الکتروموتور

  • الکتروموتور سه فاز
  • الکتروموتور تکفاز
  • الکتروموتور ضد انفجار
  • الکتروموتور ترمز دار
  •  دی سی الکتروموتور
  • موتور کولری
  • الکتروموتور مشعل
  • لوازم جانبی الکتروموتور



  • وضعیت
  • جدیدترین
  • پربازدیدترین
  • پرفروشترین
  • ارزانترین
  • گرانترین
  • الفبا
  • محبوب ترین

الکتروموتورها به دلیل کاربردهای گسترده در صنایع مختلف، از اهمیت زیادی برخوردارند. موتورهای الکتریکی برای تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی استفاده می‌شوند و در ماشین آلات، پمپ‌ها، فن‌ها و سایر تجهیزات مورد استفاده قرار می‌گیرند. با توجه به کاربرد الکتروموتورها، به دلیل کارایی بالا و عملکرد قابل اعتماد، در بهبود عملکرد و بهینه سازی فرآیندهای صنعتی نقش مهمی دارند. همچنین، استفاده از الکتروموتور به عنوان جایگزین مناسب برای موتورهای دیگر مانند موتورهای دیزلی، در حفظ محیط زیست و کاهش آلودگی هوا نقش مهمی دارد. از این رو در این متن تلاش بر این است تا در مورد انواع الکتروموتور، اجزای الکتروموتور و کاربردهای آن و در آخر به نکات مهم در هنگام خرید الکتروموتور و عوامل تاثیرگذار بر قیمت آن پرداخته شود.

الکتروموتور چیست؟ 

الکتروموتور، موتور الکتریکی یا دینام، وسیله‌ای است که انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می‌کند، این نیرو به صورت دورانی است و تبدیل انرژی با استفاده از فعل و انفعالاتی که بین میدان الکتریکی و میدان مغناطیسی صورت می‌گیرد، انجام می‌شود. عملکرد موتورهای الکتریکی بر اساس قانون دست چپ فلمینگ (Fleming) تعیین می‌شود. به گونه‌ای که با عبور جریان الکتریکی از سیم‌پیچ با حضور میدان مغناطیسی، نیرویی تولید می‌شود که باعث چرخش شفت موتور می‌شود. این دستگاه در ابعاد و اندازه‌های متفاوت و با ویژگی‌های گوناگونی ساخته می‌شود، از این رو دارای کاربردهای متنوع چه در صنعت و چه در زندگی روزمره است. در ادامه با انواع الکتروموتورها و اجزای آن‌ها آشنا می‌شویم.

الکتروموتور و گیربکس

انواع الکتروموتور

الکتروموتورها بر اساس ساختار، کاربرد، توان، ولتاژ و... به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند که در این بخش، به معرفی انواع مختلف الکتروموتور می‌پردازیم. انواع مختلف الکتروموتور عبارت است از:

  • الکتروموتورهای جریان مستقیم یا DC
  • الکتروموتورهای جریان متناوب یا AC
  • الکتروموتورهای خاص

در نمودار زیر طبقه بندی الکتروموتورها را مشاهده می‌کنید:

نمودار الکتروموتور

الکتروموتورهای جریان مستقیم یا DC

در میان سه طبقه بندی اصلی موتورها که در بالا ذکر شد، موتور DC همانطور که از نام آن پیداست، دینامی است که توسط جریان مستقیم کار می‌کند. این ابتدایی‌ترین نسخه موتور الکتریکی است که در آن گشتاور چرخشی به دلیل عبور جریان از سیم‌پیچ رسانا در یک میدان مغناطیسی تولید می‌شود. 
لازم به ذکر است که دینام‌های DC، فقط به صورت تک‌فاز هستند.

مزایای موتورهای DC

یکی از مزایای استفاده از موتورهای DC نسبت به موتورهای دیگر، توانایی کنترل دقیق سرعت آن‌ها است که برای ماشین آلات صنعتی مورد اهمیت است. موتورهای DC می‌توانند فورا راه اندازی، متوقف و معکوس شوند که عاملی بسیار مهم برای کنترل عملکرد تجهیزات تولید است. به همین دلیل در صنعت، موتورهای DC به اندازه موتورهای القایی سه فاز به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرند. از مزایای اصلی این موتورها نسبت به الکتروموتورهای AC، می‌توان به نصب آسان و نگهداری راحت تر آن نیز اشاره کرد.

اجزای الکتروموتور DC

برای درک بهتر عملکرد الکتروموتور DC بهتر است با اجزای آن آشنا شوید، برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد موتورهای DC می‌توانید به دسته محصول الکتروموتور DC مراجعه کنید.
الکتروموتور DC از اجزای مختلفی ساخته شده‌است که در اینجا به چهار قسمت اصلی آن اشاره می‌کنیم.

  • استاتور: بخش ثابت موتورهای DC است که آهنربای دائم روی آن قرار می‌گیرد، این قسمت میدان مغناطیسی دائم جهت چرخش قسمت متحرک یا همان روتور را فراهم می‌کند.
  • روتور یا آرمیچر: قسمت متحرک موتورهای DC را روتور یا آرمیچر می‌نامند. این قسمت شامل سیم‌پیچ‌های است که باعث ایجاد میدان مغناطیسی متغیر می‌شوند.
  • کموتاتور: قسمتی از موتور DC است که به طور دائم جهت جریان میان روتور و مدار خارجی را عوض می‌کند.
  • جاروبک‌ها: جاروبک همراه کموتاتور باعث انتقال جریان به طور دائم میان روتور و مدار خارجی می‌شود.

الکتروموتورهای جریان متناوب یا AC

الکتروموتورهای جریان متناوب یا AC استفاده‌های گسترده‌ای در صنایع مختلف دارند. این نوع الکتروموتورها با استفاده از جریان متناوب برای تولید گشتاور و سرعت استفاده می‌شوند. آنها به دلیل سادگی ساختار، قدرت بالا، هزینه کمتر و عملکرد قابل اطمینان، در بسیاری از صنایع مانند خودروسازی، معدن، نفت و گاز، صنایع غذایی و غیره استفاده می‌شوند. الکتروموتورهای AC انواع مختلفی دارند که شامل الکتروموتورهای القایی (Induction Motors) و الکتروموتورهای سنکرون (Synchronous Motors) می‌شوند. هر کدام از این انواع الکتروموتورها ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارند.

ارسال الکتروموتور

 

 انواع الکتروموتور AC

الکتروموتور AC به دو دسته‌ی زیر تقسیم می‌شوند:

  • الکتروموتورهای آسنکرون یا القایی
  • الکتروموتورهای سنکرون

موتورهای القایی و سنکرون از نظر تولید میدان مغناطیسی روتور تفاوت دارند. اما در موارد دیگر مانند لغزش، تعداد منبع تغذیه، هزینه، راندمان، ضریب قدرت، سرعت، نحوه راه اندازی و کاربرد نیز تفاوت دارند. در صنعت با توجه به عملکرد مناسب و مزایای الکتروموتورهای القایی نسبت به سنکرون، موتورهای القایی کاربرد بیشتری دارند.

