• 543
  • 2907 مرتبه
3 روش برای کنترل ضربه ویبره بدنه (موتور ویبره)

3 روش برای کنترل ضربه ویبره بدنه (موتور ویبره)

دوشنبه 30 فروردین 1400

سه راه اصلی برای کنترل میزان ویبره در موتور ویبره وجود دارد. ویبره بدنه از یک الکتروموتور دو سر شفت تشکیل شده است که دو سر آن لنگ یا وزنه هایی قرار دارد که باعث می شود. در هر بار چرخش شفت، ضربه هایی را به سیستم وارد کند. در حقیقت وزنه یک بار نامتعادل به شمار می رود که بر روی شفت ها قرار گرفته است.

روش های کنترل ضربه در موتور ویبره

  1. تغییر زاویه وزنه های دو طرف
  2. کم کردن وزنه ها
  3. استفاده از کنترل دور موتور ویبره

تغییر زاویه وزنه های دو طرف

اولین روش برای کنترل میزان ضربه، این است که بتوانیم بار نامتقارن روی شفت ها به حالت متقارن نزدیک و به عبارتی بار بر روی محیط کل دایره پخش شود. با این کار میتوان میزان ضربه ای که ویبره بدنه وارد میکند ( که عموماً بر حسب کیلوگرم فورس Kgf محاسبه می شود ) را کنترل کرد.

ضربه ویبره بدنه

برندهای مشهور نظیر ویبره Kemp بر روی دو سر دارای صفحه نمایشگر درجه هستند که با خوبی میتوان از آن استفاده کرده و میزان دقیق ویبره را بدست آورد. به عبارتی در حالتی مشابه با تصویر بالا، 90% ویبره خواهید داشت. به همین صورت همانطور که در تصویر پایین نمایش داده شده است، کاربرد 70% از مقدار کل ضربه قابل تحویل، ویبره خواهد داشت.

زاویه ویبره بدنه

در یک آزمایش واقعی، کارشناسان برق ماهر یک تست از ویبره با ظرفیت 90% و یک تست با ظرفیت 30% گرفته و نتایج قابل توجهی بدست آورده اند. در این آزمایش از الکترو ویبره Kemp ترکیه استفاده شده است و سعی بر آن است که تاثیر تغییر زاویه ویبره ها بر میزان ضربه بررسی شود. همانطور که در شکل زیر نمایش داده شده است، به وضوح میتوان تاثیر زاویه وزنه ها بر روی مقدار ضربه را مشاهده کرد.

ضربه موتور ویبره

نکته بسیار مهم این است که هر عملیاتی که بر روی یکی از شفت ها انجام می شود، باید حتماً معادل آن بر روی شفت دیگر نیز انجام شود و گرنه علاوه بر آسیب به موتور ویبره، ضربات خروجی مناسبی نخواهد داشت و از آن مهم تر آن بالانسی در دو سر شفت باعث خواهد شد برای موتور مشکلاتی ایجاد شود (یا سیم پیچ بسوزد و یا هم محوری شفت بهم بخورد)

ویبره بدنه

کم کردن وزنه ها

دومین روش این است که مقدار وزنه های دو طرف کم شود. این روش برای برندهایی که صفحه نمایش درصد ندارد، مناسب تر است و در ویبره های ایرانی توصیه می شود. تجربه نشان داده است که با کم کردن تعداد صفحات به نصف، مقدار ضربه هم تقریباً به نصف تقلیل خواهد یافت. در این بخش نیز باید توجه داشت هر تعداد صفحه که از یک سر شفت کم میشود، باید حتماً در سمت مقابل نیز کم شده تا دینام ویبره بهترین عملکرد را داشته باشد.

استفاده از کنترل دور موتور ویبره

اما یکی از بهترین روش ها برای کنترل میزان ضربه در ویبره ها، استفاده از کنترل دور یا اینورتر است. این روش را میتوان یک شاهکار برای کنترل میزان ضربه در ویبراتور دانست چرا که با یک ولوم، هر میزان ضربه ای که مد نظر باشد، میتوانید از موتور ویبره انتظار داشته و با دقت بسیار بالا به آن دست یابید.

اینورتر

نکته مهم در استفاده از درایو برای کنترل ضربه ویبره بدنه، این است که بیش از 99 درصد از اینورتر ها خروجی سه فاز دارند. این بدان معناست که با این گروه از اینورتر ها نمیتوان ویبره بدنه تکفاز را کنترل دور و ضربه کرد. اما شرکت پنتاکس در ایران توانسته با تولید اینورتر های تکفاز به تکفاز ، این کار را ممکن و خروجی تکفاز برای کنترل دور ارائه دهد. لذا اگر ویبره شما تک فاز نیز باشد، میتوانید از این قابلیت درایو پنتاکس استفاده کرده و بر روی ویبره های تک فاز هم خدمت قابل قبولی دریافت نمایید.

کالا صنعتی به عنوان بزرگترین تامین کننده تجهیزات صنعتی در سال های اخیر توانسته با گرفتن نمایندگی فروش از برند های شاخص ویبره و اینورتر، بهترین مشاور برای انتخاب تجهیز مناسب شما باشد. اگر به دنبال بهترین راهکارها برای استفاده و راه اندازی تجهیزات صنعتی هستید، کالا صنعتی بهترین انتخاب است.

بخشی از متن بر گرفته از ویدیوی برق ماهر

نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.