• 1730
  • 1791 مرتبه
طریقه نصب گیربکس حلزونی

طریقه نصب گیربکس حلزونی

یک شنبه 20 فروردین 1402

گیربکس حلزونی سری VF و سری W (کتابی یا NMRV) از پرکاربردترین انواع گیربکس صنعتی در طراحی و ساخت دستگاه ها و مکانیزم های مختلف در صنعت می باشند. اگر از گیربکس حلزونی استفاده میکنیدلازم است اطلاعات کافی در مورد طریقه نسب و نحوه کار گیربکس حلزونی اطلاعات کافی داشته باشید.

حالت نصب گیربکس حلزونی

به طور کلی حالت های نصب گیربکس صنعتی یا موتور بر اساس استاندارد IEC 60034-7 (کمیسیون بین المللی الکتروتکنیک) تدوین شده است و به سه دسته تقسیم بندی می شود:

  1. اتصال پایه (Foot Mounted)
  2. اتصال فلنج (Flange Mounted)
  3. ترکیبی از حالت اول و دوم

حالت نصب توسط یک کد معرفی می شود که با IM (International Mounting) شروع می شود و با حرف B (شافت افقی) یا V (شافت عمودی) و یک عدد ادامه می یابد. مثال: IM V6 یا IM B35 پرکاردبرد ترین حالت های نصب گیربکس یا موتور در ذیل آمده است:

حالت های نصب گیربکس حلزونی

وضعیت نصب گیربکس حلزونی VF

کد صنعتی N A V F FA FC FR P U
شرح پایه دار- شافت ورودی در پایین پایه دار- شافت ورودی در بالا پایه دار- شافت حلزونی عمودی فلنج استاندارد فلنج خروجی در دو سمت فلنج کوتاه فلنج کوتاه با یاتاقان بندی تقویت شده پوسته سفارشی برای خروجی شافت پایه دار

وضعیت نصب گیربکس حلزونی سری W

کد صنعتی U UF UFC UFCR
شرح طراحی محفظه سفارشی فلنج استاندارد فلنج با طول کاهش یافته فلنج با طول و قطر کاهش یافته

گیربکس حلزونی چگونه کار می‌کند؟

نحوه کار گیربکس حلزونی به شرح زیر است:

  1. نیروی لازم برای چرخش ماردون یا شفت ورودی گیربکس حلزونی معمولاً توسط یک الکتروموتور تأمین می‌شود.
  2. هنگامی که ماردون شروع به چرخش می‌کند، دندانه‌های آن با دنده‌های چرخ حلزونی درگیر شده و آن را به حرکت در می‌آورند.
  3. با توجه به تعداد راه‌های (نخ) ماردون، به ازای هر دور کاملی که ماردون می‌چرخد، چرخ‌دنده حلزونی بین 1 تا 6 دنده حرکت می‌کند. 
  4. دور ورودی گیربکس باتوجه‌به نسبت تبدیل گیربکس کاهش‌یافته و در نهایت توسط چرخ‌دنده حلزونی به شفت خروجی منتقل می‌شود.

نکات مهم هنگام نصب یک گیربکس صنعتی

در هنگام نصب یک گیربکس صنعتی باید به نکات زیر توجه کرد :

