پمپ دنده ای یا پمپ غلیظ کش تجهیزی برای انتقال سیالات با ویسکوزیته و غلظت بالا است که عموما از دو چرخ دنده تشکیل شده است و بر روی شاسی با الکتروموتور کوپل می شود. پمپ دنده ای یک پمپ جابه جایی مثبت به شمار می رود و با محصور کردن یک حجم ثابت از سیال و با استفاده از دنده های چرخ دنده به صورت مکانیکی یک محیط خلا ایجاد کرده و عمل پمپاژ را به صورت چرخشی انجام می دهد. پمپ دنده داخلی، دنده خارجی، لوب پمپ را می توان جزو مهمترین انواع پمپ دنده ای دانست. در هر کاربردی که نیاز به جابجایی سیالات و مواد با غلظت بالا است مثل صنایع غذایی، دارویی، شیمیایی و ... پمپ دنده ای مورد استفاده قرار می گیرد.
قیمت پمپ دنده ای
پمپ دنده ای مانند سایر پمپ ها در سایز دهانه مختلف و با جنس های مختلف طراحی و تولید می شود. پمپ های دنده ای از لحاظ ساختار داخلی چند مدل مختلف نیز دارند شامل دنده داخلی، دنده خارجی، هلیکال و گوشواره ای که همه این پارامترها بر قیمت پمپ دنده ای تاثیرگذار است. برند دیگر پارامتر تاثیر گذار بر قیمت پمپ دنده ای است؛ شرکت های داخلی و خارجی زیادی در این زمینه فعالیت می کنند، از جمله برندهای ایرانی ایران تولید و نقش جهان و خارجی کوپار، ییلدیز، روتوفلوید و پترولند.
با توجه به اینکه قیمت پمپ دنده ای از مهم ترین فاکتورهای خریداران پمپ دنده ای است لازم است در ابتدا نیاز و سطح قیمتی که مدنظر است مشخص شود و سپس اقدام به خرید کرد. برای دریافت قیمت پمپ دنده ای و استعلام موجودی می توانید با کالاصنعتی تماس بگیرید.
برندهای پمپ دنده ای
پمپ دنده ای از جمله های پمپ های صنعتی پرکاربرد است. سازندگان داخلی و خارجی زیادی پمپ دنده ای تولید می کنند.
ایران تولید: شرکت ایران تولید با سابقه طولانی بطور خاص بر روی طراحی پمپ دنده ای فعالیت می کند. پمپ دنده ای ایران تولید با جنس های مختلف را می توانید از کالاصنعتی سفارش دهید.
نقش جهان: نقش جهان شرکتی ایرانی در اصفهان واقع شده است. پمپ دنده ای نقش جهان در چند سری و با جنس های مختلف تولید می شود.
کوپار: شرکت تولید پمپ دنده ای کوپار (Kupar) در کشور ترکیه واقع شده و در زمینه تولید انواع پمپ دنده ای مثل دنده خارجی، ماه و ستاره و گوشواره ای فعالیت می کند.
ییلدیز: شرکت ییلدیز دیگر سازنده پمپ دنده ای در کشور ترکیه است. پمپ دنده ای ییلدیز در سری YKF با قطر دهانه 1 الی 4 اینچ موجود می باشد.
خرید پمپ دنده ای
قبل از خرید پمپ دنده ای باید ابتدا مشخص کنید که آن را برای چه کاربردی لازم دارید. سپس ویژگی ها و مشخصات پمپ های دنده ای را موجود در سایت را بررسی کرده و سپس خرید خود را انجام دهید. میزان دبی مورد نیاز برای انتقال سیال، قطر دهانه، جنس بدنه مشخصاتی هستند که باید پیش از خرید پمپ دنده ای آنها را بررسی کنید. جهت خرید پمپ دنده ای چه در صورتی که از انتخاب نوع و برند آن مطمئن هستید و چه در صورتی که در این زمینه نیاز به مشاوره دارید، می توانید با کارشناسان کالاصنعتی تماس بگیرید.
مزایا پمپ دنده ای
- نگهداری ساده
- داری بازه وسیع از ویسکوزیته سیالات عملکردی
- خروجی قابل کنترل
- سادگی در بازسازی
- حساسیت کمتر به کاویتاسیون
- فشار خروجی بالا
- ابعاد و اندازه کم
- عمل کردن بدون ضربه
معایب پمپ دنده ای
- قرار داشتن یاتاقان ها درون سیال در نوع بوشی
- وجود سیال ساینده باعث خوردگی چرخدنده ها می شود
ویژگی های پمپ دنده ای
- فشار کمتری نسبت به پمپ های رفت و برگشتی تولید می کنند.
- دبی جریان سیال کمتر از پمپ های گریز از مرکز
- فشار خروجی بیشتری را نسبت به پمپ های سانتریفیوژ تولید می کند.
- پمپ دنده ای برای سیالات با ویسکوزیته بالا مناسب است.
- پمپ دنده ای می تواند طوری طراحی شود که قابلیت عملکرد با سیالات دارای ذرات غیر جامد را نیز داشته باشند.
