• وضعیت
  • جدیدترین
  • پربازدیدترین
  • پرفروشترین
  • ارزانترین
  • گرانترین
  • الفبا
  • محبوب ترین

 عموماً انواع گیربکس صنعتی موجود در بازار به صورت کوپل نشده عرضه می شود. اما کارخانه هایی هم هستند که محصولات خود را به صورت الکتروگیربکس یا موتورگیربکس نیز ارائه می دهند. به عنوان مثال شرکت شریف اصفهان بخش وسیعی از گیربکس صنعتی خود را به صورت کوپل شده با الکتروموتور موتوژن تبریز یا الکتروموتور الکتروژن به بازار عرضه می کند.

عوامل موثر در انتخاب گیربکس صنعتی مناسب

عوامل متعددی در انتخاب یک گیربکس صنعتی نقش دارند که عبارتند از:

  1. نوع ماشینی انتخابی برای گیربکس
  2. دمای محیط
  3. شرایط محیط (مانند گرد و خاکی بودن، رطوبتی بودن، یخ زدگی)
  4. الکتروموتور محرک (نوع و مشخصات)
  5. نوع انتقال نیرو بین موتور و گیربکس (مستقیم ، از طریق کوپلینگ، تسمه و پولی یا واریاتور)
  6. آرایش محورها و مقدار بار شعاعی

دسته بندی کلی گیربکس های صنعتی

انواع گیربکس صنعتی عموماً به هفت نوع مختلف دسته بندی می شوند:

  • گیربکس حلزونی: انواع گسترده ای دارد و بیشترین مصرف را دارد.
  • گیربکس هلیکال: به انواع گیربکس هلیکال شافت مستقیم پایه دار و هلیکال شافت مستقیم فلنچ دار و گیربکس بول هلیکال قابل تقسیم بندی است. 
  • گیربکس خورشیدی (گیربکس سیاره ای): بیشترین راندمان را دارند و امروزه در صنعت جایگاه ویژه ای پیدا کرده اند.
  • گیربکس مرکب: در جاهایی که دور بسیار کم نیاز است، عموماً از گیربکس مرکب استفاده می شود.
  • گیربکس آویز
  • گیربکس کرانویل پینیون
  • گیربکس رپ

گیربکس هلیکال

یکی دیگر از انواع گیربکس صنعتی می باشد که به عنوان گیربکس شافت مستقیم هم معروف است، و برخلاف گیربکس حلزونی و مکعبی، دارای راندمانی بیش از 90 در صد است. در حالیکه در ساختار درونی گیربکس حلزونی و مکعبی ، فقط از یک نوع چرخ دنده استفاده شده است، در گیربکس هلیکال اجزاء تشکیل دهنده متغیر هستند و گاهاً متناسب با کاربرد و میزان انتقال دور به صورت چند محوره تولید می شوند.

گیربکس حلزونی

یکی از گیربکس های پر کاربرد در صنعت گیربکس حلزونی می باشد که شامل یک ماردون و چرخ دنده است حلزونی از جمله گیربکس های پر کاربرد در صنعت می باشند که از یک ماردون و چرخ دنده تشکیل شده است. این گیربکس ها در نظر گرفتن شرایط قرار گرفتن ماردون و چرخ دنده به عنوان چرخ دنده 90 درجه شناخته می شود. اجزای گیربکس حلزونی شامل چرخ دنده ، پوسته گیربکس ، بلبرینگ و کاسه نمد می باشد.

اگر گشتاور نیرو M یا توان KW مورد نیاز ،معلوم باشد. معمولا باید از نصب الکتروموتوری با توان بالاتر از مقدار مورد نیاز پرهیز کرد زیرا شوک و تنش ایجاد می کند که عمر گیربکس حلزونی و سایر اجزا را کوتاه می سازند. چون طراحی بر طبق توانی که ماشین جذب میکند انجام گرفته است و نه بر اساس توان الکتروموتور نصب شده.به علاوه،انرژی بیشتری مصرف شده،هزینه بالا مصرف گردیده و تجهیزات برقی مصرفی نیز گرانتر می شود. با توجه به نحوه نصب گیربکس در ورودی و خروجی، چهار نوع اصلی از گیربکس حلزونی نیز تولید شد که به گیربکس VF نرمال، VF-FC،MVF نرمال و MVF-FC شهرت دارند. برندهای مختلفی گیربکس حلزونی را تولید می کنند و یکی از بهترین برندهای گیربکس ایرانی در تولید گیربکس حلزونی کارخانه سهند اصفهان است که با نسبت های زیادی اقدام به تولید گیربکس حلزونی کرده است.

