تخفیف شگفت انگیز

کنترل پنل اعلام حریق

در ادامه تمامی اطلاعات مورد نیاز برای انتخاب پنل اعلام حریق مناسب را در اختیار شما قرار میدهیم. برای مشاهده ادامه مطالب بر روی بیشتر کلیک نمایید. شما میتوانید برای دریافت مشاوره تخصصی رایگان و اطلاع از قیمت روز همه محصولات با بخش فروش کالاصنعتی تماس حاصل فرمایید.

کنترل پنل اعلام حریق چیست؟

اصلی ترین و مهم ترین قسمت سیستم اعلام حريق ، تابلوی کنترل مرکزی یا همان کنترل پنل اعلام حریق است . این سیستم وظیفه ارتباط بین شستی ها و دتکتورها و وسایل اعلام حریق مانند آژیرها و چراغ ها را بر عهده دارد.

وظایف کنترل پنل اعلام حریق

بررسی صحت عملکرد سیستم، راه اندازی مجدد دتکتورها ، ساکت نمودن آژیر ها و خاموش نمودن تجهیزات هشدار دیداری، ذخیره اطلاعات و رویدادها، نمایش وضعیت فعلی، برقراری ارتباط تلفنی با مراکز مسئول و چاپ گزارش ها ازجمله عملیاتی هستند که تابلوی کنترل مرکزی اعلام حریق قادر به انجام آن هاست.

نحوه عملکرد کنترل پنل اعلام حریق

در سیستم اعلام حریق متعارف نحوه ارتباط دتکتورها با تابلوی کنترل مرکزی به این صورت است که در مواقع بروز حریق، تحریک دتکتورها یا فشار شستی اعلام حریق اتصال کوتاهی را در مدار ایجاد می کند، و جریان مدار افزایش می یابد (نه به حدی که اتصال کوتاه کامل تلقی شود و باعث اعلام خطا گردد) در نتيجه مركز كنترل ، اعلام حريق می نمايد.

تابلوی کنترل پنل مرکزی از طریق مدار الکترونیکی بعد از تشخیص حریق، رله های مربوطه را وصل می کند و آژیر ها و چراغ های اعلام خطر را به کار می اندازد. تابلوی مرکزی معمولاً دارای امکاناتی برای تست قسمت های مختلف مدار نیز هست.

انتخاب تابلو مرکزی اعلام حریق

برای انتخاب تابلوی کنترل مرکزی اعلام حریق باید موارد زیر را در نظر گرفت:

  1. اندازه ساختمان (مساحت و تعداد طبقات)
  2. کاربری ساختمان (مسکونی،اداری یا صنعتی)
  3. تعداد زون ها
  4. نوع سیستم طراحی شده ( متعارف یا آدرس پذیر)

در زیر نمونه هایی از تابلو کنترل مرکزی متعارف و آدرس پذیر را می بينيد.

کنترل پنل متعارف آریاک - تجهیزات آتش نشانی

کنترل پنل متعارف

 کنترل پنل آدرس پذیر اعلام حریق - تجهیزات آتش نشانی

کنترل پنل آدرس پذیر

منبع تغذیه جریان برق کلیه‌ ی بخش‌های مختلف سامانه اعلام و اطفاء حریق، کنترل پنل اعلام حریق می‌باشد و این استقلال از سایر سیم‌کشی ها و مدارات برقی ساختمان، ضریب ایمنی سامانه را بالا می‌برد.

در کنترل پنل اعلام حریق، کلیه‌ی کارهای بخش ها و تجهیزات مختلف اعلام و اطفاء حریق، انجام شده و تمام سیم‌کشی ها به این پنل مرتبط می‌شود.

میکروپروسسورها در کنترل پنل اعلام حریق، اطلاعات جمع آوری شده از دتکتورهای دود ، حرارت، شعله و گاز را به همراه سیگنال‌های مربوط به شستی‌ها، لامپ‌های هشداردهنده، بلندگوها، منبع های تغذیه، مورد بررسی قرارداده و با مقایسه با عیب یاب خودکار درون سیستم، در کسری از ثانیه به یک تصمیم جامع در زمینه های ذیل می‌رسد:

  • سیم‌ کشی ها قطع شده است.
  • برق شهر قطع شده است.
  • باتری‌ها ضعیف است.
  • فیوز یا فیوزهای تجهیزات سوخته است.
  • یک یا چند دتکتور خراب شده است.
  • آتش‌ سوزی رخ داده و بایستی اعلام نموده و سیستم اطفاء حریق را وارد عمل‌ کند.

