سنسور دما

  • ترموکوپل صنعتی
  • ردیاب مقاومتی آر تی دی
  • ترمیستور ان تی سی
  • دماسنج مادون قرمز

سنسور دما (temperature sensor) به دسته ای از ابزار ها گفته می شود که اندازه گیری دمای اجسام را ارائه می دهند که میتواند به صورت مستقیم و یا سیگنال خروجی دما را نشان دهد.دمای اندازه گیری اساس انرژی حرارتی است و می توان آن را به عنوان اندازه گیری میانگین انرژی جنبشی اتم ها و مولکول های یک ماده در نظر گرفت. سنسور دما(حسگر دما) دسته  ای از تجهیزات ابزار دقیق است که میزان انرژی حرارتی اجسام را اندازه گیری کرده و نتیجه را به صورت یک مقدار در خروجی ظاهر می کند. اندازه گیری حرارت در موارد متعددی از سال های بسیار دور کاربرد داشته و امروزه با پیشرفت  تکنولوژی کاربرد وسیع تری در حوزه های گوناگون پیدا کرده است. استفاده از سنسور حرارتی  کاربرد های فراوانی مانند مصارف خانگی و روز مره تا صنعتی و پزشکی را دارد. سنسور های دما از نظر عملکرد به دو دسته ی آنالوگ و دیجیتال تقسیم بندی می شوند که با توجه به نیاز خود میتوانید خرید مناسبی داشته باشید.

خرید سنسور دما 

خرید سنور دما برای بسیاری از محیط های صنعتی و پزشکی و حتی در کاربردهای عادی و روزمره جهت تعیین دمای محیط، فرآیند و ... بسیار حائز اهمیت است. برای خرید بهتر و مطمئن تر، پیشنهاد می شود قبل از خرید، اطلاعات لازم را در مورد سنسور دما جمع آوری کنید، مشخص کنید که چه نوع سنسور حرارتی نیاز دارید و ابعاد و دقت مورد نظرتان چیست. همچنین برند و کیفیت سنسور حرارتی را نیز می توانید بررسی کنید تا مطمئن شوید که از محصولی با کیفیت خریداری می کنید. در نهایت، پیشنهاد می شود قبل از خرید سنسور صنعتی مانند سنسور حرارتی یا همان سنسور دما، قیمت و شرایط فروش مختلف را مقایسه کنید تا بهترین گزینه را برای خود انتخاب کنید.

سنسور دما




  • وضعیت
  • جدیدترین
  • پربازدیدترین
  • پرفروشترین
  • ارزانترین
  • گرانترین
  • الفبا
  • محبوب ترین

خرید بر اساس نوع سنسور دما

انواع متنوعی از سنسورهای دما بر اساس اصول عملکرد موجود هستند که در خرید تاثیر بسیاری دارد و البته هر کدام نیزنقاط قوت و ضعف مختص به خود را دارند. بسته به نوع نیاز و محل به کار گیری، شما می توانید هر کدام را مورد استفاده قرار دهید. به طور کلی انواع سنسور دما موجود شامل موارد زیر می شود:

  • ترموکوپل 
  • RTDs (ردیاب های دمایی مقاومت)
  • سنسور دما ترمیستور
  • سنسورهای درجه حرارت نیمه هادی
  • دماسنج ها

سنسور rtd

سنسور دما سیم ویبره خرید بر اساس بازه ی دمایی

در صورتی که فرآیند مورد نظر تحت دمای به شدت بالا یا پایین قرار دارد، انتخاب زیادی نخواهید داشت. چرا که برای دماهای تا  1000 درجه سانتی گراد می توانید فقط از ترموکوپل استفاده کنید. اما در صورتی که بازه ی دمایی مورد نظر شما پایین تر باشد استفاده از ترمیستورها و RTD ها می تواند گزینه ی خوبی باشد. ترمیستورها برای اندازه گیری حرارت در بازه ی دمایی 50-  تا 250  درجه ی سانتی گراد و RTD ها برای بازه ی دمایی 200-  تا 600+ درجه ی سانتی گراد مناسب هستند و باید در خرید بازه ی دمایی را در نظر داشته باشید.