  1. گیربکس صنعتی باید محکم به یک پایه صلب پیچ شود تا از ارتعاش آن جلوگیری شود.
  2. اگر احتمال ضربه، بار بیش از حد و یا گریپاژ وجود دارد از کوپلینگ های هیدرولیکی ، محدود کننده های گشتاور نیرو ، کلاچ و غیره استفاده شود.
  3. اگر لازم است گیربکس صنعتی رنگ آمیزی شود ، لازم است برای جلوگیری از خراب شدن کاسه نمد ها ، کاسه نمد ها پوشانده شوند.
  4. تلرانس ماشینکاری هر نوع دنده ، چرخ زنجیر یا پولی که روی محورهای ورودی یا خروجی نصب می شود باید مطابق استاندارد ISO H7 باشد.
  5. محور گیربکس صنعتی سوراخ و رزوه شده است تا قابلیت نصب روی چرخ دنده یا چرخ زنجیر مورد نصب ، را داشته باشد.
  6. برای جلوگیری از اکسید شدن وگریپاژ قطعات بالا، نیاز است تا قبل از نصب آنها سطوح مورد تماس را تمیز گردد و گریس کاری شود.
  7. سوراخ محور گیربکس صنعتی دارای تلرانس H7 است ، تمام محورهایی که به آن وصل می شوند معمولا با h6 ماشینکاری می گردند. اگر لازم باشد که فیت تداخلی باشد می توان از (H7-J6 ) استفاده کرد.
  8. لازم است قبل از راه اندازی گیربکس صنعتی از یکسان بودن سطح روغن و میزان لزجت روغن متناسب با بار مصرفی اطمینان حاصل نمود.
  9. زمانی که گیربکس صنعتی با گریس ترکیبی روغن کاری شده باشد نیاز به تعویض روغن نمی باشد.
  10. زمانی که روغن معدنی استفاده شده باشد نیز نیاز به تعویض روغن مجدد نمی باشد.
  11. زمانی که روغن معدنی استفاده شده باشد توصیه می شود که : روغن پس از ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ ساعت کار اولیه تعویض گردد و بهتراست داخل گیربکس صنعتی شسته شود.
  12. توصیه می شود جهت افزایش کارآیی گیربکس صنعتی در فواصل زمانی منظم ،سطح روغن رابازرسی وروغن پس از ۴۰۰۰ ساعت کار تعویض گردد. اگر از روغن ترکیبی استفاده شده است لازم است تا پس از ۸۰۰۰ ساعت کار تعویض روغن دستگاه عوض شود.
  13. در صورتیکه قرار است زمان استقرار گیربکس صنعتی در هوای خیلی مرطوب زیاد باشد لازم است تا گیربکس صنعتی پر از روغن باشد، در این صورت باید توجه داشت که برای راه اندازی مجدد گیربکس صنعتی، باید سطح روغن به مقدار مطلوب برسد.                                                                            
  14. معمولا ، برای تمام انواع گیربکس صنعتی پیشنهاد می شود که توان انتقالی را به تدریج زیاد شود و یا اینکه در ساعت های اولیه کار فقط ۵۰ تا ۷۰٪ حداکثر بار اعمال شود.

در صورتی که قصد دارید از قیمت گیربکس صنعتی و انواع آن مطلع شوید، می توانید با کارشناسان ما در تماس باشید.

