• 311
  • 2416 مرتبه
پمپ شکلات چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

پمپ شکلات چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

پنج شنبه 07 اردیبهشت 1402

در هنگام تولید آن در کارخانه شکلات و جابجایی مواد آن از محلی به محل دیگر در محیط کارخانه، کار بسیار مشکل و طاقت فرسا است. استفاده از پمپ های مخصوص شکلات تا حدی توانسته مشکلاتی مانند سخت و جامد شدن سریع در دمای عادی، چسبناک بودن و همچنین رعایت بهداشت کامل در تمامی مراحل ساخت شکلات را حل نماید. اگر در حال ساخت و طراحی یک سیستم جدید یا عیب یابی یک سیستم موجود برای انتقال شکلات هستید، این مقاله را تا آخر بخوانید.

انواع پمپ شکلات

انواع پمپ شکلات

عموما برای سیالات غلیظ مانند شکلات از پمپ های دنده خارجی، پمپ دنده داخلی (پمپ ماه و ستاره)، لوب پمپ و مونو پمپ ها استفاده میشود ولی بیشترین استفاده برای شکلات از پمپ های دنده داخلی و لوب پمپ ها بوده است. بطورکلی پمپ های نامبرده شده کاربرد های مختلفی در صنایع مختلف غذایی بجز شکلات سازی دارند مانند پمپاژ و خطوط انتقال محصولات غذایی مختلفی از قبیل انواع لبنیات (پنیر، ماست، کره، خامه)، گلوتن، بستنی، تن ماهی، کچاپ، سس، گلوکز لستین و نشاسته، پالپ میوه، خمیر نان، کیک، بیسکوئیت، کشک، ژلاتین خوراکی، کره بادام زمینی و کنجد، قهوه، روغن خوراکی، چای،‌ گلوکز مایع، انواع رب، انواع کنستانتره، مربا، عسل، انواع پالپ و نشاسته.

انواع برندهای پمپ شکلات

در بازار ایران برندهای مختلف ایرانی و خارجی در حوزه پمپ شکلات وجود دارد از جمله:

  • ایران تولید (ساخت ایران)
  • راشا پمپ (ساخت ایران)
  • یلدیز (ساخت ترکیه)
  • کوپار (ساخت ترکیه)

برند پمپ شکلات

مشکلات پمپ کردن شکلات و راه حل های آن

شکلات بعنوان یکی از سخت ترین مایعات جهت انتقال در صنعت مواد غذایی، بسیار حساس به پمپاژ و برش است. به همین دلیل تنظیم دور در پمپ های شکلات بسیار حائز اهمیت است. معمولا دور مناسب برای پمپ های شکلات زیر 250 دور می‌باشد، برای استفاده از این دور ابتدا باید الکتروموتور با گیربکس کوپل شود تا دور آن کاهش پیدا کند، سپس به پمپ متصل شود.

اگر شکلات در طول دوره خاموش بودن پمپ، در پمپ سرد شود یا جامد شود، بسیار مهم است که شکلات درون پمپ قبل از شروع به کار دوباره گرم شود در غیر اینصورت آسیب قابل توجهی در هنگام شروع پمپ با شکلات سرد در پمپ رخ می دهد. بهترین راه حل انتخاب پمپ های دوجداره (ژاکتی) است که امکان گردش آب گرم، بخار و یا روغن داغ را از طریق یک پمپ دیگر بدون تماس با شکلات را میتواند فراهم کند. استفاده از مشعل حرارتی برای آب کردن شکلات درون پمپ روشی غیر اصولی است و میتواند شکلات را بسوزاند.

پوسته داخلی و خارجی پمپ دنده ای

 

به دلیل حساسیت در رعایت بهداشت در هنگام تولید و بسته بندی مواد غذایی جنس پوسته و اجزای داخلی پمپ که در تماس مستقیم با شکلات می باشند بسیار حائز اهمیت است، به همین دلیل معمولا جنس پمپ هایی که در صنایع غذایی استفاده میشوند معمولا از نوع استیل است. ساده ترین راهکار کاهش دادن دور پمپ به زیر 250 دور بر دقیقه است. برای اینکار نیاز به نصب گیربکس داریم. اینکار علاوه بر افزایش هزینه ها، برای انتقال شکلات در فشارهای بالا مناسب نیست، زیرا با چنین دور کمی فشار بالایی ممکن نیست.

پمپ دنده استیل

مشکلات پمپ کردن شکلات؟

معمولا قطعات داخلی پمپ شکلات هنگام پمپ کردن شکلات در هم قفل می شوند. این به خاطر افزایش دما در پمپ است که شکلات را تبدیل به قند سوخته می کند. در این حالت شکلات تمایل دارد ببندد و سفت شود. هرچه که شکلات سفت تر می شود، اصطکاک داخلی پمپ افزایش می یابد، سیکل ویسکوزی آغاز میشود، که نهایتا منجر به قفل شدن کامل پمپ می شود. این حالت به صورت ویژه زمانی صادق است، که بخواهیم شکلات را با فشار نسبتا بالا پمپ کنیم.

راهکار اولیه برای رفع مشکلات پمپ کردن شکلات؟

ساده ترین راهکار کاهش دادن دور پمپ به زیر 250 دور بر دقیقه است. برای اینکار نیاز به نصب گیربکس داریم. اینکار علاوه بر افزایش هزینه ها، برای انتقال شکلات در فشارهای بالا مناسب نیست، زیرا با چنین دور کمی فشار بالایی ممکن نیست.

اخبار مرتبط
نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.