خرید بر اساس بدنه سنسور دما

استفاده از سنسورهای دمای دارای بدنه ی مناسب بسیار مهم است. به عنوان مثال برای مواردی که دماسنج در معرض روغن داغ قرار دارد از بدنه های مقاوم تر استفاده می شود. لاز به ذکر است که علاوه بر امکان تحمل دمای بسیار بالا و یا بسیار پایین دلیل دیگر توجه به جنس بدنه دماسنج، حفاظت در برابر شرایط محیطی مانند نفوذ رطوبت و یا گرد وغبار است.

سنسور دما Thermis

خرید بر اساس پایداری

پایداری در سنسورهای دمای مختلف متفاوت است. به این دلیل که با گذشت زمان این حسگرها می توانند به خاطر استفاده طولانی مدت، در خروجی خود دچار خطا شوند. میزان خطا در سنسورهای مختلف متفاوت است. به عنوان مثال این میزان خطا در  RTD های پلاتینیوم 0/002 °c  و برای ترمیستورهای NTC  0/02 °c در طول سال است. امّا در ترموکوپل ها میزان خطایی که در مدت یک سال رخ می دهد چیزی در حدود 1 درجه سانتی گراد است.

خرید بر اساس دقت

دقت جهت دریافت یک خروجی که با مقدار اصلی دارای کمترین میزان تفاوت باشد، بسیار اهمیت دارد. به همین دلیل در یک سری سنسورهای دمایی الکتریکی وجود مدارات الکترونیکی مقاوم و مطمئن نکته ای است باید مورد توجه قرار بگیرد.

خرید بر اساس مقاومت در برابر نویز

نویز پذیری عاملی است که بر میزان دقت و در نهایت مقدار خروجی سنسور دما تاثیر نامطلوب می گذارد. این نویز می تواند به صورت الکتریکی و یا وجود ارتعاشات و لرزش باشد. ترموکوپل ها در برابر نویز الکتریکی آسیب پذیر بوده، امّا حسگرهای دمای RTD در برابر نویز ایمن هستند.

قیمت سنسور دما 

قیمت سنسور دما بستگی به چندین فاکتور دارد که برخی از این فاکتورها شامل نوع سنسور دما، دقت، رنج اندازه گیری، کاربرد است. معمولا سنسورهای مورد استفاده در کاربردهای صنعتی گرانتر از سنسورهایی هستند که برای کاربردهای خانگی استفاده می شوند و در واقع مهمترین عامل اثر گذار در قیمت نوع سنسور حرارتی است و در مقابل انواع ارزان قیمت تر معمولاً از پوشش های اپوکسی ساخته شده اند. به همین جهت لازم است شما مشتریان عزیز ابتدا نسبت به محصول مورد نظر خود و همچنین نوع سیال و فرآیند، اطلاعات لازم را کسب کنید و جهت دریافت مشاوره و راهنمایی و آخرین قیمت سنسورهای دما و خرید ابزار دقیق در سایت با مشاوران و کارشناسان فروش ما در سایت کالا صنعتی در ارتباط باشید.

سنسور دما

سنسور دما

دسته بندی سنسور دما

  1. لازم است بدانید که سنسور های دما تنوع بالایی دارند و در دسته بندی های مختلفی می توانند قرار بگیرند. اکثر این دسته بندی ها بر اساس کاربردشان است. بر همین اساس، ممکن است سنسور دما تماسی باشد یا غیر تماسی (محیطی). 
  2. در یک دسته بندی دیگر، سنسورها بر اساس صنعتی بودن و دامنه حرارتی آن ها دسته بندی می شوند. هر چند گاهی اوقات نیز طبق مواد سازنده ی سنسورها این  دسته بندی صورت می گیرد.
  3. سنسورهای رطوبتی از نوع محیطی هستند و برای سنجش دما و رطوبت نیازی به لمس یا تماس ندارند. از سنسورهای پرکاربرد و پر مصرف می توان به سنسور دما و رطوبت دی اچ تی اشاره کرد.

