروش گیربکس صنعتی دست دوم یا استوک
یکی از ویژگی ها و مزایای وب سایت کالا صنعتی، ایجاد ساز و کار جدید برای خرید و فروش گیربکس صنعتی، الکتروموتور و پمپ کارکرده یا دست دوم است.
اگر تمایل به فروش و خرید گیربکس صنعتی استوک یا کارکرده دارید از طریق ارتباط آنلاین درخواست خود را ارسال نمایید تا در بخش دیوار صنعتی محصول شما قرار گرفته و به فروش برسد.
عوامل تاثیرگذار در انتخاب یک موتورگیربکس
- نوع ماشینی که قصد انتخاب برای آن را دارید.
- دمای محیط
- شرایط محیط ( گرد و خاکی بودن ، رطوبتی بودن ، یخ زدگی ، استوایی و . . .)
- موتور محرک ( نوع و مشخصات )
- نوع انتقال قدرت بین موتور گیربکس مستقیم (از طریق کوپلینگ کلاچ ، واریاتور)
- آرایش محورها
- مقدار بار شعاعی و یا پیشران و علل آن
با در نظر گرفتن این عوامل و ویژگیهایی که برای انتخاب یک موتور گیربکس پرداختهشد میتوانید برای گیربکس خود موتوری مناسب تهیه فرمایید.
آیا در سایت کالا صنعتی برای انواع گیربکس صنعتی مشاوره هم دارید؟
انواع گیربکس صنعتی اعم از گیربکس حلزونی ، گیربکس هلیکال ، گیربکس خورشیدی ، گیربکس مکعبی و بسیاری دیگر از انواع گیربکس خاص صنعتی مشاوره تخصصی وجود دارد.
کالا صنعتی سعی دارد همواره بهترین گزینه را به شما پیشنهاد بدهد. برای دریافت جزئیات بیشتر در مورد مشاوره گیربکس صنعتی با کارشناسان فروش در تماس باشید.
مقالات مرتبط با انواع گیربکس صنعتی را از کجا میتوانم دانلود کنم؟
در بخش مقالات گیربکس صنعتی میتوانید تازهترین اخبار و مقالات در این زمینه را دریافت نمایید. در این بخش مسائل مربوط به دنده در گیربکس صنعتی و راهکارهای نگهداری گیربکس صنعتی ارائه شده است.