الکتروموتورهای آسنکرون یا القایی

موتورهای آسنکرون، موتورهایی هستند که با استفاده از جریان متناوب کار می‌کنند. این موتورها با ایجاد یک میدان مغناطیسی چرخشی در قسمت ثابت موتور (استاتور)، باعث چرخش قسمت متحرک موتور (روتور) می‌شوند. سرعت چرخش روتور این موتورها همیشه کمتر از سرعت چرخش میدان مغناطیسی استاتور است. این اختلاف سرعت را لغزش می‌گویند و به عوامل مختلفی مانند بار موتور، فرکانس برق، و تعداد قطب‌های موتور بستگی دارد.
موتورهای آسنکرون مزایای زیادی دارند، از جمله:

  1. قیمت پایین
  2. طول عمر بالا
  3. کارکرد بی‌صدا
  4. تعمیر و نگهداری آسان

به همین دلیل، این موتورها در کاربردهای مختلفی مانند لوازم خانگی، تجهیزات صنعتی، و وسایل نقلیه استفاده می‌شوند.

 

الکتروموتور سه فاز

موتور الکتریکی تکفاز

 

الکتروموتور سنکرون

موتور سنکرون یک موتور AC در حالت پایدار است که چرخش شفت آن با فرکانس جریان ورودی به آن برابر است. موتور سنکرون یک نوع موتور AC است و تعداد کل چرخش های انجام شده توسط شفت این نوع الکتروموتور برابر با عدد صحیح فرکانس جریان اعمال شده است. موتور سنکرون برای کار کردن به جریان القایی متکی نیست. در این موتورها، برخلاف موتور القایی ، آهنرباهای الكتریكی چند فاز روی استاتور وجود دارد كه یك میدان مغناطیسی چرخشی تولید می‌کند. در اینجا روتور یک آهن ربا دائمی است که با میدان مغناطیسی چرخان همگام می‌شود و همزمان با فرکانس جریان اعمال شده بر آن می چرخد.

عملکرد الکتروموتور سنکرون

الکتروموتور سنکرون با ایجاد جریان میدان مغناطیسی هماهنگ با جریان گذرا، باعث تولید گشتاور و چرخش روتور با سرعت ثابت و دقیق می‌شود. این ویژگی‌ها باعث استفاده الکتروموتور سنکرون در کاربردهایی که نیاز به سرعت ثابت و هماهنگی با فرکانس شبکه دارند، می‌شود. نحوه کارکرد موتورهای سنکرون بر اثر متقابل میدان مغناطیسی استاتور با میدان مغناطیسی روتور وابسته است. استاتور شامل تعدادی سیم پیچ که دارای برق سه‌فاز است. بنابراین ، سیم پیچ استاتور یک میدان مغناطیسی چرخشی بر اساس برق 3 فاز تولید می‌کنند. منبع تغذیه DC به روتور داده می‌شود. روتور وارد میدان مغناطیسی چرخشی تولید شده توسط سیم‌پیچ‌های استاتور می‌شود و به صورت همزمان می چرخد. سرعت چرخش موتور سنکرون به فرکانس جریان ورودی به الکتروموتور بستگی دارد. سرعت موتور سنکرون توسط فرکانس جریان اعمال شده کنترل می شود. سرعت یک موتور سنکرون را می توان به این صورت محاسبه کرد. 

f = فرکانس جریان AC (هرتز) / p = تعداد کل قطب ها

اگر نیروی گرفته شده از موتور بیشتر از حداکثر نیرو تولید توسط الکتروموتور سنکرون باشد، موتور از حالت همزمان خارج می‌شود. سیم‌پیچ 3 فاز استاتور این امکان را فراهم می‌کنند که جهت چرخش الکتروموتور مشخص شود. در حالی که در سیم‌پیچ تک‌فاز، نمی‌توان جهت چرخش را بدست آورد و موتور می‌تواند در هر جهتی شروع به چرخش کند. برای کنترل جهت چرخش در این موتورهای سنکرون، تنظیمات اولیه نیاز است.

کاربرد الکتروموتور سنکرون

موتورهای سنکرون برای ایجاد سرعت مشخص و ثابت استفاده می‌شوند و می‌توان از آنها در کاربردهایی که چرخش با سرعت ثابت مورد نیاز باشد استفاده کرد. این موتورهای خود آغازگر نیستند و در صورت نیاز به موتور خود آغازگر نباید موتورهای سنکرون را انتخاب کرد. بازده در این موتورها نسبت به بیشتر موتورهای AC و DC بالاتر و بیشتر از 90٪ است. موتورهای سنکرون برای شرایطی که نیاز به موتورهای سرعت پایین و توان بالا مناسب است و بهترین گزینه تولید نیرو برای دستگاه‌های سنگ شکن‌ها و انواع آسیاب ها است. سرعت این موتورها بدون توجه به بار ثابت باقی می‌ماند و سرعت آنها فقط از طریق VFD قابل تغییر است زیرا جریان ورودی مستقیماً با سرعت خروجی ارتباط دارد.

کارایی این موتورها به اصلاح ناکارآمدی موتورهای القایی کمک می‌کند و وسیله‌ای برای تصحیح تلفات توزیع فراهم می‌کند. این موتورها هم از نظر توانایی تصحیح قدرت و هم از نظر صحت بسیار ارزشمند هستند و گرچه گرانتر و پیچیده‌تر از موتور القایی هستند، اما موتورهای سنکرون یکی دیگر از ماشین های قابل استفاده طراحان است. الکتروموتورها یکی از تجهیزات بسیار پر‌ کاربرد در صنایع مختلف هستند. این تجهیزات صنعتی انرژی الکتریسیته به انرژی مکانیکی تبدیل می‌کنند و متناسب با جریان برق ورودی، می‌توانند به صورت تک فاز یا سه‌فاز به مدار متصل شوند. در این مقاله تلاش می‌شود تا جزییات بیشتری در مورد انواع الکتروموتور سه فاز یا موتورهای القایی ارائه گردد. به غیر از چهار نوع اصلی الکتروموتور که در بالا ذکر شد، چندین نوع موتور الکتریکی خاص وجود دارد. این ها عبارتند از:

  1. موتورهای القایی خطی (LIM)
  2. موتور پسماندی
  3. موتور پله ای
  4. موتور سروو

هر کدام از این موتورها دارای ویژگی های خاصی هستند که با توجه به نیاز صنعت و یا برای استفاده در یک تجهیز خاص توسعه یافته‌اند. به عنوان مثال، موتور پسماندی به دلیل ماهیت کوچک و فشرده در ساعت‌های مچی استفاده می‌شود. موتور پسماندی به عنوان یک موتور سنکرون تعریف می‌شود که دارای روتور استوانه ای است و بر روی تلفات هیسترزیس ناشی از روتور فولاد سخت با قابلیت نگهداری بالا کار می‌کند. این موتور تک‌فاز است و روتور آن از مواد فرومغناطیسی با پشتیبانی غیر مغناطیسی روی شفت ساخته شده است. یک موتور پسماندی از پنج جزء اصلی ساخته شده است:

  1. استاتور
  2. سیم پیچ استاتور تک فاز
  3. روتور
  4. شفت
  5. سیم پیچ سایه

تقسیم بندی الکتروموتورها از نظر تعداد فاز

خوب است بدانید که الکتروموتورها از نظر تعداد فاز به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند:

  • الکتروموتورهای تک فاز
  • الکتروموتورهای سه فاز

تفاوت‌های الکتروموتورهای تک فاز و سه فاز

الکتروموتورهای تک فاز و سه فاز از نظر ساختار داخلی و عملکردی دارای تفاوت‌هایی هستند.

تفاوت‌های ساختاری

  • الکتروموتورهای تک فاز معمولاً از یک سیم‌پیچ استاتور و یک سیم‌پیچ روتور تشکیل شده‌اند.
  • الکتروموتورهای سه فاز معمولاً از سه سیم‌پیچ استاتور و یک سیم‌پیچ روتور تشکیل شده‌اند.