سنسور دما صنعتی

سنسور دما صنعتی همانطور که از اسمش پیدا است غالبا در مکان های صنعتی استفاده می شوند. این نوع سنسورها جز پرکاربردترین تجهیزات در محیط های صنعتی به حساب می ایند.

سنسور دما صنعتی نیز می تواند به صورت تماسی و یا حتی غیر تماسی عمل کند،  مثلا اگر آن را درون یک سیال یا مایع قرار دهید به صورت مستقیم با آن در تماس بوده و دمای آن سیال را به خوبی نشان خواهد داد.

در حالت دوم اگر با سنسور دمای غیر تماسی یا محیطی سر و کار داشتیم کافی است که آن سنسور را در نزدیکی قطعه بدون تماس فیزیکی قرار دهیم تا آن را حس کند و با عملکرد دقیق خود، دما را به ما نشان دهد.

عوامل اصلی در انتخاب یک سنسور دمای صنعتی مناسب چیست؟

  1. جریان و ولتاژ سنسور
  2. رنج دمایی سنسور
  3. دقت سنسور دما
  4. پایداری سنسور دما

جریان و ولتاژ سنسور

از عوامل مهم و کلیدی در انتخاب سنسور دمای صنعتی، دقت و توجه به ویژگی های الکتریکی مانند ولتاژ و جریان است.

پس در هنگام خرید سنسور دما صنعتی باید به مقدار جریان و ولتاژ آن دقت کرد زیرا این مقادیر جریان و ولتاژ باید با جریان و ولتاژ دستگاه برقی مد نظر، متناسب باشد.

رنج دمایی سنسور

یک امر مهم و غیر قابل انکار دیگر دقت در انتخاب سنسوری است که محدوده ی دمای دلخواه را بتواند اندازه گیری کند. سنسورها در یک محدوده ی دمایی وسیع طراحی می شوند.

پس با توجه به دمای کاری خود نوع سنسور را انتخاب کنید. اگر این امر رعایت نشود اندازه گیری سنسور دچار خطا و اشتباه خواهد شد و مشکلات جبران ناپذیر دیگری نیز پیش خواهد آمد.

سنسور دما

سنسور دمای صنعتی

دقت سنسور دما

سنسور دما دقت های متفاوتی نیز دارند که با توجه به دقتی که در کار نیاز است باید با آگاهی کامل از میزان دقت سنسور، آن را تهیه و خریداری نمایید.

پایداری سنسور دما

نه تنها دقت سنسور امر مهمی است بلکه پایداری سنسورها نیز موضوعی است که نباید فراموش شود.

مثلا اگر تغییرات دمای کاری بالا است باید از سنسوری با پایداری بیشتر استفاده گردد. گاهی ممکن است تغییرات دما چندان زیاد نباشد و استفاده از یک سنسور کم پایدار نیز پاسخگوی کار باشد.

پس باید در مورد سنسور دما اطلاعات کافی داشته باشیم تا به نتیجه ی درست و دلخواه برسیم.

سنسور دمای مخزن

همه ی مخازن برای اینکه ایمن، مطمئن و مناسب عمل کنند باید چند سنسور با کیفیت و مناسب  نیز داشته باشند. سنسور مخزن سطح و دمای مخزن را اندازه گیری و مشخص می کند.

نکاتی درباره سنسور دما مخزن

گاهی ممکن است این سوال نیز مطرح شود که چرا سطح مخزن توسط لوله دیپ مشخص نمی شود؟

در پاسخ باید بگوییم که با وجود اینکه هزینه ی چک کردن سطح مخزن با کمک میله دیپ و نیروی انسانی کمتر است اما به هیچ وجه ایمن نبوده و خطرناک خواهد بود.

علاوه بر خطراتی که به دنبال دارد موضوع دیگری نیز مطرح است که در زیر به آن اشاره خواهیم کرد:

  • برای اینکه سطح مخزن توسط میله ی دیپ چک شود باید درب منهول برداشته شود با این کار بخار سوخت مخزن به راحتی از آن خارج می شود در نتیجه برای جبران این بخارهای هدر رفته باید سوخت بیشتری مصرف شود تا جایگزین بخار قبل شود. 
  • سنسورهای دمای مخزن باید به صورت لحظه ای سطح، دمای سوخت و سطح آب را اندازه گیری کرده و نمایش دهند. این تجهیزات دما کاملا دقیق و حساس اند.

