تخفیف شگفت انگیز

جعبه آتش نشانی ( فایر باکس )

در ادامه تمامی اطلاعات مورد نیاز برای انتخاب جعبه آتش نشانی مناسب را در اختیار شما قرار میدهیم. برای مشاهده ادامه مطالب بر روی بیشتر کلیک نمایید. شما میتوانید برای دریافت مشاوره تخصصی رایگان و اطلاع از قیمت روز همه محصولات با بخش فروش کالاصنعتی تماس حاصل فرمایید.

جعبه آتش نشانی چیست؟

جعبه آتش نشانی دوقلو - فایرباکسفایرباکس یا جعبه آتش نشانی ، جعبه فلزی است که به جهت حفظ و نگهداری تجهیزات آتش نشانی طراحی شده است. معمولا در فضاهای مسکونی، هتل ها ، ادارات ، کارگاه های تولیدی ، انبارها و... از آن استفاده می گردد. باکس آتش نشانی معمولا در رنگ های قرمز، نقره ای (استیل) و خاکستری موجود است و روی آن حرف F که مخفف کلمه Fire است حک شده است. در گذشته، نصب جعبه آتش نشانی در آپارتمان‌ها الزامی نبود، اما اکنون این کار از جمله مواردی است که برای اخذ تأییدیه نهایی ضروری ‌بشمار می‌رود.

چرا وجود جعبه آتش نشانی اهمیت بالایی دارد؟

حادثه خبر نمی‌کند! آتش همیشه در کمین است و علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد، جعبه آتش نشانی از جمله تجهیزات اطفا حریق است که در اولین لحظات آتش سوزی کاربرد پررنگی دارد و می تواند علاوه بر ایجاد زمانی بیشتر جهت خروج ساکنین، تا حدودی از گسترش آتش نیز جلوگیری کند. وجود یک جعبه آتش نشانی در منزل، آپارتمان، انبار، اداره، بخش های مختلف کارخانه ها، کارگاه ها، فروشگاه های پارچه بافی و پارچه فروشی، اماکن و اصنافی که با مواد قابل اشتعال سر و کار دارند و مکان هایی که مدیر آن ها به شکل عاقلانه ای سعی در افزایش ضریب ایمنی آن مکان دارند اقدامی پیشگیرانه و حیاتی برای مقابله با خسارات آتش‌سوزی است.

اجزای اصلی جعبه آتش نشانی

جعبه های آتش نشانی معمولا شامل شیلنگ برزنتی یا پلاستیکی ، نازل ساده یا چند حالته ، قرقر هوزریل یا هوزرک ، شیرفلکه ، کوپلینگ و کپسول آتش نشانی است.

ویژگی هایی که جعبه آتش نشانی خوب باید داشته باشد

  • در برابر ضربه و فشار بایستی استحکام مورد نیاز را داشته باشد.
  • عمر مفید بالایی داشته باشد، متناسب با عمر مفید یک ساختمان معمولی دست کم 30 سال
  • از زیبایی و ظرافت مناسب و هماهنگ با محیط برخوردار باشد.
  • به راحتی نصب شود.
  • هورق انتخابی برای فایرباکس بایستی ضخامت لازم را داشته باشد تا بتواند وزن متعلقات این جعبه را به راحتی تحمل کند.
  • به نحوی با پوشش مناسب رنگ آمیزی شود تا در مقابل زنگ زدگی مقاوم باشد.
  • به سیستم ارت مجهز باشد، به این شکل که از طریق سیم به سیستم چاه ارت ساختمان متصل گردد؛ این کار کمک می‌کند تا در صورت اتصالی برق و برق‌دار شدن جعبه، بلافاصله، بار الکتریکی درسیستم ارت تخلیه شده و مانع بروز مشکل شود.