تفاوت‌های عملکردی

  • الکتروموتورهای تک فاز برای ایجاد گشتاور به یک راه‌انداز نیاز دارند.
  • الکتروموتورهای سه فاز بدون نیاز به راه‌انداز می‌توانند شروع به کار کنند.

کاربردها

  • الکتروموتورهای تک فاز در کاربردهای مختلفی مانند لوازم خانگی، تجهیزات کوچک صنعتی، و وسایل نقلیه کوچک استفاده می‌شوند.
  • الکتروموتورهای سه فاز در کاربردهای مختلفی مانند تجهیزات صنعتی، وسایل نقلیه، و تولید برق استفاده می‌شوند.

اجزای الکتروموتور

ساختمان موتورهای الکتریکی از دو قسمت ثابت و دوار که به ترتیب به نام های استاتور و روتور معروف هستند، تشکیل است. وظیفه استاتور ایجاد یک میدان مغناطیسی اطراف روتور است. ساختار استاتور از یک سری ورقه های فلزی تشکیل شده است که یک استوانه توخالی فلزی را تشکیل می‌دهد. درون ورقه های فلزی موجود در استاتور یک سری شیارهایی وجود دارد که در این شیارها سیم پیچ های الکتروموتور جاسازی شده اند که به کلاف نیز معروف است.

روتور و استاتور

روتور نیز همانند استاتور از دو قسمت هسته و سیم پیچ تشکیل شده‌است که سیم‌پیچ های اطراف روتور می‌تواند از جنس مس یا آلومینیوم باشد. جنس هسته رتور معمولا رابطه مستقیمی با قدرت موتور دارد به صورتی که برای موتورهای با قدرت بالا معمولا از قفس مسی و در موتورهای با قدرت کم از قفس آلومینیومی استفاده می‌شود. در ساخت سیم‌پیچ روتور مسی از روش دایکست استفاده می‌شود، در حالی که در سیم پیچ های آلومینیومی از روش ریخته گری استفاده می‌شود. روتور موتورهای القایی به دو دسته سیم‌پیچی شده و قفس سنجابی تقسیم می‌شود. برای موتورهای بزرگ معمولا از روتور قفس سنجابی با شمش مسی و برای موتورهای کوچک از شمش آلومینیوم استفاده می‌شود. در عکس زیر می‌توانید تمام اجزای الکتروموتور را مشاهده کنید.

قسمت های الکتروموتور

  • استاتور: یک قطعه ثابت در محیط الکتروموتور و زیر پوسته است و معمولاً از تعدادی آهن ربا تشکیل شده است. ممکن است یک آهن ربا دائمی یا ممکن است یک آهنربا الکتریکی باشد. آهنرباهای الکترومغناطیسی دارای سیم‌پیچ هستند که معمولاً از سیم‌مسی یا آلومینیومی ساخته شده‌است.
  • روتور: روتور یا همان آرمیچر قطعه حامل جریان است که در مرکز موتور الکتریکی قرار دارد و زمانی که تحت تاثیر میدان مغناطیسی قرار می‌گیرد و سیم‌پیچ برای ایجاد گشتاور مکانیکی در تعامل است و چرخش شفت را ایجاد می‌کند.
  • بدنه یا قاب: پوششی است که تمام اجزای موتور را در بر می‌گیرد و نقش حفاظتی دارد.
  • شفت: قطعه ای فلزی که در امتداد روتور از الکتروموتور بیرون است و مصرف کننده به آن متصل می‌شود.
  • کموتاتور: این قطعه نیز در امتداد استاتور و نزدیک به پروانه خنک کننده است، این قطعه جهت جریان را تغییر می دهد و یکی از قطعات متحرک در موتورهای الکتریکی به شمار می‌رود.
  • جاروبک: قطعه‌ای است که با کموتاتور در تماس است و برای تکمیل سوئیچ و تغییر جریان استفاده می‌شود.
  • بلبرینگ‌ها: یاتاقان‌های یک موتور الکتریکی در نزدیکی نقطه‌ای قرار دارند که امتداد روتور از قاب و بدنه خارج می‌شود و بر روی براکت‌ها قرار می‌گیرد. بلبرینگ اجازه می‌دهد تا شفت با حداقل اصطکاک بچرخد و حرکت ناخواسته را از بین می‌برد.
  • براکت: براکت در قسمت انتها و ابتدای پوسته متصل شده‌است، شفت الکتروموتور بر روی براکت‌ها سوار است و وسیله‌ای برای ایمن سازی دستگاه و محل عبور شفت است.

کاربردهای الکتروموتور

امروزه الکتروموتور به همراه گیربکس صنعتی و پمپ کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف مانند ساختمان و کشاورزی دارند. به عنوان مثال در صنایعی مثل پتروشیمی و سیمان، کارخانه‌های مختلف مواد غذایی، صنایع پوشاک، ساختمان، ابزارهای قدرتی و سرعتی و چندین کاربرد مختلف دیگر مورد استفاده هستند. از دیگر کاربردهای آن می‌توان در دمنده‌ها، فن‌ها، ماشین آلات صنعتی، پمپ‌ها، توربین‌ها، ابزارهای برقی (دریل، اره برقی و ...) دینام، کمپرسورها، کشتی‌ها، محرک‌ها و به طور کلی هر کجا حرکت مکانیکی نیاز است اشاره کرد. موتور الکتریکی یک وسیله ضروری در کاربردهای مختلف مانند تجهیزات تهویه و خنک کننده با تهویه مطبوع HVAC ، لوازم خانگی و وسایل نقلیه موتوری است.

برای استعلام از قیمت به روز انواع قطعات صنعتی از جمله گیربکس صنعتی و قیمت پمپ با کارشناسان ما در تماس باشید.

نحوه کار موتورهای القایی

در هنگام عبور جریان سه‌فاز از استاتور یک میدان مغناطیسی دوار داخل استاتور ایجاد می‌شود. جهت میدان به وجود آمده در سیم‌پیچ با توجه به قانون دست راست به دست می‌آید. چرخش دو قطب یک آهنربا با سرعت زاویه‌ای مشخص موجب القا جریان و ولتاژ مورد نظر در روتور می‌شود. در داخل روتور ورقه‌های مغناطیسی وجود دارد که به انتقال بهتر میدان مغناطیسی کمک می‌کنند. پس از القای مغناطیسی روتور در جهت میدان اصلی شروع به گردش کرده و متناسب با سرعت چرخش، گشتاور ایجاد می‌کند. پس از تولید گشتاور توسط روتور، سرعت چرخش این تجهیز بالا رفته تا به نزدیکی سرعت چرخش میدان مغناطیسی (سرعت سنکرون) برسد. موتورهای القایی سه فاز براساس اصول میدان گردان کار می‌کنند. خطوط شار الکتریکی در فواصل هوایی به شکل شعاعی هستند. اندازه میدان مغناطیسی در فاصله هوایی یکسان ثابت است.

الکتروموتور القایی سه فاز

تئوری میدان گردان

سیم پیچ های هر فاز در موتورهای القایی سه فاز دارای اختلاف فاز 120 درجه ای هستند که دلیل آن استفاده از جریان برق سه فاز در این موتور ها می باشد. اختلاف فاز موجود در سیم پیچ ها موجب چرخش موتور در جهت میدان مغناطیسی سیم پیچ می شود که این موضوع نیاز به راه انداز را در این موتورها از بین می برد. برای تغییر جهت چرخش موتور کافیست فازهای موجود در دو سیم پیچ را تغییر دهیم. 