گیربکس خورشیدی

در یک مجموعه چرخ دنده خورشیدی، چند چرخ دنده ساده به طور مساوی در اطراف یک مسیر محیطی بین چرخ دنده با دندانه های داخلی و چرخ دنده با دندانه های خارجی روی یک مدار متحدالمرکز قرارمی گیرند. گردش چرخ دنده های ساده مشابه با مدار سیاره ها در منظومه شمسی است که دلیل نامگذاری این نوع چرخ دنده ها نیز به همین دلیل می باشد. دربین انواع گیربکس صنعتی به لحاظ راندمان گیربکس خورشیدی دارای بیشترین راندمان است و امروزه کاربرد بسیاری در صنعت پیدا کرده است. گیربکس خوشیدی در ایران با نام های گیربکس دنده خورشیدی ، گیربکس ستاره ای ، دنده ستاره ای ، گیربکس سیاره ای ، دنده سیاره ای و گیربکس خورشیدی کامپکت شناخته می شوند.

مزایای گیربکس خورشیدی

گیربکس خورشیدی به عنوان جدیدترین نسل گیربکس صنعتی با راندمان بالایی که دارند، امروزه جایگاه ویژه ای پیدا کرده اند. از جمله مزایای مهم گیربکس خورشیدی موارد ذیل است:

  1. گستره دور بالا بین 0.4 تا 500 دور در دقیقه
  2. محدوده گشتاور بین 650 تا 500000 نیوتن متر
  3. حجم بسیار کم حتی تا 1.4 برابر گیربکس مشابه
  4. تحمل بار عمودی و افقی زیاد بر روی شافت
  5. صدای بسیار کم

گیربکس خاص

بر اساس نیاز و خواسته مشتری گیربکس خاص طراحی و تولید می شود. تولید انواع گیربکس خاص با توجه به سفارش مشتریان درابعاد و اندازه های مدنظر مصرف کنندگان و با توجه به سفارشی کردن نوع ورودی و خروجی نسبت به نیاز و محل قرارگیری دستگاه انجام می شود. این موضوع خود به تنهایی باعث شده که مصرف کننده دغدغه ی طراحی و استفاده از ورودی های خاص را نداشته باشد و با توجه به متریال و شرایط موجود خود اقدام به سفارش این محصول کند.

کاربرد انواع گیربکس صنعتی در صنایع مختلف

عموماً گیربکس صنعتی توان های بالایی را تحمل میکند و برای همین در صنایع سنگین کاربرد بیشتری دارد. به عنوان مثال گیربکس نئوپان سازی، صنایع فولاد، صنایع سیمان، صنعت مس و روی، گیربکس صنایع پتروشیمی، گیربکس برای نورد فولاد، گیربکس صنعتی برای بالابر، برای انتقال مواد مذاب در کوره، گیربکس جرثقیل، گیربکس پرس سنگین، گیربکس آسیاب بالمیل، گیربکس میکسر بتن به عنوان صنایع پر کاربرد هستند.

اطلاعات انواع گیربکس صنعتی

الکتروموتورهای متعارف در بازار با دور و گشتاورهای مشخصی تولید می شوند. اما در بسیاری از صنایع دوران با سرعت یا گشتاورهای متفاوتی نیاز است. از طرفی ممکن است در برخی دستگاه ها نیاز به تغییر زاویه محور دوران باشد. گیربکس ها به خوبی این نیاز ها را برآورده کرده و امروزه جایگاه ویژه ای در صنعت باز کرده اند. گیربکس صنعتی یکی از مهمترین قطعات صنعتی در دستگاه‌های مختلف است. آشنایی با اطلاعات انواع گیربکس صنعتی و نحوه عملکرد آنها برای بسیاری از افراد سخت و غیرقابل درک است. به دلیل نظرات فراوانی که در مشاوره‌های رایگان تلفنی کالا صنعتی و همچنین کامنت‌ های پست‌ های مختلف دریافت کرده‌ایم، به این نتیجه رسیدیم که بار دیگر به معرفی گیربکس صنعتی به زبان ساده بپردازیم.

چه تفاوتی بین گیربکس افزاینده و گیربکس کاهنده است؟

گیربکس کاهنده بیشترین مصرف را در بازار دارد و در این گیربکس صنعتی به ازای کاهش دور ، گشتاور افزایش می یابد. در حالی که در گیربکس های افزاینده، با کاهش گشتاور، دور افزایش خواهد یافت.