جعبه آتش نشانی - فایرباکس - جعبه دوقلو - جعبه سه قلو

مشخصات محل نصب جعبه آتش نشانی

محل نصب جعبه آتش‌ نشانی بسیار حائز اهمیت است و باید مشخصات زیر را داشته باشد:

  1. باید هرچه بیشتر در معرض دید باشد.
  2. هم باید در ارتفاع معین نصب شده باشد، به شکلی باشد که یک فرد عادی بتواند به راحتی از آن استفاده کند.
  3. مهم است که فاصله‌ ی یک جعبه تا جعبه‌ ی بعدی به میزان حدود 20 متر باشد تا بتوانند محوطه‌ ی کاری کاملی را پوشش دهند.
جعبه آتش نشانی - فایر باکس

انواع جعبه های آتش نشانی

جعبه های آتش نشانی از جهت های مختلف قابل دسته بندی است که در اینجا به اختصار به توضیح چند مورد آن می پردازیم.

دسته بندی بر اساس محل نصب

  1. جعبه آتش نشانی روکار: در این حالت جعبه به گونه ای روی دیوار نصب می شود که یک وجه آن در تماس با دیوار و پنج وجه دیگر آن نمایان و قابل رویت است.
  2. جعبه آتش نشانی توکار: در این حالت جعبه داخل دیوار احاطه شده و پنج وجه آن در تماس با دیوار است و فقط یک سطح (درب آن) نمایان و قابل رویت است. معمولا در فضاهایی که زیبایی محیط اهمیت می یابد، این نوع کاربرد بیشتری دارد.

دسته بندی بر اساس کاربری

  • جعبه آتش نشانی خط تر(هوزریل): این جعبه شامل تجهیزات خط تر آتش نشانی نظیر قرقر هوزیل ، شیلنگ پلاستیکی آتش نشانی ، نازل ساده یا چند حالته ، کوپلینگ و شیرفلکه است. منظور از خط تر، لوله کشی است که خروجی آن شیلنگ هوزریل است و در آن آب با فشار زیاد جریان دارد تا در صورت نیاز توسط ساکنین یا آتش نشان ها مورد استفاده قرار گیرد. 
  • جعبه آتش نشانی خط تر (هوزرک): مشابه جعبه هوزریل است با این تفاوت که شیلنگ برزنتی جایگزین شیلنگ پلاستیکی شده و اندازه قطر آن نیز بزرگ تر است که در نتیجه دبی بیشتری را در بر دارد . همچنین سهولت در بکارگیری شیلگ از ویژگی های جعبه هوزرک است. در حالت های خاص ، از این مدل استفاده می گردد.
  • جعبه دوقلو(خط تر و خط خشک): این جعبه دارای دو کابین مجزاست که شامل خط تر و خط خشک می شود. منظور از خط خشک لوله کشی است که در آن آبی وجود ندارد. این لوله کشی از محلی در جلوی ساختمان شروع شده و تا جعبه ها ادامه می یابد. در جعبه ها به یک شیر و کوپلینگ ختم می شود. شیلنگ برزنتی مجزا نیز برای کوپل شدن با این خط درون جعبه قرار داده می شود. هدف از خط خشک اتصال منبع آب ماشین آتش نشانی به شیر سیامی های ابتدای این خط و تامین آب خط خشک تا طبقه و جعبه مورد نظر است تا آتش نشان ها بتوانند جهت اطفا از آن استفاده کنند.
  • جعبه دوقلو (خط تر و کپسول اطفا) : مشابه خط تر و خط خشک با این تفاوت که به جای خط خشک ، محلی برای قرار دادن کپسول خاموش کننده آتش نشانی تعبیه شده است.
  • جعبه سه قلو (خط تر ، خط خشک و کپسول اطفا) : کامل ترین جعبه آتش نشانی که برای فضاهای بزرگ تجاری ، اداری ، مسکونی ، هتل ها و ... کاربرد دارد.
  • جعبه کپسول آتش نشانی: این جعبه صرفا جهت حفظ و نگهداری کپسول(های) اطفا حریق استفاده می گردد. 

سیستم خط خشک آتش نشانی

دسته بندی بر اساس نوع شیلنگ

با توجه به جنس شیلنگ موجود در جعبه آتش نشانی، می توان جعبه ها را به دو نوع زیر تقسیم کرد:

  1. هوزریلی
  2. شیلنگ برزنتی 

جعبه آتش نشانی هوزریلی

جعبه هوزریل - جعبه آتش نشانی - قرقر هوزریل - فایرباکس

شیلنگ مورد استفاده در جعبه‌ های آتش‌ نشانی هوزریلی از لاستیک فشرده ساخته شده است. از طریق هرزگرد مرکز قرقره‌ای که شیلنگ بر روی آن سوار است، آب از مخزن و پمپ یا مستقیماً از آب شهر تأمین می‌شود. شیلنگ این نوع جعبه ها به این صورت است که یک تیوب در داخل آن قرار دارد که با وجود مقاوم بودن، در اطراف آن الیافی نیز بافته شده است که مقاومت آن را مضاعف می‌کند. 