پارامترهای موثر بر موتور القایی

آزمایشات بی باری، روتور قفل شده و مقاومتی از جمله روش های محاسبه پارامترهای موثر بر موتورهای القایی سه فاز هستند. از جمله عوامل موثر بر سرعت موتورهای القایی، فرکانس برق شبکه می باشد. با توجه به رابطه عکس فرکانس با زمان می توان نتیجه گرفت که با افزایش فرکانس، سرعت دورانی نیز افزایش می یابد. یکی دیگر از پارامترهای موثر در سرعت چرخش موتور القایی تعداد قطب های استاتور است. طبق مطالعات انجام شده افزایش تعداد قطب های استاتور موجب کاهش سرعت چرخش موتور القایی می شود.

توان و گشتاور در موتور القایی

در موتورهای القایی دو نوع توان تعریف می‌شود که عبارتند از:

1) توان فاصله هوایی: میزان توانی که از استاتور عبور کرده و به فاصله هوایی می رسد.

فرمول الکتروموتور

2) توان مکانیکی: حاصل تفریق توان فاصله هوایی از تلفات اهمی روتور را توان مکانیکی می‌نامند.

فرمول الکتروموتور سه فاز

ω_r : سرعت چرخش موتور، S: لغزش موتور. گشتاور یکی از مهمترین پارامترهای موتورهای القایی می باشد. از جمله عواملی که بر روی گشتاور این موتورها اثر گذار است  اندازه میدان های استاتور و روتور و اختلاف فاز بین این دو می باشد. موتورهای القایی سه فاز دارای دو مدل گشتاور هستند. این دو مدل عبارتند از گشتاور نامی(T_m) و گشتاور راه اندازی (T_s). گشتاور نامی به به حداکثر گشتاوری که موتور می تواند به آن میل کند، گفته می شود. گشتاور راه اندازی به میزان گشتاوری که موتور در هنگام شروع کار نیاز دارد، گفته می شود. در منحنی گشتاور-سرعت اگر شیب منحنی مثبت باشد، سیستم ناپایدار است و بالعکس اگر شیب منحنی منفی باشد سیستم پایدار است.

تفاوت گشتاور راه اندازی و گشتاور نامی

استاندارد موتورهای صنعتی

استانداردهای موتورهای صنعتی

استانداردهای بسیار زیاد و گوناگونی در کل دنیا وجود دارد که برای تبیین کاربری ها و پارامترهای ساختمانی یک موتور مورد استفاده قرار میگیرد. دو نوع از این استاندارد که بیشتر از بقیه کاربرد دارد عبارت است از:

  1. NEMA: که مخفف عبارت National Electrical Manufacturers Association (انجمن ملی سازندگان الکتریکی)
  2. IEC: که مخفف عبارت International Electrotechnical Commission (کمیته بین المللی الکتروتکنیکی) است.

این اتحادیه در سال 1926 دایر شده است که دفتر اصلی آن در واشنگتن آمریکا واقع شده است. NEMA تا این لحظه 500 استاندارد راهنماهای کاربردی و برگه های فنی منتشر کرده است.

پلاک الکتروموتور

NEMA

از استاندارد NEMA در آمریکای شمالی که به وسیله اتحادیه ملی سازندگان وسایل الکتریکی تنظیم شده است استفاده می‌کنند. علاوه بر این استاندارد NEMA MG1 استانداردی است که در رابطه با دینام‌های القایی می‌باشد.

قسمت های مختلف NEMA

  • قسمت سیستم‌های ساختمانی
  • بخش الکترونیک
  • قسمت اتوماسیون صنعتی
  • قسمت روشنایی
  • قسمت سیم و کابل
  • قسمت تصویربرداری امنیتی و ارتباطات
  • قسمت عایق گذاری
  • قسمت فناوری‌های نوظهور

IEC

یکی از سازمان‌های واقع در اروپا است که برای موتور ها استانداردهای الکتریکی و مکانیکی را در سرتاسر جهان منتشر می‌کند. در اغلب کشورها دینام‌های مورد استفاده با استاندارد IEC شناخته می‌شوند.

استانداردهای NEMA برای دینام های القایی

به صورت کلی استاندارد های NEMA چهار نوع طراحی را برای دینام های القایی AC تعریف میکند. (A-B-C-D)

  • طرح A: گشتاور شروع طبیعی (بین 150 تا 170 ) و همچنین جریان شروع تقریبا زیادی دارد. در بین همه طرح های NEMA بیشترین گشتاور شکست را دارد که الکتروموتور توانایی آن را پیدا می‌کند تا برای مدت زمان کوتاهی با اضافه بارهای سنگین برای مدتی کوتاه سروکار داشته باشد.
  • طرح B: عادی‌ترین نوع مدل دینام القایی AC است که عرضه می‌شود. مانند طرح A گشتاور شروعی طبیعی داشته ولی جریان استارتی پایین دارد.
  • طرح C: قابل استفاده در بارهایی با شروع بکار سریع و ناگهانی البته با گشتاور شروعی یا همان استارتی بالا (بالاتر از دو نوع قبلی، 200 درصد اسم) مثل نقاله‌ها خرد کننده‌ها، دستگاه‌های پرتحرک همزن و پمپ دو طرفه و کمپرسورها است.
  • طرح D: گشتاور زیادی ( زیادتر از همه مدل‌های NEMA ) دارد. در  این طرح جریان شروع و سرعت ظرفیت تکمیل در آن پایین است.

طریقه خواندن پلاک الکتروموتورهای القایی تحت استاندارد NEMA

پلاک دینام اطلاعات مفید و کاربردی برای استفاده درست از دینام را برای ما تامین می‌کند.برای نمونه تصویر زیر پلاک نامی دینام 30 اسب سه فاز را نمایش می‌دهد.

پلاک دینا موتوژن

RPM (سرعت نامی) و HZ (فرکانس)

RPM سرعتی است که بر حسب دور بر دقیقه که در این سرعت دینام توان نامی را در ولتاژ و فرکانس نامی را تحویل بار می‌دهد. منظور از سرعت نامی این است که در زمانی که بار کامل بر روی شفت خروجی که تجهیزات دوار متصل به آن را می‌چرخاند قرار دارد، با چه سرعتی می‌چرخد. فرکانس نامی این موتور 60 هرتز و سرعت نامی آن 1775RPM است.

ضریب سرویس (service factor)

این ضریب در واقع یک عدد است که ضرب در توان نامی می‌شود و بیان کننده حداکثر توانی است که دینام با وجود آن بار می‌تواند کار کند. با توجه به این دینام‌هایی دارای ضریب سرویس 1،0 هستند که فقط برای کارکرد در توان کمتر از توان نامی خود طراحی شده است.

کلاس عایقی

کلاس‌های عایقی گوناگونی را استاندارد NEMA برای بیان توانایی عایق بندی دینام در مقابل دمای تولید شده در دینام مشخص کرده است. که در 4 کلاس A،H،F،B تعریف می‌شوند. در هر 4 کلاس دمای پیش بینی شده، افزایش دما از دمای محیط 40 درجه سانتیگراد است. معمول ترین کلاس های عایقی کلاس های F و B هستند.