15 مورد نکته برای بهره برداری مطلوب از گیربکس حلزونی

  1. در صورت احتمال ضربه به گیربکس حلزونی ، بار بیش از حد و گریپاژ، از کوپلینگ های هیدرولیکی ، محدود کننده های گشتاور خروجی، کلاچ و غیره استفاده نمایید. 
    توجه: باید توجه داشته باشید که کلاچ ها بسیار متنوع و دارای کاربردهای مختلف است، از اینرو انتخاب و کاربرد صحیح کلاچ در انتقال حرکت از موتور به گیربکس حلزونی و از گیربکس به تجهیز بعدی، در طول عمر آن تاثیر به سزایی دارد.
  2. قبل از راه اندازی، از هم محور بودن شفت خروجی گیربکس حلزونی و شفت ورودی ماشین اطمینان حاصل نمایید. این مورد بیشترین درصد احتمال خرابی در گیربکس را به خود اختصاص می دهد. به ایراد عدم هم محوری شفت های مرتبط misalignment گفته می شود. 
    توجه: انتظار کارکرد صحیح گیربکس حلزونی بدون دقت در ساختار درست ماشین امکان پذیر نمی باشد. برای جا زدن محور خروجی یا محورهای ورودی ماشین در داخل هالو شفت که با تلرانس H7 ماشین کاری شده اند، بایستی تلرانس h6 برای گیربکس حلزونی در نظر گرفته شود. چون عدم انطباق آن ها و جا زدن غیر اصولی به کلیه اجزای گیربکس حلزونی صدمات جبران ناپذیری وارد مینماید. دقت در تلرانس خارها سبب روان کار کردن قابل توجه گیربکس حلزونی و ماشین خواهد شد و عدم رعایت این مساله در ایجاد خرابی و سر وصدای بسیار زیاد نقش قابل توجهی دارد.
  3. در موتور گیربکس حلزونی از بستن موتور به شاسی جدا خودداری فرمایید. زیرا بستن موتور به شاسی باعث میشود هم محور بودن شفت موتور و گیربکس دچار انحراف شده و مشکلاتی از قبیل: آسیب رساندن به بیرینگ، داغ کردن بیرینگ، شکستن محور ورودی، سر و صدا و نیز روغن ریزی از محل کاسه نمد اتفاق بیفتد در این گونه موارد کافیست فقط گیربکس حلزونی به صورت کاملا تراز و محکم به شاسی بسته شود.
    نکته: در موقع نصب الکتروموتور توسط کوپلینگ، هم محور بودن شفت الکتروموتور و شفت گیربکس از اهمیت خاصی برخوردار است.
  4. هنگامی که انتقال حرکت از الکتروموتور به گیربکس حلزونی از طریق چرخ تسمه صورت میپذیرد، رگلاژ تسمه بایستی با دقت انجام شده و در زمان بندی مشخص مورد بازرسی قرار گیرد،زیرا بعد از مدتی کارکرد تسمه کشیده و شل میشود که سبب لغزش بیش از حد میشود.
    نکته: اگر تسمه شل باشد لغزش، بسیار زیاد بوده وانتقال دور به درستی انجام نمی شود و اگر بیش از حد سفت باشد سبب فشار شعاعی زیاد به بیرینگ و داغ شدن و خرابی آنها خواهد شد.
  5. در صورت رنگ آمیزی گیربکس حلزونی پس از نصب روی ماشین ، جهت جلوگیری از خراب شدن کاسه نمد ، کاسه نمد را از آغشته شدن به رنگ محافظت نمایید.
  6. جهت جلوگیری از زنگ زدگی پایه و شاسی نصب، ابتدا سطوح تماس پایه گیربکس حلزونی و شاسی نصب را تمیز کرده سپس گریس کاری نمایید.
  7. قبل از راه اندازی از کافی بودن سطح روغن گیربکس حتما اطمینان حاصل نمایید. سطح روغن کمتر و بیشتر از حد استاندارد سبب بروز مشکلات مختلفی می شود.
    توجه: در برخی از گیربکس های حلزونی که همراه با برچسب"روغن ندارد"عرضه می گردند لازم است در زمان نصب گیربکس بر روی ماشین ، به مقدار مشخص شده از روغن پرشوند. مقدار روغن مناسب برای سایزهای مختلف گیربکس حلزونی در کاتالوگ شرکت سازنده آمده است.
  8. توصیه می شود در ساعات کار اولیه به میزان 50% تا 70% بار و پس از 300 ساعت کار، حداکثر بار را اعمال نمایید.
  9. روغن گیربکس حلزونی باید پس از 48 ساعت کار اولیه تخلیه شده ،داخل محفظه گیربکس حلزونی تمیز و روغن جدید تا سطح نرمال پر شود. زیرا در ساعات اولیه کار گیربکس حلزونی براده های بسیار ریز برنز ناشی از تنظیم شدن (آب بندی) چرخش محور مار پیچ و چرخ دنده برنزی، در محفظه قرار می گیرد که در صورت عدم تخلیه به مرور باعث آسیب رساندن به بیرینگ می شود.
  10. در گیربکس هایی که لازم است از روغن های صنعتی پر شوند، توصیه می گردد روغن اولیه گیربکس حلزونی را پس از 500 تا 1000 ساعت کار تخلیه و پس از شست و شوی محفظه، مجددا با روغن تمیز و تا سطح نرمال پر کنید. لازم است پس از هر 4000 ساعت کارکرد روغن گیربکس حلزونی مجددا تعویض شود.
  11. چنانچه احتمال می رود زمان استفاده از گیربکس حلزونی، دستگاه تا مدت زمان نسبتا طولانی بلااستفاده در محیط باقی بماند لازم است محفظه آن را از روغن پر کرده و در هنگام راه اندازی مجددا مورد بازرسی قرار گیرد.
  12. اگر گیربکس با گریس ترکیبی پر شده باشند، هنگام راه اندازی نیاز به روغن کاری مجدد نمی باشد و نیاز است پس از هر 8000 ساعت کارکرد، روغن گیربکس حلزونی مجددا تعویض شود.
  13. قبل از راه اندازی، حتما از روان بودن کارکرد ماشین اطمینان حاصل نمایید، چون وجود هر گونه مانع در کارکرد روان ماشین، باعث خرابی سریع گیربکس می شود. (حتی در زمان استارت)
    توجه: برخی از دستگاه ها مانند ماشین سنگبری که در آن از آب استفاده می شود، در فصل زمستان به دلیل یخ زدن آب و مقاومت بیش از حد در برابر کار گیربکس حلزونی،لازم است قبل ازراه اندازی از روان بودن کار دستگاه اطمینان حاصل نمایید. این امر با گرمایش اکسترنال امکان پذیر می شود. از جت هیتر ها و سایر وسایل گرمایشی در کارخانجات استفاده می شود.
  14. گیربکس هایی که به صورت خود سوارشو استفاده می شوند، بایستی در زمان نصب بر روی ماشین حتما از بازوی واکنشی استفاده شود و از بستن گیربکس های خود سوارشو روی شاسی جدا خودداری گردد.
    توجه: منظور از خود سوارشو، گیربکسی است که مستقیما شفت تو خالی گیربکس بر روی محور ورودی ماشین نصب شده است و می تواند شامل انواع گیربکس هالوشفت که به این طریق نصب میگردند باشد.
  15. هرگونه باز و بسته کردن ، تغییر در ساختار گیربکس حلزونی، سوراخ کردن بدنه، تغییر پایه های نصب و... سبب خرابی آن خواهد شد، در صورت اعمال هر یک از این موارد، گیربکس حلزونی از گارانتی خارج می گردد. در ضمن گاهی اوقات مشاهده شده است که بعضی از مصرف کنندگان بدون دمونتاژ کردن گیربکس حلزونی اقدام به سوراخ کاری گیربکس کرده که سبب ریخته شدن براده به داخل گیربکس و خوردگی سریع چرخ دنده ها می گردد.
    توجه: در صورت مشاهده هر گونه اشکال لطفا قبل از هرگونه اقدام اصلاحی با کارشناسان فنی کالا صنعتی مشورت نموده و نتیجه را از این طریق پیگیری فرمایید.