برای انتخاب صحیح یک گیربکس صنعتی چه اطلاعاتی لازم است؟

  1. نسبت تبدیل دور (حاصل تقسیم دور خروجی به دور ورودی گیربکس)
  2. توان ورودی به گیربکس صنعتی (قدرت الکتروموتور کوپل شده با گیربکس بر حسب کیلووات یا اسب بخار)
  3. اندازه گشتاور خروجی مورد نیاز (عموماً بر حسب نیوتن متر برآورد می شود)
  4. دور خروجی مورد نیاز (عموماً به صورت دور در دقیقه مطرح می شود)

البته ضریب امنیتی گیربکس صنعتی ، نوع و شرایط نصب انواع گیربکس صنعتی (قطر شافت ورودی و خروجی) ، دمای محیط، نوع انتقال بین الکتروموتور و گیربکس (مستقیم، واریاتور، کوپلینگ و ...)، راندمان گیربکس صنعتی ، جنس بدنه گیربکس و پارامترهای دیگری نیز برای انتخاب بهترین گیربکس از بین انواع گیربکس صنعتی تاثیرگذار خواهد بود.

راندمان کدام گیربکس صنعتی بیشتر است؟

به طور کلی گیربکس خورشیدی (سیاره ای) دارای بیشترین راندمان (تا 98 درصد) بوده و قابلیت تحمل دور ورودی بالایی را دارد. گیربکس هلیکال با توجه به نوع دنده ها راندمانی بین 80 تا 90 درصد دارد و راندمان گیربکس حلزونی بین 45 تا 55 درصد است. البته باید توجه داشت که خاصیت برگشت ناپذیری در بسیاری نسبت های گیربکس حلزونی باعث شده است تا مصرف زیادی در بازار داشته باشد.

بهترین الکتروگیربکس برای بالابر چیست؟

گیربکس بالابرها باید خاصیت برگشت ناپذیری داشته باشد و علاوه بر آن موتور الکتریکی صنعتی ترمز دار باشد. گیربکس حلزونی در نسبت های 40 به بالا دارای این خاصیت است و الکتروگیربکس حلزونی میتواند به عنوان بهترین گزینه برای بالابرها باشد.

روش و کیفیت ساخت گیربکس چه تاثیری در راندمان آن دارد؟

روش و کیفیت ساخت چرخ دنده ها، شفت و کیفیت روانکارها، اتصالات پوسته، جنس پوسته، یاتاقان و دیگر ملاحظات مربوط به ساخت تاثیر به سزایی در بالابردن راندمان گیربکس، کاهش دمای تولید شده، کاهش نوسانات و همچنین صدای تولید شده توسط گیربکس دارد.

گیربکس شیرفلکه های کشویی در کدام صنایع کاربرد دارد؟

از این گیربکس ها در صنایع انتقال آب، نفت استفاده می شود.

ضریب کار (Service Factor) چیست؟

گیربکس ها عموماً تحت بار متغیر کار می کنند، لذا بسیار بهتر است که برای کاربری های مختلف گیربکس با ضریب کار متناسب انتخاب شود. جدول زیر ضرایب کاری مختلف را نمایش می دهد. در مواردی که اضافه بار به صورت لحظه ای بر گیربکس اعمال می شود، کار با برگشت است و محرک یک موتور احتراقی است، ضرایب زیر در 1.2 ضرب خواهد شد.

صدای نامتعارف الکتروگیربکس از کجاست؟

جهت اندازه گیری صدا و تشخیص متعارف یا نامتعارف بودن آن می توان از استاندارد ISO8579-1 استفاده نمود. این استاندارد جهت تعیین سطح صدای ناشی از چرخ دنده ها می باشد. اصولا هنگام به گوش رسیدن صدای نامتعارف از گیربکس باید به سه نکته توجه کرد:

  1. صدا می تواند از گیربکس باشد که بسته به اینکه از دنده ها یا بلبرینگ و ... باشد باید بررسی شود.
  2. صدا می تواند از مصرف کننده و متعلقات گیربکس باشد. کوپلینگ دنده ای یا تسمه و پولی و یا موتور متصل به گیربکس باید بررسی شود.
  3. ایراد در نصب و یا جابجا شدن شاسی یکی دیگر از دلایل صدای نامتعارف در گیربکس است.