  1. Style: کد مربوط به مشخصات الکتریکی و مکانیکی دینام که به وسیله کارخانه سازنده در نظر گرفته می‌شود.
  2. Frame: مشخصه ای است که دینام به وسیله آن توسط انجمن ملی تولیدکنندگان شناسایی می شود.
  3. Time: حداکثر مدت کار دینام را بدون افزایش دمای بدنه دینام از دمای مجاز بیان می‌کند.
  4. Type: کد موجود در این قسمت ساختمان و نوع دینام را نشان می‌دهد. مثلا دینام با خازن راه اندازی می‌شود یا خیر.
  5. Hp: توان خروجی دینام را به اسب بخار (یا توان خروجی را به وات و کیلو وات) بیان می‌کند.
  6. Volts یا V: ولتاژ نامی دینام را نشان می‌دهد. که نشان می‌دهد نحوه راه‌اندازی دینام می‌بایست به صورت ستاره، مثلث یا ستاره مثلث باشد.

نتیجه گیری: الکتروموتورها از جمله تجهیزات پر کاربرد در انواع صنایع هستند. برخی از موارد استفاده از این دستگاه‌ها از حساسیت بالایی برخوردار هستند؛ به عنوان مثال در صنایع شیمیایی یا نفت و گاز، کوچکترین جرقه ممکن است به حوادث فجیعی منجر شود. به همین علت برای کاربردها و دستگاه‌های مختلف، استانداردها و دستورالعمل‌هایی آماده شده که ایمنی دستگاه و کاربر، عملکرد بهینه و عمر مفید طولانی آنها حفظ شود. 

برای انتخاب الکتروموتور پارامترهایی مختلفی را باید در نظر گرفت و کارشناسان کالا صنعتی آمادگی ارائه مشاوره تخصصی در زمینه انتخاب، خرید، نصب، راه اندازی و تعمیر و نگهداری انواع الکتروموتور را دارند؛ با ما در ارتباط باشید.

فروش اینترنتی الکتروموتور

یکی از راه‌های تامین الکتروموتور مورد نیاز کارخانه‌ها و مجموعه‌های صنعتی فروش اینترنتی الکتروموتور است که طرفداران خود را دارد. از جمله مزایا و معایب آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

مزایای فروش اینترنتی الکتروموتور

  1. سهولت خرید
  2. دسترسی به تخفیف‌های دوره‌ای و مقایسه قیمت الکتروموتور در فروشگاه‌‌های مختلف
  3. دریافت اطلاعات دقیق و حرفه‌ای

معایب فروش اینترنتی الکتروموتور

  1. عدم رویت محصول از نزدیک
  2. تعداد زیاد فروشگاه‌‌های غیر تخصصی

جهت سفارش و خرید و فروش آنلاین و همچنین دینام ارزان می‌توانید با کارشناسان ما در تماس باشید.

کدام برند الکتروموتور را بخریم؟

در حال حاضر الکتروموتور در برندهای مختلف مانند الکتروموتور الکتروژن، الکتروموتور موتوژن، الکتروموتور زیمنس، الکتروموتور وگ، الکتروموتور کایجلی و الکتروموتور ارسم در بازار موجود است. در توان‌های بالا اگر مشتری به دنبال برندهای اروپایی باشد، برندهای زیمنس و وگ گزینه‌های مناسبی برای خرید هستند در عین حال برندهای ایرانی موتوژن و جمکو در توان‎های بالا الکتروموتورهای با کیفیتی تولید می‌کند. در توان‌های معمول و متوسط برند های ایرانی مانند موتوژن و الکتروژن پیشنهاد مناسبی برای خریداران است، همچنین برند چینی کایجیلی نیز موجود است و کیفیت سیم‌پیچ خوبی دارد. اگر به دنبال الکتروموتور با قیمت ارزان و مقرون به صرفه هستید برندهای الکتروموتور ایده آل، الکتروموتور ایمپکس و jm.co پیشنهاد می‌شود. همچنین خدمات پس از فروش و پاسخ به سوالات فنی شما بعد از خرید، توسط کارشناسان با تجربه و حرفه‌ای کالاصنعتی انجام می‌شود. برای خرید انواع الکتروموتور می‌توانید به سایت کالاصنعتی  مراجعه کنید یا تماس با کارشناسان فروش کالاصنعتی در تماس باشید.

نکات مهم هنگام خرید الکتروموتور

برای خرید الکتروموتور، ابتدا باید نیاز خود را برای استفاده از آن مشخص کنید. برای مثال، اگر قصد دارید الکتروموتور را برای کارهای خانگی یا کوچک داشته باشید، ممکن است بتوانید از موتورهای کوچکتر و با توان کمتر استفاده کنید. اما اگر قصد دارید از آن برای کارهای صنعتی و سنگین استفاده کنید، به توان و قدرت بیشتری نیاز دارید. برای خرید بهترین الکتروموتور، بهتر است قبل از خرید، اطلاعات لازم را درباره آن جمع‌آوری کنید و با توجه به نیاز خود، از فروشندگان اطلاعات بیشتری درباره مدل‌ها، برندها، توان‌ها و امکانات مختلف موتورها دریافت کنید. از جمله مهمترین پارامترهای تاثیر گذار در خرید الکتروموتور میتوان به موارد زیر اشاره داشت:

خرید الکتروموتور بر اساس توان

توان یک مشخصه بسیار مهم برای انتخاب الکتروموتور است که ابعاد الکتروموتور را برای استفاده و کاربری‌های مختلف تعیین می‌کند. قدرت و سرعت الکتروموتور باید برای استفاده مورد نظر مطابقت داشته باشند. دسته‌بندی الکتروموتور بر اساس توان مصرفی به طور کلی به سه دسته تقسیم می‌شود:

  1. موتور کوچک (0.05 تا 1 اسب بخار)
  2. موتور متوسط (1 تا 400 اسب بخار) 
  3. الکتروموتور بزرگ (400 تا 50000 اسب بخار)

خرید الکتروموتور بر اساس سرعت

سرعت دینام باید متناسب با مقدار بار اعمالی به آن باشد. سرعت نامی، سرعتی است که موتور هنگام بارگیری کامل کار می‌کند و با ولتاژ نامی تامین می‌شود. بیشتر سرعت‌ها در الکتروموتور برای فرکانس 50 هرتز عبارتند از:

  1. 3000 دور در دقیقه (دو قطب)
  2. 1500 دور در دقیقه (چهار قطب)
  3. 1000 دور در دقیقه (شش شش قطب)

هنگامی که سرعت موتور و سرعت مورد نیاز تجهیزات متصل به آن یکسان باشد به صورت مستقیم به هم کوپل می‌شوند. اما در شرایطی که سرعت مورد نیاز برابر نباشد از تجهیزاتی مانند گیربکس، زنجیر یا تسمه بین موتور و تجهیزات مورد نظر برای تنظیم سرعت استفاده می‌شود.

خرید  الکتروموتور بر اساس ولتاژ و فرکانس

مکانی که از الکتروموتور استفاده می‌شود ولتاژ و فرکانس مورد نیاز را تعیین می‌کند. ولتاژ تغذیه می‌تواند یک یا سه فاز باشد. معمولاً در ایران موتورهای سه‌فاز ساخته شده در ولتاژ دوگانه 230/460 ولت، با فرکانس 50 هرتز باشد. که البته می‌توان با استفاده از دستگاه‌هایی مانند اینورتر فرکانس را تغییر داد تا به سرعت دور شافت دلخواه رسید. در ادامه جدول در رابطه با فرکانس و سرعت ارائه می شود.