کالا صنعتی به عنوان بهترین و به روز ترین مرجع استعلام قیمت گیربکس حلزونی و همچنین با ارائه خدمات مشاوره فنی و تخصصی درباره انتخاب گیربکس مناسب و پشتیبانی لازم، آماده پاسخگویی به همه صنعتگران و مسئولین فنی کشور است. گیربکس حلزونی سهند در سری های VF و MVF و W و همچنین گیربکس های حلزونی خارجی مثل گیربکس چینی NMRV، گیربکس حلزونی ایلماز YILMAZ ترکیه و حتی نمونه های اروپایی مثل گیربکس حلزونی SITI ایتالیا از سایت کالا صنعتی و همچنین از طریق تماس با کارشناسان فروش کالا صنعتی قابل دسترسی و خرید است.

گیربکس حلزونی سهند

ارتباط روغنکاری و نصب

روغنکاری گیربکس صنعتی با توجه به توان آن انجام می شود. در این زمینه می توان گیربکس های حلزونی را به دو دسته زیر تقسیم کرد:

  1. VF30 – VF44 – VF49 – VF62 – VF72 – VF86
  2. VF110 – VF130 – VF150 – VF185 – VF210 – VF250

گروه اول: در ملاحظات سرویس و نگهداری، گروه اول نیاز به روغنکاری ندارند و در زمان تولید با روغن ترکیبی مناسب پر می شوند لذا در هر وضعیتی می توان آن ها را نصب کرد به جز موارد زیر:

  • حالت نصب V5 و V6 برای وضعیت های نصب N – A – F – FA – FR – FC – P 
  • حالت نصب B3 و B8 برای وضعیت نصب V

این گیربکس ها فاقد درپوش پرکردن و تخلیه روغن و تراز روغن بوده و روغنکاری حین مونتاژ گیربکس، مادام العمر می باشد.

گروه دوم: این گیربکس ها نیاز به روغنکاری داشته و باید قبل از استفاده با روغن کافی پر شوند و نیاز به سرویس دوره ای (تعویض روغن) دارد. این گیربکس های متوسط و سنگین دارای درپوش پرکردن و تخلیه و تراز روغن می باشد. در صورتی که وضعیت نصب متفاوت با حالت B3 باشد، جهت استقرار صحیح محل درپوش ها، موقعیت نصب باید در زمان سفارش مشخص شود.

اخبار مرتبط
نظرات
 
   
 

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.