• 422
  • 7479 مرتبه
الکتروگیربکس هالو شفت

الکتروگیربکس هالو شفت

چهار شنبه 06 اردیبهشت 1402

منظور از الکتروگیربکس هالوشافت چیست؟

وقتی سخن از الکتروگیربکس هالوشافت به میان می آید، سوال اصلی اینجاست که کدام بخش گیربکس به صورت هالوشافت است؟

برای پاسخ به این سوال، وضعیت گیربکس را از دو منظر ورودی و خروجی می توان بررسی نمود:

  1. ورودی گیربکس هالوشافت باشد.
  2. خروجی گیربکس هالوشافت باشد.

با شناخت ورودی و خروجی هالوشافت انواع گیربکس صنعتی می توان تصمیم مناسب تری برای تجهیز خود اتخاذ کرد. بنابراین وقتی گفته می شود که الکتروگیربکس هالوشافت نیاز است، باید این توضیح ارائه شود که گیربکس با ورودی هالوشافت قرار است مورد استفاده قرار بگیرد یا خروجی هالوشافت.

گیربکس ورودی هالوشافت

برای درک بهتر این مطلب بهتر است ورودی هالوشافت انواع گیربکس به صورت مجزا بررسی شوند:

گیربکس حلزونی

سری MVF گیربکس حلزونی طوری طراحی شده که ورودی آن ماردون هالوشافت بوده و دارای یک فلنج نیز است تا الکتروموتور مربوطه به راحتی با گیربکس کوپل شود. لازم به ذکر است که یک فلنج مناسب (فلنج بزرگ B5) روی الکتروموتور باید نصب شود.

گیربکس حلزونی mvf

گیربکس کتابی یا مکعبی (سری W سهند دور اصفهان یا NMRV چینی( به صورت نرمال با ورودی هالوشافت تولید می شود که برای اتصال به الکتروموتور نیاز به یک فلنج دارد. گیربکس کتابی با ورودی فلنج B5 و همچنین نیم فلنج B14 قابل تولید است.

گیربکگس سری w سهند

گیربکس هلیکال

گیربکس هلیکال شافت مستقیم طرح VEM که تحت عنوان سری G یا ZG در ایران تولید می شود، به صورت فابریک با ورودی هالوشافت نیست، یعنی روی شافت الکتروموتور دنده زنی انجام می شود و همان شافت با دنده بعدی درگیر می شود. در اینجا از طریق یک واسطه الکتروموتور و گیربکس باهم مرتبط می شوند. اما ورودی همین گیربکس می تواند به صورت هالوشافت همراه با یک فلنج B5 باشد که الکتروموتور به راحتی با آن کوپل شود. 

گیربکس وم vem

گیربکس هلیکال طرح SEW شامل هلیکال شافت مستقیم سری R ، هلیکال آویز سری F ، بول هلیکال سری K می تواند به صورت ورودی هالوشافت و فلنج باشد. کوپل الکتروموتور و گیربکس در این حالت نیز با فلنج B5 صورت می گیرد.

گیربکس sew

گیربکس خورشیدی

گیربکس خورشیدی و سایکلو عموما به صورت ورودی هالوشافت تولید می شوند. اما به صورت سفارشی به صورت ورودی شافت دار نیز قابل تولید هستند. 

گیربکس خورشیدی

 

گیربکس خروجی هالوشافت

  • گیربکس حلزونی عموما به صورت خروجی هالوشافت تولید و روانه بازار می شود اما می توان به صورت مجزا شافت خروجی برای آن تراشید و استفاده نمود.

گیربکس حلزونی خروجی هالو شافت

  • گیربکس هلیکال شافت مستقیم سری G و همچنین سری R کلا به صورت شافت دار تولید می شود و نوع خروجی هالوشافت ندارد.
  • گیربکس هلیکال آویز سری F و گیربکس بول هلیکال سری K معمولا با خروجی هالوشافت تولید می شوند که در این صورت کد فنی آنها به FA و KA تغییر پیدا می کند. در عین حال خروجی سالیدشافت و انواع دیگر به صورت سفارشی امکان تولید دارد.