سرعت(rpm) قدرت
750 1000 1500 3000
گشتاور(Nm) کیلو وات(KW) اسب بخار(HP)
9.55 7.16 4.77 2.39 0.75 1
14 10.5 7 3.5 1.1 1.5
19.1 14.3 9.55 4.77 1.5 2
28 21 14 7 2.2 3
47.1 35.3 23.6 11.8 3.7 5
71.3 53.5 35.6 17.8 5.6 7.5
95.5 71.6 47.7 23.9 7.5 10
140 105 70 35 11 15
191 143 95.5 47.7 15 20
242 181 121 60.5 19 25
280 210 140 70 22 30
382 286 191 95.5 30 40
471 353 236 118 37 50
573 430 286 143 45 60
662 497 331 166 52 70
764 573 382 191 60 80
853 640 427 213 67 90
955 716 477 239 75 100
1184 888 592 296 93 125
1426 1069 713 356 112 150
1668 1251 834 417 131 175
1897 1423 949 474 149 200
2139 1604 1069 535 168 225
2381 1786 1190 595 187 250
2610 1958 1305 653 205 275
2852 2139 1426 713 224 300
3323 2492 1662 831 261 350
3794 2846 1897 949 298 400
4278 3208 2139 1069 336 450
5220 3915 2610 1305 410 550
5704 4278 2852 1426 448 600

خرید بر اساس اندازه فریم و قاب

قدرت و سرعت الکتروموتور ابعاد فریم را تعیین می‌کنند. اندازه فریم در حقیقت فاصله مرکز شفت خروجی الکتروموتور تا زیر پایه است. این اطلاعات برای نصب موتور لازم است.که در جدول زیر نسبت ابعاد فریم و شفت نسبت به قدرت و سرعت نمایش داده شده است.

تعداد قطب ها فرکانس(HZ)
2 4 6 8
سرعت(rpm)
150 200 300 600 10
300 400 600 1200 20
450 600 900 1800 30
600 800 1200 2400 40
750 1000 1500 3000 50
900 1200 1800 3600 60
1050 1400 2100 4200 70
1200 1600 2400 4800 80
1350 1800 2700 5400 90
1500 2000 3000 6000 100

خرید بر اساس نوع محفظه الکتروموتور

محفظه یا فریم موتور نه تنها اجزا را در کنار هم نگه می‌دارد، بلکه از اجزای داخلی در برابر رطوبت و آلودگی‌ها محافظت می‌کند. میزان حفاظت و خنک شدن موتور به نوع محفظه بستگی دارد. محفظه‌های الکتروموتور دارای دو دسته بندی کلی هستند که عبارتند از:

  1. موتور محفظه باز (open)
  2. موتور محفظه بسته (closed)

یک محفظه الکتروموتور خوب از گرد و غبار ، روغن ، آب و مایعات فشار بالا محافظت می‌کند تا موتور بتواند در محیط های خانگی صنعتی و شرایط محیط سخت مورد استفاده قرار بگیرد. در ادامه به دسته بندی نوع محفظه الکتروموتور بر اساس استاندارد NEMA خواهیم پرداخت و هر کدام از این عبارات‌ها را توضیح خواهیم داد.

سرعت(rpm) قدرت
750 1000 1500 3000 کیلو وات(KW) اسب بخار(HP)
شفت فریم شفت فریم شفت فریم شفت فریم
- - - - 9 56 - - 0.06 0.08
- - - - 9 56 9 56 0.09 0.12
- - - - 11 63 9 56 0.12 0.16
- - - - 11 63 11 63 0.18 0.25
- - - - 14 71 11 63 0.25 0.34
24 90 19 80 14 71 14 71 0.37 0.5
- - 19 80 19 80 14 71 0.55 0.75
28 100 24 90 19 80 19 80 0.75 1
28 100 24 90 24 90 19 80 1.1 1.5
28 112 28 100 24 90 24 90 1.5 2
38 132 28 112 28 100 24 90 2.2 3
38 132 38 132 28 100 28 100 3 4
42 160 38 132 28 112 28 112 4 5.5
42 160 38 132 38 132 38 132 5.5 7.5
42 160 42 160 38 132 38 132 7.5 10
48 180 42 160 42 160 42 160 11 15
55 200 48 180 42 160 42 160 15 20
60 225 55 200 48 180 42 160 18.5 25
60 225 55 200 48 180 48 180 22 30
65 250 60 225 55 200 55 200 30 40
75 280 65 250 60 225 55 200 37 50
75 280 75 280 60 225 60 225 45 60
80 315 75 280 65 250 65 250 55 75
80 315 80 315 75 280 75 280 75 100
80 315 80 315 75 280 75 280 90 125
80 315 80 315 80 280 80 315 110 150
95 355 80 315 80 280 80 315 132 180
95 355 95 355 80 315 80 315 160 220
95 355 95 355 80 315 80 315 185 255
95 355 95 355 80 315 80 315 185 255
95 355 95 355 80 315 80 315 200 275
- - 95 355 95 355 90 355 250 350
- - - - 95 355 95 355 315 435

موتورهای محفظه باز بعنوان الکتروموتور Safe یا معمولی شناخته می‌شود. یک موتور معمولی به شما امکان می‌دهد تا هوا از خارج موتور آزادانه در اطراف سیم پیچ گردش کند، در حالی که از ورود قطره‌های مایع یا ذرات خارجی به الکتروموتور جلوگیری می‌کند. این پارامتر با اختصار IP بر روی پلاک الکتروموتور هک می‌شود که درجه حفاظت این پارامتر در جدول زیر توضیح داده می‌شود.

نوع محیط کاری الکترو موتور توضیحات
ODP مناسب برای محیط های بسته تمیز، خشک و با تهویه مناسب
TEFC قابلیت عملکرد در محیط های کثیف، با گرد و خاک و مرطوب. این نوع موتورها دارای یک فن بیرونی برای جابه جایی هوا و خنک کاری موتور می باشد. 
TENV دارای شرایط مشابه با TEFC با این تفاوت که در این مدل از موتورها از فن استفاده نمی شود و تنها جریان هوای عبوری موجب خنک کاری موتور می شود.
TEAO برای محیط هایی که هم دارای فن و هم دمنده هوا دارند مناسب می باشد.
عدد دوم عدد اول درجه حفاظت نوع محفظه الکتروموتور
محافظت در برابر آب محافظت در برابر گرد و غبار محافظت در برابر تماس تصادفی
بدون محافظت بدون محافظت بدون محافظت IP00 محفظه باز
محافظت در برابر قطرات آب حتی با زاویه عمودی 15 درجه بدون محافظت بدون محافظت IP02
محافظت در برابر قطرات عمودی آب عدم ورود اجسام جامد به قطر بیش از 50 میلی متر محافظت در برابر تماس تصادفی با دست IP11
محافظت در برابر قطرات آب حتی با زاویه عمودی 15 درجه عدم ورود اجسام جامد به قطر بیش از 50 میلی متر محافظت در برابر تماس تصادفی با دست IP12
محافظت در برابر قطرات آب حتی با زاویه عمودی 60 درجه عدم ورود اجسام جامد به قطر بیش از 50 میلی متر محافظت در برابر تماس تصادفی با دست IP13
محافظت در برابر قطرات عمودی آب عدم ورود اجسام جامد به قطر بیش از 12 میلی متر محافظت در برابر تماس تصادفی با انگشت IP21
محافظت در برابر قطرات آب حتی با زاویه عمودی 15 درجه عدم ورود اجسام جامد به قطر بیش از 12 میلی متر محافظت در برابر تماس تصادفی با انگشت IP22
محافظت در برابر قطرات آب حتی با زاویه عمودی 60 درجه عدم ورود اجسام جامد به قطر بیش از 12 میلی متر محافظت در برابر تماس تصادفی با انگشت IP23
محافظت در برابر پاشش آب از هر جهتی عدم ورود اجسام جامد به قطر بیش از 1 میلی متر محافظت در برابر تماس با ابزارآلات IP44 محفظه بسته
محافظت در برابر پاشش آب از هر جهتی عدم ورود گرد و غبار مضر محافظت در برابر هرگونه تماس IP54
محافظت ورود آب حتی با سرعت بالا عدم ورود گرد و غبار مضر محافظت در برابر هرگونه تماس IP55