تابلو کنترل اعلام حریق آتش نشانی

زون به معنای ناحیه کنترلی است و تابلو های کنترل پنل اعلام حریق از این نظر به چند دسته تقسیم می شوند:

تابلو با تعداد زون 2-4-8-16-24-32 و 64

مشخصات لامپ های نشانگر در تابلوی کنترل
  1. روشن بودن LED به رنگ سبز، مشخص می‌کند که سامانه به برق شهر متصل و فعال است.
  2. روشن بودن LED به رنگ زرد، نشانه‌ی وجود یک خطا در سامانه است.
  3. روشن بودن LED به رنگ قرمز به معنای دریافت حداقل یک هشدار ( آلارم) است.
  4. روشن و خاموش شدن LED های مربوط به هر زون، نشانه‌ی دریافت آلارم یا هشدار از همان زون است.
  • برای پاک کردن حافظه‌ی سامانه، از کلید Reset & Resound استفاده می‌شود. در این حالت نشانگر زون مربوط روشن می‌شود. این کلید برای بازگشت سامانه به حالت بدون هشدار است.
  • گاهی شرایط خاصی در مکانی که کنترل پنل اعلام حریق استفاده می‌شود، پیش می‌آید که لازم است آژیرها بی‌صدا شوند. به عنوان مثال در زمان شب در خوابگاه‌ها، بیمارستان‌ها و ... برای بی‌صدا نمودن سامانه از کلید Silence Alarm Sounders استفاده می‌شود.
  • بعضی اوقات لازم است به تعمیراتی در تجهیزات مبادرت کنیم؛ در این حالت باید جلوی آلارم زدن کنترل پنل اعلام حریق را بگیریم. برای این کار از کلید Silence Fault Sounders استفاده می‌کنیم.
  • در پایان کار سرویس، ترمیم یا اصلاحات سیم‌ کشی سامانه اعلام حریق، به منظور تست فلاشرها و آژیرها از کلید Evacuate استفاده می‌گردد.
  • جهت محدود کردن دسترسی افراد غیرمسئول به کنترل پنل اعلام حریق از یک قفل سوئیچی استفاده می‌شود.

تابلو کنترل اعلام حریق آتش نشانی

مقاومت روی ترمینال کنترل پنل اعلام حریق به چه منظور است؟

در دفترچه‌ ی کنترل پنل اعلام حریق ( کاتالوگ ) سامانه، حداکثر تعداد دتکتوری که می‌توان بر روی هر زون نصب نمود، نوشته شده‌است، بر این اساس باید توجه داشت که بیشتر از تعداد اعلام شده، دتکتور نصب نشود؛ چنان چه کم‌تر از تعداد دکتور پیش‌بینی شده در پنل کنترل اعلام حریق، نصب کنیم هم بایستی برای سامانه تعریف کنیم.

به این منظور یک مقاومت 6/8 کیلو اهمی بین دو کنتاکت L2-in و L2-out دتکتور، در پایان مسیر متصل می‌کنیم تا مدار مربوطه شدت جریان بیشتری نکشد.

منبع تغذیه کنترل پنل اعلام حریق

یک ترانسفورماتور کاهنده که دارای یکسوکننده جریان برق شهر نیز است، در داخل پنل تعبیه می‌شود، این منبع تغذیه می‌تواند بیرون از پنل نیز باشد، خروجی این ترانسفورماتور 24 ولت مستقیم (ِDC) و توان خروجی آن حداکثر 2 آمپر است. 




  • وضعیت
  • جدیدترین
  • پربازدیدترین
  • پرفروشترین
  • ارزانترین
  • گرانترین
  • الفبا
  • محبوب ترین
    ثبت سفارش
    تعداد
    عنوان