- جریان سیال انتقالی توسط این نوع از پمپ ها به صورت یکنواخت و بدون پالس و متناسب با سرعت چرخش دنده ها است.
- با توجه به اینکه این مدل از پمپ ها اکثرا از جنس چدن و فولاد ضد زنگ است اما آلیاژ های جدید به این پمپ ها اجازه می دهد تا برای انتقال سیالات خورنده مانند سولفوریک اسید, سدیم هیپوکلریت, فریک کلراید و سدیم هیدروکسید را نیز بکار روند.
کاربردهای پمپ دنده ای
- روغن و سوخت های ویسکوز
- کاربری های هیدرولیکی
- رنگ و جوهر
- چسب، رزین و پلیمرها
- صابون مایع
- مواد غذایی مثل کره بادام زمینی، عسل، شکلات و لبنیات
انواع پمپ دنده ای
- پمپ دنده خارجی
- پمپ دنده داخلی
جنس اجزای مختلف ساختمان یک پمپ دو جداره از چیست چه کاربرد هایی دارند؟
پاسخ: جنس بخش های مختلف یک پمپ دو جداره یا ژاکت دار از فولاد سمانته SC ،استنلس استیل S.S316 ،چدن خاکستری GG25 ،چدن داکتیل GGG50 و برنز تشکیل شده است. پمپ های دو جداره یا ژاکت دار جهت پمپاژ موادی چون کرم ها،شکلات،خمیر،گلوکز و مارمالاد ها و همچنین پمپاژ سیالات صنعتی با دمای بالا به کار برده می شوند.
انواع مختلف آب بندی در پمپ های دو جداره یا ژاکت دار کدامند؟
پاسخ: انواع سیستم آب بندی در پمپ های دو جداره یا ژاکت دار عبارتند از : کارتریج مکانیکال سیال،مکانیکال سیل دوبل،مکانیکال سیل،نخ گرافیتی و کاسه نمد.
یاتاقان بندی در پمپ های دو جداره یا ژاکت دار چگونه است؟
پاسخ: یاتاقان بندی در پمپ های دو جداره یا ژاکت دار در سه نوع برنزی،کربن گرافیت و تفلونی صورت می پذیرد.
سیستم انتقال قدرت در پمپ های دو جداره یا ژاکت دار چگونه است؟
پاسخ: انتقال قدرت در پمپ های دو جداره یا ژاکت دار به چهار روش انجام می شود؛ این چهار روش عبارتند از : کوپله با گیربکس،کوپله با هیدروموتور،کوپله مستقیم و کوپله با قولی و تسمه.
چه زمانی از پمپ های دنده هلیکال استفاده می شود؟
پاسخ: زمانی از پمپ دنده هلیکال استفاده می شود که ظرفیتی بیشتر از ظرفیت پمپ دنده ای لازم باشد و همچنین به جریان آرام تری نسبت به چرخ دنده های ساده نیاز باشد. البته می دانیم که چرخ دنده های ساده قادرند جریان آرام و یکنواختی ایجاد نمایند. معمولا پمپهای دندهای خارجی با ظرفیت بالا از چرخدندههای هلیکال استفاده میکنند.
چه عواملی بر نشتی داخلی پمپ دنده ای تاثیر می گذارند؟
عوامل متعددی بر نشتی داخلی پمپ دنده ای نقش دارند، برای مثال نشتی داخلی در پمپ با چگالی نسبت عکس دارد، بین لقی موجود در دنده ها و پوسته پمپ دنده ای و نشتی داخلی رابطه مستقیمی برقرار است به این صورت که هر چقدر میزان لقی در Gearpump بیشتر باشد نشتی داخلی نیز به همان اندازه افزایش پیدا می کند و آخرین مورد تفاوت فشاری که در ورودی و خروجی پمپ ها موجود است با میزان نشتی داخلی نسبت مستقیم دارد.
در پمپ دنده ای خارجی از چه دور موتورهایی استفاده می شود؟
به طور کلی برای سیالات ویسکوزتر از دور موتور کمتر و برای سیالات رقیق تر از دور موتور بیشتر استفاده می شود. برای نمونه برای سیالات با ویسکوزیته پایین مثل روغن خوراکی از سرعت 1000 دور در دقیقه، برای سیالات با ویسکوزیته متوسط از سرعت 750 دور در دقیقه استفاده می شود. برای مایعات سنگین، روغن ها، خمیرها و دیگر مایعات که دارای ویسکوزیته بسیار بالا می باشند، از سرعت 200-500 دور در دقیقه استفاده می شود.
چرا پمپ دنده ای برای استفاده در هیدرولیک مناسب است؟
معمولا پمپ دنده ای تلرانس کمی داشته و ساپورت و حمایت از شافت از دو جهت صورت می پذیرد که وجود این دو ویژگی سبب می شود ظرفیت پمپ دنده ای تا عدد psi3000/bar 200 افزایش پیدا کند. این دلایل باعث می شوند پمپ دنده ای نسبت به دیگر انواع پمپ برای استفاده از هیدرولیک مناسب تر باشند.