خرید بر اساس کلاس عایق بندی

گرما بزرگترین دشمن موتور است. عمر موتور تا حد زیادی به مقدار افزایش دما سیم پیچ‌ها بستگی دارد. هدف اصلی از عایق بندی، محافظت از سیم‌پیچ‌های استاتور در برابر گرما است. هرچقدر که الکتروموتور مدت زمان بیشتر با حداکثر دمای برای کلاس عایق کار کند عمر مفید آن کاهش خواهد یافت به عنوان مثال الکتروموتور با کلاس عایق F در صورت 20000 ساعت کار در دمای 155 درجه نیمی از عمر مفید خود را از دست داده است. که در ادامه نمودار مربوط به کلاس های عایقی مختلف رابطه آن با دما و طول عمر مفید دینام قرار داده شده است.

نام کلاس عایق بندی جنس عایق حداکثر دما سیم پیچ
A کتان،ابریشم و کاغذ با پوشش مناسب یا آغشته کردن به مواد ضد الکتریسته مانند روغن 105 درجه سانتی گراد
B تلق نسوز،پشم شیشه،پنبه نسوز 130 درجه سانتی گراد
F تلق نسوز(میکا)،پشم شیشه،پنبه نسوز 155 درجه سانتی گراد
H لاستیک سیلیکونی،تلق نسوز(میکا)،پشم شیشه،پنبه نسوز که با موادی مانند سیلیکون رزین آغشته شده است 180 درجه سانتی گراد
کلاس عایق بندی و حداکثر دما

خرید بر اساس راندمان

راندمان موتور بیانگر این موضوع است که دستگاه مورد نظر چه درصدی از برق ورودی را به کار مفید و توان مفید مکانیکی (روی شفت) انتقال می‌دهد و چه مقداری را به‌ صورت گرما تلف می‌کند. استاندارد IEC 60034-30-1:2014 چهار دسته‌بندی برای ساخت الکتروموتور ها از نظر راندمان تعریف کرده است. این دسته‌ بندی‌ها با کدهای مشخصه IE که مخفف International Efficiency است، به‌ صورت زیر تعریف می‌شوند:

نماد تعریف
IE1 راندمان استاندارد (Standard)
IE2 راندمان بالا(High)
IE3 راندمان عالی(Premium)
IE4 راندمان فوق عالی(Super premium)

خرید بر اساس چرخه کار

انتخاب یک موتور الکتریکی مناسب به الگوی توان گرفته شده از آن نیز بستگی دارد، که این چرخه کاری می‌تواند ثابت یا متغیر در مدت زمان مشخصی باشد، تکرار یک چرخه تغییرات یا بار اعمالی به موتور با گشتاور ضربان‌دار یا ضربه است. چرخه کاری یک الگوی قدرت گرفته شده در یک دوره زمانی مشخص است و به صورت نسبت زمان به چرخه کار بیان می شود. شروع مکرر باعث کاهش عمر می شود زیرا جریان هجومی هنگام راه اندازی رسانا را به سرعت گرم می کند. چرخه وظیفه نیز عاملی در اندازه موتورهای الکتریکی است.

سطح نام سطح توضیحات
S1 چرخه مداوم یک بار ثابت به موتور برای مدت زمان مشخص اعمال میشود برای رسیدن به تعادل زمانی کار می کند.
S2 چرخه کار کوتاه یک بار ثابت برای مدت زمان مشخص به موتور اعمال میشود ولی نه به اندازه ای که به تعادل گرمایی برسد،دوره های زمانی استراحت برای موتور به اندازه ای هست که موتور به دما محیط برسد.
S3 چرخه کار متناوب دوره کاری و استراحت یکسان و متوالی با یک مقدار بار ثابت.موتور هیچوقت به تعادل گرمایی نمیرسد.جریان شروع کار تاثیر کمی بر روی افزایش دما دارد.
S4 چرخه کار متناوب با شروع به کار شروع به کار،مدت زمان کار و مدت زمان استراحت یکسان برای بار اعمالی مشخص، هیچوقت موتور به دمای تعادلی نمیرسد ولی با این حال جریان آغاز به کار موتور بر روی افزایش دما تاثیر دارد.
S5 چرخه کار متناوب با ترمز الکتریکی دوره شروع به کار متناوب و یکسان،بار اعمالی ثابت یا بدون اعمال بار به موتور،بدون داشتن دوره های استراحت برای موتور
S6 عملکرد مداوم همراه بار متناوب دوره کاری متناوب و یکسان همراه با بار مشخص یا بدون اعمال بار به موتور، بدون داشتن دوره های استراحت
S7 عملکرد مداوم با ترمز الکتریکی دوره های شروع به کار یکسان و متناوب،ادامه با مقدار بار اعمالی ثابت همراه با ترمز الکتریکی،بدون داشتن دوره های استراحت
S8 عملکرد مداوم با تغییر دوره ای در بار و سرعت دوره های کاری متناوب و یکسان با بار اعمالی و سرعت مشخص و همینطور، ادامه به کار با سرعت و بار اعمالی متغییر،بدون داشتن دوره استراحت

خرید بر اساس شرایط محیطی نصب

معمولاً درباره محیط نصب الکتروموتور بایستی یک سری شرایط در نظر گرفته بشود تا عمر قسمت‌های مختلف موتور 3 فاز مانند عایق بین سیم‌ پیچ‌ها، بلبرینگ‌ها، گریس استفاده‌شده در بلبرینگ و … به حداکثر برسد. مهم‌ترین این شرایط مربوط است به دما، رطوبت، لرزش و ارتفاع و ... در محل نصب. معمولاً قدرت و جریان نامی موتور الکتریکی برای حداکثر دمای 40 ° C و ارتفاع (از سطح دریا) 1000 متر طراحی‌شده است. اگر شرایط دما و ارتفاع محیط از این مقادیر تجاوز کند، حتماً باید الکترو موتور کمتر از مقدار نامی زیر بار برود. مقادیر و ضرایب طبق دستورالعمل سازنده بایستی اعمال بشود.

 

الکتروموتور

خرید اینترنتی الکتروموتور

خرید الکتروموتور نیازمند وقت و تحقیق و بررسی بسیار، بخصوص اگر به دنبال الکتروموتوری با قیمت مناسب یا کارایی خاص هستید دارد. یک الکتروموتور با کیفیت را می توان از مراکز فروش معتبر تهیه کرد. مهم ترین نکته در مورد خرید یک الکتروموتور مشخصات فنی آن مانند موارد زیر می باشد:

  1. توان الکتروموتور
  2. ولتاژ و فرکانس
  3. اندازه فریم و قاب
  4. نوع محفظه الکتروموتور
  5. کلاس عایق بندی
  6. چرخه کار
  • سوالات متداول
  • کاربر مهمان
  • دوشنبه 02 بهمن 1402 - 09:46
  • 1
  • 0
سلام وقتتون بخیر عذر میخوام کلاس عایقی الکتروموتور های چینی داخل سایت چیست؟
  • مدیر سایت
  • دوشنبه 02 بهمن 1402 - 16:27
  • 1
  • 0

با سلام و احترام
کلاس عایقی الکتروموتور های چینی F می باشد.