اضافه بر آن پوششی از PVC شیلنگ را احاطه کرده و آن را در برابر سایش، ضربه و فشار هر چه بیشتر مقاوم می‌سازد. قطر این شیلنگ ها معمولاً 19 میلی‌متر و طول آنها 20 متر می‌باشد. سادگی کار با این نوع شیلنگ‌ ها جهت اطفاء حریق و عدم نیاز به بازکردن کامل آن از مزیت‌های شیلنگ‌های هوزریلی است؛ به عبارتی با این نوع شیلنگ‌ها بر خلاف سیستم شیلنگ برزنتی، آتش را در فاصله‌ی نزدیک جعبه نیز می‌توان خاموش کرد. سیستم هوزریلی آتش‌ نشانی از نوع رایزر تر است، به این معنا که دائماً دارای آب تحت فشار است، در نتیجه همیشه آماده به کار است. این آب معمولاً از یک مخزن و یک پمپ تأمین می‌شود؛ در عین حال می تواند مستقیماً به سیستم شبکه آب نیز متصل باشد. در نصب جعبه آتش نشانی هورزیل باید به موارد زیر توجه نمود:

  1. ضروری است که این جعبه ها تا شعاع 15 متری را پوشش‌دهند.
  2. جعبه در مکانی نصب شود که مانعی برای رفت و آمد ایجاد نکند.
  3. حداقل ارتفاع کف جعبه از سطح زمین یک متر باشد.
  4. دست کم فشار آب داخل شیلنگ به طور دائم بایستی 2 بار باشد، تا به محض باز شدن، آبدهی حداقل 30 لیتر بر دقیقه‌ای داشته ‌باشد.

جعبه آتش نشانی شیلنگ برزنتی

چنان که از نام این جعبه آتش‌نشانی پیداست، شیلنگ موجود در جعبه از نوع برزنت است، این نوع جعبه ارزان‌تر از نوع هوزریلی است اما در اینجا دو مشکل وجود دارد:

  1. کار با جعبه آتش نشانی شیلنگ برزنتی نیاز به آموزش و تخصص دارد.
  2. برای استفاده، حتماً لازم است شیلنگ کاملاً بازشود.

در عین‌ حال علاوه بر حسن ارزان‌تر بودن، حسن دیگر آن آبدهی زیاد آن است. به این شکل که برای کنترل آتش‌های بزرگ بهتر عمل می کند.

همچنین این نوع شیلنگ بیشتر برای خط خشک استفاده می گردد. (در سیستم خط خشک آب در لوله ها وجود ندارد و در لحظه وقوع آتش سوزی با اتصال شیلنگ های ماشین آتش نشانی به شیر سیامی که نقش ورودی این سیستم را دارد آب وارد لوله ها شده و در خروجی طبقه مورد نظر استفاده می گردد.)

حسن دیگر شیلنگ‌های برزنتی، قابلیت هدایت فوم یا هر مواد اطفایی دیگر به سمت آتش است.

جعبه آتش نشانی خط خشک - جعبه آتش نشانی با شیلنگ برزنتی

شکل و ظاهر جعبه آتش‌نشانی

از آنجا که جعبه آتش نشانی جزئی از نمای معماری داخلی ساختمان، کریدور، راه پله و سالن‌ها را تشکیل می‌دهد، بایستی چشم‌ نواز، زیبا، دارای هارمونی با محیط پیرامونی باشد.




  • وضعیت
  • جدیدترین
  • پربازدیدترین
  • پرفروشترین
  • ارزانترین
  • گرانترین
  • الفبا
  • محبوب ترین
    الکتروموتور و گیربکس پمپ و تجهیزات مرتبط اینورتر و ابزار دقیق اپراتور