سنسور دما

سنسور دمای مخزن

ترموکوپل چیست؟

در واقع می توان گفت که ترموکوپل (Thermocouple) یک سنسور تشخیص و تعیین  دمای ترموالکتریک مداربسته بوده و از دو سیم غیر هم جنس  تشکیل شده است که در نهایت در قسمت انتهایی به یکدیگر متصل شده اند.

نحوه عملکرد ترموکوپل

در ترموکوپل جریان الکتریکی زمانی ایجاد می شود که دمای مسیر در دو طرف با یکدیگر متفاوت باشند. این موضوع اساس کار یک ترموکوپل است.

این دو اتصال سرد و گرم در ترموکوپل موجب ایجاد جریان الکتریکی می شود. در واقع با ایجاد حالت ترمو الکتریکی، اختلاف پتانسیل در دو سر آن ها ایجاد می شود و ولتاژ تولید می شود.

چون این ولتاژ با دما رابطه ی مستقیمی دارد با اندازه گیری آن دما نیز اندازه گیری و مشخص می شود.

بهتر است بدانید یکی از پرکاربردترین و پرمصرف ترین سنسورهای  دما در صنعت، استفاده از ترموکوپل است. زیرا این سنسور بسیار دقیق بوده و از قیمت مناسبی نیز برخوردار است.

به علاوه طیف وسیعی از تغییرات دما را می تواند اندازه گیری نماید.

چرا از ترموکوپل استفاده می کنیم؟

لازم است بدانید که ماهیت وجود و استفاده از ترموکوپل جهت افزایش ایمنی اجاق های گاز و یا هر نوع وسیله ی گاز سوز دیگر خواهد بود.

در واقع اگر شعله ی گاز بنا به هر دلیلی خاموش شود ترموکوپل با قطع اتوماتیک گاز مانع انفجار و آتش سوزی می شود پس عملکرد ترموکوپل در جهت ایمنی بیشتر خواهد بود.

فلزات ترموکوپلی با توجه به  قیمت‌شان در دو گروه دسته بندی می شوند:

  1. ترموکوپل فلز پایه  
  2. ترموکوپل فلزات قیمتی
  1. از  -۱۰۰ تا +۱۰۰ :سنسورهای NTC و Pt100  بدلیل: قیمت مناسب،  دقت بالا دارد ۱/۰ + و – درجه
  2. از  -۲۰۰ تا +۲۰۰ : سنسور pt100 با کابل سیلیکون بدلیل: دقت بالا دارد ۱/۰+ و – درجه
  3. از -۲۰۰ تا +۴۰۰ سنسور pt100 با کابل تفلون بدلیل: دقت بالا ۱/۰ + و – درجه
  4. <  +۶۰۰ درجه: سنسور pt100 سرامیکی بدلیل: دقت بالا ۱/۰ + و – درجه
  5. < +۸۰۰ درجه: سنسور pt100 سرامیکی با قلاف استیل بدلیل: دقت بالا
  6. ترموکوپل تیپ J بدلیل: قیمت مناسبتر
  7. از  +۹۰۰ تا ۱۱۰۰ درجه : ترموکوپل تیپ K , فلکسیبل استیل به دلیل: مقاومت بالا در دما 
  8. از ۱۱۰۰ تا ۱۳۵۰ درجه : ترموکوپل تیپ K مدل کلگی دار با قلاف سرامیکی 
  9. از ۱۴۰۰ تا ۱۶۵۰ درجه: ترموکوپل تیپ S از خوانواده پلاتین درقلاف سرامیکی با پوشش دارای آلومینیا ی بالا 
  10. از ۱۶۵۰ تا ۱۸۰۰ درجه: ترموکوپل تیپ B در قلاف تنکگستن
  • سوالات متداول
ایمیل(اختیاری):
کد مقابل را وارد کنید ...