  • کاربر مهمان
  • یکشنبه 01 بهمن 1402 - 08:47
  • 1
  • 0
قیمت الکتروموتور 75 کیلووات و 100 اسب 1500 دور پایه دار موتوژن چند می باشد؟
  • مدیر سایت
  • یکشنبه 01 بهمن 1402 - 11:13
  • 1
  • 0

با سلام و احترام

قیمت الکتروموتور 75 کیلووات 1500 دور پایه دار موتوژن تا امروز 1 بهمن 1402 مبلغ 1/335/000/000 ریال می باشد.

  • کاربر مهمان
  • شنبه 30 دی 1402 - 08:45
  • 1
  • 0
سلام وقتتون بخیر. عذر میخوام سیم پیچ بکار رفته در الکتروموتور موتوژن مسی می باشد؟
  • مدیر سایت
  • شنبه 30 دی 1402 - 09:24
  • 1
  • 0

باسلام و احترام
بله. سیم پیچ تمامی الکتروموتورهایی که ما به مشتریان عزیز تقدیم می کنیم از جنس مسی می باشد.

  • کاربر مهمان
  • سه شنبه 26 دی 1402 - 11:00
  • 1
  • 0
بهترین مارک الکتروموتور چیست؟
  • کاربر مهمان
  • دوشنبه 25 دی 1402 - 08:53
  • 1
  • 0
برای خرید دینام 1500 دور با توان 3 کیلووات و بدنه چدنی بهترین برند ایرانی چی پیشنهاد میکنید؟
  • مدیر سایت
  • دوشنبه 25 دی 1402 - 09:52
  • 0
  • 0

با سلام و احترام

تنها برند ایرانی با کیفیت که در این توان الکتروموتور با پوسته چدن تولید می کند موتوژن می باشد.

  • کاربر مهمان
  • یکشنبه 24 دی 1402 - 08:29
  • 1
  • 0
سلام خسته نباشید برای خرید الکتروموتور برای بالابر ساختمانی برای جابه جایی حدود 700 کیلوگرم بار از چه توان دینامی باید استفاده کرد؟
  • مدیر سایت
  • دوشنبه 25 دی 1402 - 13:44
  • 1
  • 0

با سلام و احترام
معمولا برای جابه جایی این مقدار بار از الکتروموتور با توان 3 اسب یا 4 اسب استفاده می شود.

  • کاربر مهمان
  • شنبه 23 دی 1402 - 08:39
  • 1
  • 0
سلام خسته نباشید قیمت الکتروموتور 3 اسب 1400 دور سه فاز پایه دار بدنه آلومینیوم موتوژن چند است؟
  • مدیر سایت
  • دوشنبه 25 دی 1402 - 11:24
  • 1
  • 0

با سلام و احترام

برای دریافت قیمت بروز و اطلاع از موجودی الکتروموتور مدنظرتون با کارشناسان واحد الکتروموتور ما در تماس باشید.

  • کاربر مهمان
  • دوشنبه 18 دی 1402 - 08:39
  • 2
  • 0
سلام ممنونم میشم توضیح بدید در پلاک الکتروموتور CLASS F به چه معناست؟؟؟
  • مدیر سایت
  • دوشنبه 18 دی 1402 - 15:30
  • 1
  • 0

با سلام و احترام

منظور از CLASS F کلاس عایقی الکتروموتور می باشد که نشان می دهد موتور در یک زمان خاص چقدر می تواند دما تحمل کند.

  • کاربر مهمان
  • یکشنبه 17 دی 1402 - 08:54
  • 2
  • 0
سلام خسته نباشید ممنون میشم یه توضیح بدید سرعت نامی در الکتروموتور به چه معناست.
  • مدیر سایت
  • یکشنبه 17 دی 1402 - 12:21
  • 2
  • 0

با سلام و احترام
ولتاژ نامی در الکتروموتور ولتاژی است که الکتروموتور در آن بهترین عملکرد را دارد.

  • کاربر مهمان
  • شنبه 16 دی 1402 - 16:10
  • 2
  • 0
سیم پیچ تمام الکتروموتور هایی که دارید از چه جنسی می باشد؟
  • مدیر سایت
  • یکشنبه 17 دی 1402 - 08:57
  • 1
  • 0

با سلام و احترام

سیم پیچ تمامی الکتروموتورهایی که ما به مشتریان تقدیم میکنیم از جنس مس می باشد.

  • کاربر مهمان
  • دوشنبه 11 دی 1402 - 08:40
  • 2
  • 0
سلام وقتتون بخیر میشه لطفا توضیح بدین سرعت نامی الکترومور یعنی چه؟؟
  • مدیر سایت
  • دوشنبه 11 دی 1402 - 14:32
  • 2
  • 0

با سلام و احترام
به سرعت الکتروموتور در بار کامل سرعت نامی می گویند. به عبارت دیگر به سرعت مکانیکی روتور، سرعت نامی می گویند.

  • کاربر مهمان
  • یکشنبه 10 دی 1402 - 08:35
  • 3
  • 0
سلام و عرض ادب عذر میخوام میشه لطفا مفهوم القای الکترومغناطیس در الکتروموتور ها رو توضیح مختصر بدید.ممنون
  • مدیر سایت
  • یکشنبه 10 دی 1402 - 14:35
  • 2
  • 0

با سلام و احترام
وقتی که از یک سیم جریان الکتریکی عبور دهیم اطراف آن سیم میدان مغناطیسی شکل میگیرد و باعث میشود فلزی که در این میدان مغناطیسی قرار دارد خاصیت مغناطیسی بگیرد و آهنربا شود. در الکتروموتور آن فلز همان هسته آهنی استاتور می باشد و سیم نیز همان سیم پیچ داخل شیارهای استاتور می باشد.

  • کاربر مهمان
  • شنبه 09 دی 1402 - 08:46
  • 2
  • 0
سلام وقتتون بخیر.در الکتروموتور ها مفهوم لغزش چیست؟
  • مدیر سایت
  • شنبه 09 دی 1402 - 14:56
  • 1
  • 0

با سلام و احترام

اگر بین سرعت میدان دوار استاتور و سرعت روتور اختلاف داشته باشیم به آن لغزش می گوییم. یا به عبارت دیگر اختلاف بین سرعت سنکرون و سرعت نامی الکتروموتور را لغزش می گوییم.

  • کاربر مهمان
  • شنبه 02 دی 1402 - 13:43
  • 7
  • 0
لیست قیمت الکتروموتور را از کجا دریافت کنم؟
  • مدیر سایت
  • شنبه 02 دی 1402 - 13:46
  • 4
  • 0

قیمت بسیاری از الکتروموتورها در سایت کالا صنعتی همواره به روزرسانی می شود و سعی بر آن است که این قیمت ها رقابتی باشد. اما برخی محصولات به دلیل عدم موجودی در بازار، نیاز دارد که استعلام شود بنابراین قیمت دقیقی برای آن وجود ندارد.

ایمیل(اختیاری):
کد مقابل را وارد کنید ...