صدای گیربکس را چگونه کمتر کنیم؟

صدا در گیربکس ها می تواند دلایل مختلفی داشته باشد مانند:

  • روغن ناکافی
  • شکستگی چرخدنده
  • خرابی بیرینگ
  • بار اضافی
  • عدم تراز بودن یا ناهمراستا بودن با الکتروموتور و مصرف کننده

راه حل های مرتبط با این دلایل به ترتیب عبارتند از:

  • خارج کردن روغن کثیف و افزودن روغن
  • تعویض چرخ دنده
  • تعویض بلبرینگ فرسوده
  • کاهش بار یا تعویض سایز گیربکس 
  • اصلاح مونتاژ گیربکس

بول هلیکال (Bevel Helical) به چه معناست؟

اگر در گیربکس هلیکال هدف این باشد که انتقال نیرو به صورت خطی نباشد و تحت زاویه 90 درجه باشد، از چرخ دنده های گونیا که Bevel Helical نام دارند استفاده می شود. این چرخ دنده ها میتوانند مستقیم یا اسپیرال (زاویه دار) باشند.

نسبت گشتاور و دور در یک گیربکس صنعتی چگونه است؟

در یک گیربکس صنعتی گشتاور با دور رابطه عکس دارد، یعنی گیربکس صنعتی می تواند با کاهش دور گشتاور را افزایش دهد یا با افزایش دور،گشتاور محور خروجی گیربکس را کاهش دهد. حالت ایده آل یک گیربکس صنعتی تعریف مشخصی دارد که بیان می کند حاصلضرب دور در گشتاور، در ورودی و خروجی گیربکس، ثابت است اما با توجه به اینکه معمولا در دستگاه های مکانیکی تلفات انرژی وجود دارد، این حاصلضرب در محور خروجی میزان کمتری خواهد داشت.

گشتاور خروجی الکتروگیربکس چگونه محاسبه می شود؟

برای محاسبه گشتاور خروجی الکتروگیربکس روابط زیادی وجود دارد ولی به عنوان یک رابطه ساده میتوان از رابطه ?=P×955/n² که در آن حرف T نشانه گشتاور، حرف P نشانه توان و حرف n² نشانه دور خروجی است، استفاده کرده و گشتاور خروجی الکتروگیربکس را محاسبه کنیم. در محاسبه گشتاور خروجی الکتروگیربکس با در اختیار داشتن گشتاور و اعمال فاکتور ایمنی از جدول های مربوطه گیربکس صنعتی که توسط کارخانه تهیه شده است، می توان گشتاور خروجی را بدست آورد.

گیربکس صنعتی چه کاربردهایی دارند؟

امروزه گیربکس صنعتی جایگاه ویژه ای در کارخانجات و صنایع مختلف دارد. برای یک گیربکس صنعتی کاربردهای مختلفی میتوان متصور شد. در حمل و نقل ریلی برای کشیدن واگن های مسافری، در وینچ ها نظیر وینچ مخصوص دریچه سد، در خطوط انتقال آب و نفت مانند گیربکس شیر آلات کشویی که در ایران شرکت گیربکس سهند اصفهان یکی از شرکت هایی است که گیربکس شیر آلات را تولید می کند، در انواع بالابرها (عموماً از گیربکس حلزونی ای استفاده می شود که برگشت پذیر نیستند)، در کشاورزی و خصوصاً آبیاری بارانی از گیربکس افزاینده یا گیربکس پشت تراکتوری برای افزایش سرعت گاردون در تراکتور و انتقال سرعت بالا به پمپ استفاده می شود.

همچنین از گیربکس صنعتی در انواع جرثقیل سقفی و وینچ تک فاز و سه فاز ، در دستگاه های کشش و نورد آهن آلات ، ساخت انواع بالابرهایی که برای پاک کردن شیشه های ساختمان های بلند و برج ها بکار می رود، در سیستم هواده فاضلاب شهری، انواع گیربکس واگن کش حامل سنگ و بارهای سنگین دیگر، استفاده از گیربکس صنعتی در ساخت انواع مخلوط کن های و بچینگ ها، گیربکس انواع کوره های گردان برای ساخت مصالح ساختمانی، انواع گیربکس صنعتی رول بازکن ، گیربکس انواع دستگاه های حفر چاه، ساخت انواع تابلوهای تبلیغاتی، استفاده در کارخانجات قند. علاوه بر این در صنعت سیمان انواع گیربکس صنعتی در سایز های بزرگ استفاده می شود. در صنایع شیمیایی ، در صنایع دفاعی، پالایشگاه ها، صنایع غذایی، کارخانجات پتروشیمی، کارخانجات رنگ و لعاب و در صنایع مس و فولاد نیز گیربکس ها استفاده بسیار زیادی دارند.

  • سوالات متداول
ایمیل(اختیاری):
کد مقابل را وارد کنید ...