• 643
  • 1803 مرتبه
راه اندازی موتور با درایو زیمنس مدل SINAMICS V20

راه اندازی موتور با درایو زیمنس مدل SINAMICS V20

23 مهر 1402

مدل Sinamics V20 یکی از اینورترهای معروف و محبوب است که توسط شرکت زیمنس تولید می‌شود. این مدل به عنوان یک اینورتر کنترل دور موتور، ویژگی‌هایی همچون چندکاربردی، کوچک و جمع و جور، حفاظت از موتور، نصب آسان، استفاده آسان و صرفه جویی در هزینه را ارائه می‌دهد. این درایو قابلیت پاسخگویی انعطاف پذیر به کاربری های مختلف را داراست و در صنایع مختلف قابل استفاده است. Sinamics V20 با قیمت رقابتی خود و توانایی صرفه‌جویی در هزینه‌های سرمایه‌گذاری، انتخابی مناسب برای برنامه‌های کاربردی ابتدایی مانند پمپ‌ها، فن‌ها، تسمه‌نقاله‌ها، فشارهای هوا و برنامه‌های کاربردی در صنایع فرآوری و تولید است.

تنظیم پارامترهای درایو زیمنس

در این مقاله قصد داریم با استفاده از اینورتر زیمنس مدل SINAMICS V20 یک موتور را راه اندازی کنیم و روش کنترل دور موتور با این درایو را آموزش دهیم. تنظیمات درایو زیمنس V20 باعث می شود که موتور به بهترین شکل ممکن کنترل شود و عملکرد بهینه را برای سیستم ها و فرآیندهای مختلف فراهم کند. برای تنظیم پارامترهای درایو زیمنس، مراحل زیر را دنبال کنید:

 

اینورتر زیمنس

 

1) نصب مکانیکی

اینورتر باید به صورت عمودی بر روی یک سطح صاف و غیر قابل احتراق در محیطی محصور یا تابلو کنترل نصب شود. در شکل زیر، شیوه استاندارد نصب و حداقل حریمی که باید در اطراف اینورتر رعایت شود، آورده شده است.

زیمنس اینورتر

در جدول زیر ابعاد طرح و الگوهای مته (نصب تابلو-پانل) برای نصب مکانیکی اینورتر به صورت دقیق آمده است که می توانید از آن کمک بگیرید.

راه اندازی موتور با اینورتر

2) نصب الکتریکی

پس از نصب مکانیکی اینورتر، نوبت نصب الکتریکی و سیم کشی آن می رسد. برای این منظور از دیاگرام سیم کشی که در تصویر زیر آمده است استفاده می کنیم. این دیاگرام سیم کشی مدارات قدرت (main circuit) و فرمان (control circuit) را بسیار ساده و قابل فهم به تصویر کشده است.

راه اندازی موتور با درایو زیمنس

توضیحات ترمینال های اینورتر SINAMICS V20

ترمینال های اینورتر V20 ورودی از نوع بالا ورودی و پایین خروجی هستند به این صورت که برق ورودی به این اینورتر به ترمینال های بالایی وصل شده و برق خروجی به موتور از پایین گرفته می شود. ترمینال های فرمان و پورت های توسعه اینورتر در بالای ترمینال قدرت موتور و در میانه ی بخش جلویی درایو قرار می گیرد در تصویر زیر به خوبی جایگاه ترمینال ها و توصیف هر کدام مشخص شده است.  

زیمنس درایو

پس از نصب مکانیکی و الکتریکی اینورتر و اطمینان از اتصال سربندی های اینورتر به موتور و اینورتر به برق ورودی، با وصل کردن برق ورودی اینورتر V20 روی نمایشگر آن منو ظاهر خواهد شد که نوشته راه اندازی موتور با درایو زیمنس به معنای ?50 است.

این منو استاندارد درایو را می توانید مشخص کنید اینکه می خواهید 50Hz بر حسب کیلووات، 60Hz برحسب اسب بخار درایو زیمنس در الکتروموتور و یا 60Hz بر حسب کیلووات موتور با اینورتر زیمنس کار کنید. به طور پیش فرض 50Hz بر حسب کیلووات را انتخاب و سپس ok را می زنیم. به محض ok کردن وارد پارامتر های اینورتر می شوید (Setup menu) شما می توانید با زدن کلید M بین زیر منو های Setup menu جا به جا شویم که باز هر کدام از این گروه پارامتر ها دارای زیر پارامتر های خودشان هستند برای جابه جایی بین زیر پارامتر ها می توانید از کلید های بالا اینورتر زیمنس در موتور و پایین موتور دردرایو زیمنس مدل وی بیست استفاده کنید. حال در صورت اتصال درست ترمینال ها با زدن دکمه ی run ترمینال های اینورتر موتور با فرکانس پیش فرضی که روی اینورتر نتظیم شده است شروع به حرکت می کند. برای تغییر سرعت موتور باید فرکانسی که روی اینورتر مشخص شده است را زیاد یا کم کنید. این عمل به کمک کلید های بالا ترمینال های دریاو زیمنس و پایین ترمینال های درایو وی بیست اینورتر V20 صورت می گیرد برای متوقف کردن عملکرد موتور کافی است کلید stop درایو زیمنس مدل وی بیست سینامیکس را زده و اینورتر را از حالت run خارج کنید.

در زیر جدولی از پارامترهای اصلی اینورتر، بسته به نوع موتور و کاربردی که بر اساس آن نصب می کنیم، آورده شده است.

پارامتر توضیح مقدار تنظیمی
P304 ولتاژ موتور (V) 380 V
P305 جریان موتور (A) 0.64 A
P307 توان موتور (kW) 0.2 kW
P310 فرکانس موتور (Hz) 50 Hz
P311 سرعت موتور (rpm) 1440 rpm
P1080 کمترین فرکانس کار (Hz) 0 Hz
P1082 بیشترین فرکانس کار (Hz) 60 Hz
P1120 زمان افزایش سرعت (ثانیه) 10 sec
P1121 زمان کاهش سرعت (ثانیه)

تنظیمات پارامترهای V20 برای روش های کنترل مختلف

V20 VFD دارای پارامترهای داخلی برای تنظیم سریع انواع مختلف کنترل است. در اینجا 2 نوع اصلی از کنترل های مورد استفاده آورده شده است:

  • Cn001: کنترل VFD از طریق صفحه کلید VFD
  • Cn002: کنترل VFD از طریق کنترل خارجی

تنظیمات پارامترهای V20

جمع بندی

اینورتر Sinamics V20 نیاز به نصب در یک منطقه عملیاتی الکتریکی دارد که سطح آن صاف و غیر قابل احتراق باشد. همچنین، می‌توان آن را در یک تابلو برق نصب کرد. قبل از نصب، باید از اتصالات و سیم‌کشی صحیح مطمئن شوید. همچنین، باید از اتصالات الکتریکی درست با استفاده از کانکتورها یا کلمپ‌ها اطمینان حاصل کنید. قبل از راه‌اندازی، باید پارامترهای مورد نیاز را تنظیم کرده و از صحت آنها اطمینان حاصل کنید. در پایان، باید آزمایش‌های عملکرد و ایمنی را انجام داده و مطمئن شوید که همه چیز به درستی کار می‌کند. با رعایت دستورالعمل‌های دفترچه منوآل و مشاوره از تکنسین‌های مجرب، می‌توانید درایو Sinamics V20 را به صورت صحیح نصب کنید و از عملکرد بهینه آن لذت ببرید.

اخبار مرتبط
نظرات
 
   
 

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.