گیربکس هلیکال آویز

  • گیربکس خورشیدی نیز از این قاعده مستثنا نیست و خروجی آن می تواند به صورت مادگی باشد. خروجی مادگی گیربکس خورشیدی به صورت هزارخاری نیز جزو تولیدات کارخانجات است. 

گیربکس خورشیدی خروجی هالو شافت

مزایا و ویژگی های استفاده از الکتروگیربکس هالوشافت

مهمترین دلایلی که می تواند مصرف کننده را مجاب به خرید الکتروگیربکس هالوشافت کند، میتوان به صورت زیر بیان کرد:

  1. یکی از مهمترین مزایای کوپل الکتروموتور با گیربکس ورودی هالوشافت این است که در صورت خرابی یا ایراد گیربکس (و یا الکتروموتور) می توان همان قطعه را به صورت جداگانه تعویض یا تعمیر نمود و دیگر نیازی به تعویض مجموعه الکتروگیربکس وجود نخواهد داشت. این مساله در گیربکس های شافت مستقیم طرح VEM خودش را بسیار پر رنگ تر نشان می دهد.
  2. با استفاده از گیربکس ورودی هالوشافت (کوپل مستقیم الکتروموتور و گیربکس) عملا قطعاتی از قبیل کوپلینگ، تسمه و پولی برای مجموعه الکتروگیربکس حذف خواهد شد.

عوامل موثر در انتخاب گیربکس هالوشافت

  1. فضای فیزیکی موجود (در برخی موارد استفاده، فضا برای نصب الکتروگیربکس کوپل شده وجود ندارد، لذا از گیربکس ورودی شافت دار استفاده می شود و انتقال قدرت از الکتروموتور به گیربکس از طریق تجهیز دیگری مثل تسمه و پولی انجام می شود)
  2. نحوه آرایش محور ها
  3. میزان بار شعاعی
  4. نوع ماشین مصرف کننده (دستگاهی که بعد از گیربکس کار می کند)

بررسی قیمت الکتروگیربکس هالوشافت

شایان ذکر است که تولید الکتروگیربکس هالوشافت برای واحد تولیدی هزینه بیشتری دارد. ضمن اینکه برای اتصال الکتروموتور و گیربکس در این حالت نیاز به فلنج نیز است. به این ترتیب می توان گفت که قیمت الکتروگیربکس هالوشافت تا حدی (حدودا 15% تا 30%) بالاتر از حالت معمولی است. اما با توجه به مزایایی که برای الکتروگیربکس هالوشافت در این مطلب بیان شد، بسیاری از مصرف کنندگان ترجیح می دهند این محصول را خریداری نمایند.

برندهای موجود در ایران

تمامی تولیدکنندگان گیربکس حلزونی در ایران، گیربکس با ورودی هالوشافت تولید می کنند. از بهترین تولیدکنندگان داخل کشور می توان به شرکت سهند دور اصفهان، شاکرین گیربکس، گیربکس رستمی، شاکرین صنعت سپاهان اشاره کرد. گیربکس شافت مستقیم سری G در شرکت های شریف اصفهان، پارس گرجی صنعت، پولادین پارت و... به صورت هالوشافت بر اساس سفارش تولید می شود و طبیعتا شامل افزایش قیمت نسبت به حالت کوپله مستقیم می شود. گیربکس شافت مستقیم طرح SEW که تحت عنوان سری R روانه بازار می شود کلا به صورت هالوشافت در شرکت پارس گرجی صنعت تولید می شود. گیربکس بول هلیکال سری K و همچنین هلیکال آویز سری F پارس گرجی صنعت نیز به همین صورت است.

اخبار مرتبط
نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.
    • 0
    • 1
    با سلام ممنون از مقاله خوبتون
    • فرخنده طوسی

      1402/05/10 11:23:07
      • 0
      • 1

      با سلام جناب آقای اسدی با تشکر فراوان از شما جهت اطلاع و مطالعه بیشتر به مقالات مراجعه نمایید.